Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

UAR vă invită la lansarea volumului "Confluente Arhitecturale In Honorem Professoris Nicolae Lascu"

Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR) va invita, pe 27 iunie, la lansarea volumului aniversar "Confluente arhitecturale" dedicat lui Nicolae Lascu.
UAR vă invită la lansarea volumului "Confluente Arhitecturale In Honorem Professoris Nicolae Lascu"
Volumul va fi prezentat de profesorul Ruxandra Demetrescu si profesorul Sorin Alexandrescu. Evenimentul are loc miercuri, 27 iunie 2018, ora 17.00, la Centrul de Cultura Arhitecturala a UAR din strada Jean Louis Calderon numarul 48.

Volumul "Confluențe arhitecturale" este prilejuit de aniversarea arhitectului Nicolae Lascu, la 70 de ani, anunta reprezentantii UAR.

"Nicolae Lascu este doctor arhitect, profesor la departamentul Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu' (UAUIM). De-a lungul timpului a predat cursuri de istoria arhitecturii și urbanismului, a îndrumat proiecte de diplomă și cercetări doctorale, a fost coordonator al studiilor doctorale la UAUIM, membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și autorul unor cercetări și lucrări importante în domeniul istoriei arhitecturii și urbanismului.

A coordonat numeroase proiecte de cercetare, seminarii, conferințe și proiecte europene. Este coordonatorul proiectului european 'Forcopar - Centru pentru formare la distanță, documentare și informare în arheologia industrială'. Volumul cuprinde contribuții din partea unor colegi de departament și a altor arhitecți, istorici de artă și filologi, iar textele abordează teme de teoria și istoria arhitecturii, protecția patrimoniului, istorie urbană, istoria artei și filologie", potrivit UAR.

Cartea "Confluențe arhitecturale", publicata de Editura Ozalid, a fost scrisa de Irina Băldescu, Alexandru Beldiman, Ioana Beldiman, Smaranda Bratu Elian, Anca Brătuleanu, Irina Calotă, Mircea Crișan, Rodica Crișan, Mihaela Criticos, Valeriu Eugen Drăgan, Teodor Octavian Gheorghiu, Amalia Gyemant, Liviu Ianăși, Augustin Ioan, Kázmér Kovács, Mădălina Lascu, Horia Moldovan, Anamaria Mortu, Petru Mortu, Sergiu Nistor, Carmen Popescu, Toader Popescu, Magda Teodorescu, Irina Tulbure, Ana Maria Zahariade.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România