Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un loc de joacă anti COVID-19

Designerii berlinezi Martin Binder si Claudio Rimmele propun un loc de joaca in care copiii sa se poata juca impreuna in siguranta pe timpul pandemiei.
Un loc de joacă anti COVID-19

Rimbin este prezentat drept un spatiu care ii protejeaza pe utilizatori de contractarea virusului, in timp ce face posibila desfasurarea de activitati specifice unui astfel de loc. Conceptul presupune existenta mai multor zone de joaca individuale, proiectate asemenea unor nuferi amazonieni, plante cunoscute pentru capacitatea lor de a sustine greutati foarte mari. Fiecare copil poate avea astfel propria lui platforma de joaca, cu intrare individuala, care ii permite sa ii vada pe ceilalti copii si sa comunice cu ei de la o distanta sigura.

Utilizatorii pot vedea daca o astfel de platforma este ocupata de la intrarea in locul de joaca. Din interiorul “nuferilor” copiii pot comunica unii cu altii prin intermediul unor tuburi care conecteaza platformele, potrivit Dezeen.

Platformele permit desfasurarea de activitati diferite: unele contin nisip, in timp ce altele sunt prevazute cu balansoare, cu scari sau cu alte echipamente de joaca.

 

Randari: Martin Binder

 


Un loc de joacă anti COVID-19

Elementele expuse contactului direct cu cei mici, cum sunt manerele si tuburile, sunt realizate din metal, pentru a putea fi dezinfectate mai usor. Designerii propun ca utilizatorilor sa le fie lasate la indemana solutii dezinfectante.

Un loc de joacă anti COVID-19

“Chiar daca locurile de joaca s-au redeschis in Germania, nu te poti juca relaxat cu copii necunoscuti fara sa risti sa te infectezi. Copiii au nevoie sa desfasoare activitati interactive afara. Stimulii sociali si fizici sunt necesari pentu dezvoltarea lor fizica si mintala”, argumenteaza designerii.

Un loc de joacă anti COVID-19

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva