Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tâmplaria din lemn stratificat, o alegere durabilă

Alegerea tamplariei din care sunt confectionate usile si ferestrele intr-o locuinta trebuie sa se faca cu multa grija, luandu-se in calcul mai multe aspecte importante, deoarece aceasta reprezinta o investitie destul de costisitoare.
Tâmplaria din lemn stratificat, o alegere durabilă

Fie ca este vorba de tamplarie din lemn stratificat, fie ca optati pentru tamplarie din PVC sau aluminiu, cert este ca alegerea trebuie sa faca tinand cont nu doar de aspectul si de decorul locuintei, ci mai degraba in functie de caracteristicile pe care le are fiecare material, precum si de beneficiile pe care le poate oferi.

 

Usile si ferestrele de calitate superioara nu trebuie doar sa asigure o buna izolare termica si fonica a locuintei tale, ci si sa ofere o garantie adecvata si sa prezinte atat rezistenta in timp, cat si siguranta in utilizare pentru intreaga durata de viata.

 

Tamplaria din lemn stratificat reprezinta o alegere tot mai des intalnita in locuintele moderne, deoarece, pe langa aspectul natural si placut pe care il ofera unei case, prezinta si avantajul de a fi confectionata dintr-un material extrem de bun si de rezistent.

 

Un material rezistent si durabil

 

Lemnul este un material natural, astfel ca daca iti doresti o locuinta cu accente unice, intr-un decor deosebit, amplarie din lemn stratificat este cea mai buna alegere. Pe langa o amenajare de invidiat, te vei bucura si de un material care garanteaza durabilitarte si rezistenta.

 

Lemnul masiv este fabricat printr-un proces ce consta in lipirea fibra contra fibra a lamelelor de lemn, obtinandu-se prin presare un material durabil care are rolul de a neutraliza orice deformare sau modificare pe care lemnul o sufera in mod normal.

 

Datorita celor trei straturi care o compun, precum si a modului de fabricare, tamplaria din lemn masiv nu se curbeaza sub actiunea diversilor factori externi sau odata cu trecerea timpului, avand o rezistenta extrem de ridicata, indiferent de anotimp sau de conditiile meteorologice.

 

Ce caracteristici are tamplaria din lemn stratificat?

 

In general, din cauza ferestrelor se pierde aproximativ 40% din caldura unei locuinte. O tamplarie din lemn stratificat reprezinta solutia ideala atunci cand iti doresti un confort termic sporit, deoarece aceasta are rolul de izola incaperile si de a pastra temperatura, indiferent de cea de afara.

 

Pentru ca acest material nu se dilata, lemnul stratificat regleaza in mod eficient umiditatea dintr-o locuinta, impiedicand aparitia mucegaiului si a condensului.

 

Daca este ingrijita, intretinuta in mod corespunzator si curatata in mod constant cu produse si substante speciale care nu ii dauneaza, tamplaria din lemn stratificat poate avea o durata de viata de pana la 50 de ani. Stii sigur ca ai facut o investitie corecta si avantajoasa atunci cand te poti bucura de ea o perioada indelungata.

 

In comparatie alte materiale utilizate la fabricarea usilor si a geamurilor, lemnul este un material natural, 100% ecologic, ceea ce inseamna ca nu are niciun efect negative asupra sanatatii noastre.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
UNILUX CONSTRUCT