Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tendințe în dezvoltarea sistemelor de acoperișuri

Ca arhitecți sunteți obișnuiți să gestionați mai multi factori în ceea privește alegerea designului unui imobil nou ori elaborarea proiectului de reabilitare a unui imobil vechi sau a unui monument istoric.
Tendințe în dezvoltarea sistemelor de acoperișuri

Valorificându-și cunoștințele dobândite de-al lungul anilor de experiență, arhitecții importanți țin pasul cu cele mai recente tendințe astfel încât să poată satisface nevoile clienților lor fără să compromită proiectele și tehnologiile de montaj ale produselor folosite.


Tendințele în dezvoltarea sistemelor de acoperire din zilele noastre denotă eforturile făcute in direcția stabilirii unui echilibru între eficiența energetică și conceptele prietenoase cu mediul, pe de o parte, și estetica, pe de altă parte. În privința tendințelor privind opțiunile de acoperire propuse pentru 2018, care se vor menține si în anii ce vin, acestea sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui să țineți cont:


1. Culoare

În alegerea culorilor pentru exterior, inspirația vine, în acest an și în următorii, din natură.


O alegere poate fi albastrul, o culoare linistitoare care evocă oceanul. Indiferent de modul în care umbra cade pe acoperiș, alegeți albastru dacă doriți să creați impresia de seninătate. Sau puteți opta pentru gri închis, o culoare sofisticată și contemporană. Luați în considerare combinarea cărbunelui cu o culoare contrastantă pentru un efect dramatic.

 

Materialele de acoperiș ale Metrotile sunt adaptate stilului arhitectural al clădirii, existând mai multe stiluri de tigla metalica cu acoperire de piatră naturală disponibile într-o gamă largă de culori.

2. Prietenos cu mediul înconjurator

Importanța produselor și a practicilor durabile este în creștere, fiind prin urmare important să obținem o armonie completă din interior spre exterior, până la acoperiș, prin practici prietenoase cu mediul înconjurator.

 

În acest scop, produsele Metrotile sunt realizate din materii prime superioare. Oțelul de bază pentru tiglele de acoperiș provine de la cei mai mari producatori din lume, care utilizeaza tehnologii ecologice, iar pentru protecția suplimentară este folosită roca care provine din exploatările de roca de pe țărmul Taranaki, cu o vechime de cca 2,5 milioane de ani. De asemenea, culorile sunt create din granule naturale din Noua Zeelandă, formate de-a lungul a milioane de ani, care garantează menținerea pigmentului natural pe parcursul mai multor secole.

3. Materiale durabile

Este important ca materialul din care este fabricată țigla metalică să păstreze tradiția, dar trebuie să ne orientăm către materiale puternice, durabile si inovatoare.
Cât timp va dura un acoperiș depinde de mulți factori, inclusiv de calitatea materialului și a designului țiglei metalice si a accesoriilor acesteia, de specificul climatic al zonei de montare etc.


Metrotile folosește tehnici moderne de fabricație pentru a spori durabilitatea. Progresele se datorează îmbunătățirii tehnologiei vopselei și în special trecerii de la galvanizat (zincată) la Zincalume (o combinație de zinc și aluminiu), realizată de New Zealand Steel. Noua tehnologie înseamnă că acoperișurile rezistă mai mult de două generații în condițiile în care se confruntă cu cele mai dure medii.


4. Forma 

Când proiectați o casă nouă, rețineți că stilul unui acoperiș poate schimba drastic întreaga estetică. In 2018 se pot vedea mai multe forme unice de acoperire, pe măsură ce tot mai mulți arhitecți și ingineri se ridică la provocarea arhitecturii moderne. Opțiunile dvs. pentru materialele de acoperiș pot fi afectate de unghiul și de forma acoperișului, precum și de rezistența acestuia. Arhitectul sau proiectantul va decide ce soluție se va adopta.


Dacă înlocuiți un acoperiș din tablș planș faltuitș sau un acoperiș din tiglă din beton vechi, este important să primiți sfaturi de la un specialist cu experiență în acoperișuri. Un specialist vă poate spune ce materiale puteți utiliza ca înlocuitor pentru acoperișul existent. Cereți o consultare gratuită pentru materialul pentru acoperiș de la specialistii nostri.

5. Eficiență energetică 

Acoperișurile primesc căldura de la Soare în fiecare zi, astfel încât un acoperiș eficient din punct de vedere energetic poate face o mare diferență. Trebuie să aveți în vedere:


- materialul: acoperișurile metalice contribuie la eficiența energetică globală a casei dumneavoastră, deoarece au o reflectivitate ridicată; acest lucru împiedică intrarea căldurii nedorite;
- culorile: acoperișurile în culori deschise sunt reflexive, în timp ce acoperișurile întunecate absorb căldura și o direcționează mai mult în interiorul casei;
- izolația sub acoperiș: ajută la menținerea temperaturii interne stabile;
- ventilația: un sistem de ventilație de bună calitate păstrează aerul în mișcare și ajută la reglarea temperaturii;
- panourile solare: cererea globală de energie solară crește în fiecare an, iar Metrotile are soluții inovatoare și pentru acest segment.

6. Design și stiluri

Este important să țineți cont de unghiul și de forma acoperișului, deoarece mărimea înclinării și încadrării poate limita posibilitățile de aplicare a materialelor de acoperiș. Arhitectii trebuie să se consulte cu un specialist în acoperișuri pentru a alege varianta optimă pentru fiecare proiect.

7. Performanța

După cum am văzut, fiecare tip de material de acoperiș are un set propriu de proprietăți care afectează performanța. Este întotdeauna o idee bună să analizați fiecare factor de performanță în parte și să vă gândiți în ce măsură corespunde cerințelor noului dvs. design sau este potrivit pentru acoperișul dvs. nou.

De exemplu, unele materiale de acoperiș ar putea să nu fie potrivite pentru zonele cu vânturi foarte puternice, iar altele nu sunt rezistente la foc.

In gama Metrotile există un acoperiș proiectat pentru Noua Zeelandă care și-a dovedit în întreaga lume rezistența exceptională la condiții extreme de vânt de peste 190 km / h. Totodata, tigla metalica cu piatră naturală Metrotile este încadrată în Clasa A de rezistență la foc.

8. Garantie

Producătorii de sisteme de acoperire oferă o gamă largă de garanții pentru produsele lor și trebuie luate în considerare cu atenție. Cele mai multe sisteme noi de acoperiș sunt concepute pentru a oferi garanție de aproximativ 20 de ani. Unele sunt mai cuprinzătoare și durează mai mult decât altele. De exemplu, un acoperiș Metrotile poate oferi o garanție pro-rata de 40 de ani.

Analizand toate aceste aspecte, putem să punem în echilibru dorința clientului, viziunea arhitectului și performantele sistemelor de acoperire de la Metrotile.
SC EXPO TEST CONSTRUCT SRL a dezvoltat în ultimii ani o relație speciala cu arhitecții, specialiștii nostri oferind consiliere gratuita pentru alegerea tipului de acoperiș potrivit.


Va asteptam oricând pentru a vă împărtăși experiența noastră și pentru a vă prezenta toată gama de produse pentru sisteme moderne de acoperire din showroom-ul nostru.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România