Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Umidificare prin evaporare la rece, vaporizare sau nebulizare?

Cand vine vorba despre alegerea unui umidificator de camera, cautam solutia cea mai eficienta din punctul de vedere al costurilor, al intretinerii si al calitatii.
Umidificare prin evaporare la rece, vaporizare sau nebulizare?

Evaporarea la rece este considerata un sistem de umidificare si purificare a aerului mai bun in raport cu alte metode, precum vaporizarea si nebulizarea.

 

Evaporarea la rece


Prin ce se distinge aceasta tehnologie? Iata cateva exemple:

 

Eficienta maxima


Aerul este umidificat uniform pana la valoarea optima de 45-55%. Aceasta este valoarea necesara intr-o incapere. Aerul este si purificat in acelasi timp. Nu exista filtre de panza care sa se imbacseasca cu praf sau alte particule cu efecte alergene, apa fiind folosita ca unic filtru.

 

Sistem de functionare facil


Sistemul de functionare este unul foarte facil. Umidificatorul de aer atrage aerul uscat si il „spala” efectiv, trecandu-l printr-o serie de discuri care se rotesc usor in apa din cuva.

 

Utilizare igienica


Combinatia de apa cu Aditivul Igienic special creat de firma germana Venta ofera igienizare. Acesta capteaza mirosurile si particule foarte mici de murdarie, praf, polen, fum de pana la 10 μm (10/1000 milimetri), le retine si depoziteaza pe fundul carcasei inferioare, care poate fi ulterior usor curatata. In timpul utilizarii umidificatorului de camera se evapora doar apa curata, pana in momentul in care se atinge nivelul confortabil de umiditate. Se foloseste apa proaspata in fiecare zi, iar aditivul nu este solubil. Acesta se reactiveaza dupa reumplerea cuvei cu apa si asigura protectia umidificatorului de aer de incarcarea cu depuneri timp de 10-14 zile.

 

Fara supraumidificare


In cazul umidificatoarelor si purificatoarelor de aer Venta nu exista problema supraumidificarii unei incaperi. Daca se trece de nivelul optim de umiditate, aerul devine mai greu. Acest lucru face ca evaporarea sa nu se mai produca, ci sa stagneze.

 

Consum si tehnologie avansata


Consumul de energie electrica este foarte scazut. Metoda de evaporare la rece este recunoscuta ca fiind cea mai buna metoda de umidificare la nivel mondial.
Alte umidificatoare, cum sunt dispozitivele care functioneaza prin vaporizare sau nebulizare, desi au o anumita eficienta, nu au aceleasi avantaje ca tehnica de evaporare la rece cu care vin germanii de la Venta Airwasher. (vezi cum functioneaza - >> VIDEO)

 

Vaporizatoarele


Vaporizatoarele au ca principal avantaj faptul ca sunt igienice. Totusi, intr-un timp destul de scurt, depunerile pot crea cruste, care conduc la blocarea aparatelor. Un alt risc al acestui tip de umidificator de camera se refera la faptul ca nu are un sistem de reglare si se poate varsa daca este supraplin. Nu in ultimul rand, comparativ cu umidificatoarele care se folosesc de tehnica evaporarii la rece, vaporizatoarele pot ajunge, in functie de modelul avut in vedere, la un consum chiar de 20 mai mare.

 

Nebulizatoarele


Nebulizatoarele, in schimb, sau acele dispozitive de umidificare ultrasonice, cu aburi, sunt mai greu de utilizat si presupun mai multe costuri, eficacitatea si performanta lor fiind conditionate de inlocuirea regulata a cartuselor care previn praful alb. Dincolo de costuri, nici schimbarea acestor cartuse nu este o operatiune foarte simpla.

 

Concluzii si recomandare


Usor de utilizat si intretinut, economice si performante, umidificatoarele si purificatoarele de aer Venta sunt produse care au castigat increderea publicului european si nu numai. Sunt in topul vanzarilor pe piete foarte concurentiale cum sunt cele din Statele Unite, Japonia sau Rusia. Dincolo de calitatea excelenta a materialelor din care sunt realizate, aceste aparate sunt 100% reciclabile.

 

Ceea ce impresioneaza la umidificatoarele Venta este tehnologia unica de evaporare la rece. Aceasta asigura functionarea igienica a umidificatoarelor pentru un timp indelungat, fara utilizarea de filtre sau alte consumabile scumpe si greu de inlocuit. In plus, in cazul tehnologiei folosite de Venta nu exista riscul eliberarii in aerul din incapere a diferite particule sau aerosoli. Acestea nu pot afecta plamanii indiferent daca se foloseste aditivul pentru tratarea apei, lucru dovedit in urma efectuarii mai multor teste.

Tehnologia evaporarii la rece folosita de umidificatorul de camera Venta este una cu adevarat revolutionara. Costurile cu achizitionarea aparatului sunt amortizate in scurt timp. Avand in vedere ca acesta asigura simultan functiile de umidificare si purificare si odorizare, este silentios dar si foarte economic.

Lucru în România