Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Trei dintre cele mai uimitoare cladiri ale lumii

Trei dintre cele mai uimitoare cladiri ale lumii

In lume exista o serie de cladiri ingenioase, frumoase, neobisnuite, minuni ale tehnicii sau dimpotriva extrem de urate. Cladiri care sfideaza gravitatia sau care folosesc cele mai inedite saptii si materiale. cladiri care nu pot fi nici macar folosite sau care folosesc celor mai ciudate scopuri cu putinta. In ce priveste aceste ciudatenii sau reusite nu exista practic limite. Asa ca sa nu credeti ca va oferim trei exemple si gata. Ne vom opri in fiecare weekend asupra catorva dintre acestea. Iata care sunt "favoritele" acestei saptamani.

 

 

Rotative Tower (Dubai), adica Turnurile Rotitoare, inca in stadiul de proiect. Etajele ar fi capabile sa se roteasca in jurul unei axe centrale. Miscarea continua ar schimba forma cladirilor si vor oferi posibilitatea celor ce locuiesc inauntru sa schimbe peisajul si perspectiva la o simpla apasare de buton.  Desi nu pare prea sigura, de fapt caldirea este proiectata sa asigure o foarte mare la cutremure, tocmai pentru ca fiecare etaj se rotește independent.

 

 

Palais Bulles, aflat la Cannes, in Franța. La începutul anilor optzeci, designerul de moda Pierre Cardin a vrut sa cumpere o casa de vara la Cannes, dar atent la imaginea sa a vrut una total atipica. În timp ce căutarea, el a dat de aceasta caldire in constructie pe care arhitectul Antti Lovag tocmai o ridica pentru un industriaș francez. Atunci când proprietarul a murit inainte de finalizarea casei, Cardin i-a cerut arhitectului sa o termine pentru el.

 

 

Asa arata un cuptor solar ridicat cu scopuri industriale. Desi arata inedit, nu e vorba de o lucrare rezidentiala, ci de una industriala. Specificul ei este aceasta oglinda curbata, de fapt o serie de oglinzi care actioneaza ca un reflector parabolic, concentrând lumina pe un punct focal. Cel mai mare cuptor solar din lume este la Odeillo în Pirineii Orientali, in Franța, a fost inaugurat in 1970, iar in punctul de foicalizare al razelor poate atinge temperatura de 3,500°C!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva