Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

De câtăva vreme întîlnim prin proiectele de pardoseli industriale termenul de Cosinus și trigonometria învățată în școală nu ne ajută să înțelegem despre ce e vorba. Ne puteți ajuta?
Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

-Denumirea generică de #Cosinus are în spate denumirea completă de #HCCosinusSlideJoint a profilului de rost produs de firma belgiană Hengelhoef Concrete Joint de unde și inițialele HC a profilului Cosinus Slide Joint, pe scurt Cosinus.

Dar care e pe scurt povestea acestui profil?

Profilele metalice dintre placile de beton al unei pardoseli protejau pentru început rostul, dar în timp datorită traficului intens si a socurilor la care erau supuse pardoseala ceda.

Firma Hengelhoef Concrete Joint a brevetat European forma sinusoidala a profilelor de rost si a imbinarii sinusoidale a pardoselilor odată cu lansarea vriantelor sinusoidale unor profile clasice precum HCOmega și HCDelta respectiv HCOmegaSinus și HCDeltaSinus. Peste aceste profile roțile alunecau la trecerea peste rosturi.

Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

In Romania profilele au patruns sub denumirea SIMADeltaSinus sau SIMAOmegaSinus, denumirea comerciala din spatiul austro-german date de distribuitorul local SIMA Systemme si preluate in proiectele unor investitori straini in tara noastra.

In anul 2012 Hengelhoef Concrete Joint dezvolta un produs nou, revolutionar, mai svelt, mai usor decit antecedentele profile sinusoidale si mai… ieftin! Acesta este HCCosinus.

Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

#HC Cosinus are forma a doua sinusoide inegale situate in doua plane, dar suprapuse simetrice fata de axa profilului. Prima sinusoida cea superioara da forma specifica ce are drept efect acea alunecare a rotilor de care am vorbit anterior.

A doua sinusoida situata la cca 8 cm in pardoseala formeaza pe toata lungimea rostului dintii inferiori pe care dintii superiori permitind alunecarea odata cu contractia betonului dar fara sa admita nici o deplasare relativa pe verticala a placilor. De aici sloganul Dublu efect de alunecare (Double slide effect).

Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

Pare interesant ce ne spuneti…

-Dar asta nu e totul si filmul ce vi-l prezentam explica. La o pardoseala trebuie sa avem in vedere cateva notiuni mai specifice: transferul sarcinilor statice si dinamice, eliminarea totala a vibratiilor la trecerea peste rost cu efect deosebit atat prin protectia personalului deservent, cat si a pardoselii in sine prin eliminarea stresului betonului adiacent rostului.


Pardoseala jointless proiectata si realizata cu profilul #HCCosinus constituie cel mai up-gradat standard de pardoseala industriala, singurul capabil de a suporta modernizarea centrelor logistice prin dotarea cu mijloacele de transport robotizate.

  
Ce recomandari ati avea la sfirsit?


-Sa priviti profilul #HCCosinus ca un sistem smart, prietenos pentru toata lumea, proiectant, antreprenor, pardosist, dezvoltator, utilizator deopotriva prin garantarea unei expoatari impecabile pe termen lung, cu cheltuieli ulterioare spre zero de intretinere a pardoselii si a mijloacelor de transport.
-Sa utilizati profilul deopotriva in zonele intens circulabile cit si in cele necirculabile prin dispunerea fara restrictii a sarcinilor statice dispuse pe pardoaseala si a eficientizarii grosimii pardoselii.
-Sa solicitati fara rezerva serviciul GRATUITde verificare si optimizare a pardoselii din proiectele dumneavoastra.

Totul despre profilele de rost pentru pardoseli industriale #HCCosinusSlide Joint

Si acum la film:

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
REDA