Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Totul despre termoizolarea casei la exterior. Avantaje şi dezavantaje ale materialelor utilizabile

Toate proiectele de amenajari exterioare implica si activitatea de izolare a locuintei pe exterior. La modul general, izolarea ofera o serie de avantaje, printre care si economia la facturile pentru utilitati.
Totul despre termoizolarea casei la exterior. Avantaje şi dezavantaje ale materialelor utilizabile
Pixabay

Ce implica izolatia exterioara in 2020?

Izolatia exterioara pentru pereti este cea care asigura cele mai multe nevoi ale unei constructii si este o procedura recomandata in primul rand pentru eficientizarea consumului. Cel mai des utilizate materiale pentru izolatie exterioara in 2020 nu mai au nicio legatura cu cele folosite in trecut, fiind solutii optimizate si moderne.

Polistirenul expandat este cel mai utilizat material pentru izolatii exterioare

Variantele de polistiren expandat sunt cele mai des utilizate, materialul fiind obtinut din petrol. Cele mai importante avantaje ale acestuia sunt greutatea mica, maleabilitatea foarte buna, calitatea optima de izolare termica si costurile mici, care fac ca materialul sa fie una dintre cele mai bune optiuni pentru a izola casele pe exterior. Un alt avantaj consta in faptul ca polistirenul asigura si izolarea de umezeala, insa rezultatul tine de calitatea materialului utilizat.

In ceea ce priveste dezavantajele, acest material este considerat poluant, are un timp lung de degradare, insa poate fi reciclat, atunci cand persoana care il utilizeaza actioneaza responsabil fata de mediu.

Activitatea de placare fatada cu polistiren expandat este cea ca aduce costuri mai mici la energie electrica si care conserva pe timpul iernii caldura in interior, dar care protejeaza totodata peretii de umezeala si de formarea mucegaiurilor.

Tencuiala decorativa este o solutie estetica care acopera izolatia

Indiferent de tipul de izolatie aleasa, tencuiala decorativa poate fi aleasa astfel incat sa se plieze perfect pe solutiile abordate. In ceea ce priveste tipul ales, in discutie pot intra tencuieli minerale si acrilice pentru polistiren expandat, mozaic pentru polistiren extrudat, siliconice pentru polistiren grafitat si tencuieli decorative silicatice pentru izolatie cu vata minerala.

Acest tip de tencuiala pentru fatadele caselor poate fi aplicat oriunde, inclusiv in locul in care fatada nu este placata, insa nu actioneaza singur ca izolatie, ci in combinatie cu alte elemente, rolul sau fiind acela de finisare.

Vata minerala este o solutie mai prietenoasa cu mediul si mai durabila

In sistemele care folosesc izolatie cu vata minerala, avantajul este ca acest tip de produs are o densitate mult mai mare decat alte materiale, ceea ce ii ofera si o buna rezistenta la impact, pentru ca izoleaza foarte bine termic, avand o permeabilitate exceptionala la vapori. Vata minerala nu arde si reprezinta cea mai buna bariera contra zgomotelor, garantand totodata si o foarte buna rezistenta de-a lungul timpului.

Persoanele care vor sa gaseasca cea mai buna optiune pentru izolatia exterioara a casei ar trebui sa mearga pe ideea de vata minerala bazaltica. Aceasta izolatie exterioara este cea care ofera un nivel de protectie mai bun decat cea din polistiren, inclusiv in cazul incendiilor. De asemenea, vata minerala este un mai bun izolant fonic, singurul sau dezavantaj fiind pretul mai mare, insa ca rezultate pe termen lung se va dovedi o solutie economica si fiabila.

Potrivit cidconstruct.ro, alegerea corecta a materialelor pentru izolatie termica exterioara a casei aduce avantaje pe termen lung din numeroase puncte de vedere. Prin urmare, aceasta etapa merita cu siguranta toata atentia.