Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Transformarea unei case din Memmingen, Germania

Transformarea unei case din Memmingen, Germania

Amplasat in zona de sud a centrului istoric din Memmingen, imobilul construit de echipa Soho Architektur contine doua unitati locative si din punct de vedere estetic, reproduce tipologia standard locala cu trei randuri de geamuri pe fatada principala. Linia acoperisului in doua ape, inaltimea fiecarui etaj si amprenta fostei cladiri au fost adaptate si modificate astfel incat sa indeplineasaca cerintele actuale de confort. Fatada principala se remarca prin seriile de goluri marcate printr-un profil simplu, la partea superioara, repetat la fiecare etaj facand trimitere la tema istorica a decoratiilor si designului traditional.

 

 

Fiecare locuinta beneficiaza de acces separat din strada Kempter, iar un set de scari intr-o rampa fac legatura intre parter si mansarda. Pozitionarea nodului de scara in centrul volumului a permis deschiderea spatiilor interioare atat spre strada cat si spre curtea din spate. Incepand cu etajul all doilea camerele au fost orientate alternativ cand spre est cand spre vest. La parter, in spatiile dinspre strada a fost reorganizat accesul astfel incat sa incapa un spatiu tehnic si zona de depozitare. Tot la parter, in zona cetrala de unde pornesc scarile a fost amenajata o baie si o camera care se deschide catre curtea din spate. La primele doua etaje, organizarea spatiilor se pastreaza, fiecare locuinta beneficiind de o zona de zi cu bucatarie si un spatiu de luat masa pe partea dinspre curte, o baie, un birou si dormitorul spre strada. La mansarda, fiecare locuinta are un spatiu multi-functional, deschis, de unde se poate iesi pe o terasa al carei volum a fost decupat in pantele acoperisului, oferind vederi catre sud si nord.

 

Prin folosirea ingenioasa a unui nod de circulatie central si alternarea spatiilor pe verticala arhitectiii  au creat un spatiu flexibil, adaptat unei vieti citadine dar beneficiind in acelasi timp de gradina si spatii ample in centrul orasului.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva