Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un adăpost smart în care pisicile fără stăpân găsesc hrană și pot sta la căldură

Un inginer de calculatoare din China a construit ceea ce, din cate stim pana acum, ar putea fi primul adapost dotat cu inteligenta artificiala pentru pisicile fara stapan.
Un adăpost smart în care pisicile fără stăpân găsesc hrană și pot sta la căldură

Wan Xi din Beijing a dezvoltat conceptul ca urmare a preocuparilor sale fata de situatia animalelor de pe strazile orasului, scrie Daily Mail.

Adapostul le asigura animalelor apa si mancare, precum si un mediu cu temperatura controlata. De asemenea, tehnologia cu care este dotata constructia este capabila sa identifice 174 de tipuri de pisici, dar si bolile de care ar putea suferi acestea, prin intermediul unei camere inteligente.

"La inceput, am vrut doar sa le asigur un loc cald pe timpul iernii, cu mancare si apa care sa nu inghete", a spus Xi pentru China Morning Daily. 

 

Vizunea lui a evoluat insa intr-un concept mai sofisticat dupa ce a aflat mai multe despre pisicile fara stapan de la un grup care se ocupa de ingrijirea acestor animale. Astfel, a aflat ca aproximativ 40.000 dintre ele mor in primii doi ani de viata ca urmare a faptului ca nu beneficiaza de ingrijire medicala in faze incipiente ale bolii.

 

Adapostul este monitorizat de o echipa de voluntari care sunt notificati atunci cand este semnalata o problema privind starea felinelor.

 

Foto: Daily Mail

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva