Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sustenabilitate, siguranță și viteză - cum le poți avea pe toate cu ușa potrivită pentru centrul tău de distribuție și logistică

Atunci cand activezi in domeniul distributiei si al logisticii, asigurarea derularii unor operatiuni eficiente este o activitate de zi cu zi. Alegerea usii potrivite pentru platforma de incarcare/descarcare poate contribui la atingerea unui grad mai ridicat de sustenabilitate, siguranta si viteza pentru procesele desfasurate aici.
Sustenabilitate siguranță și viteză - cum le poți avea pe toate cu ușa potrivită pentru centrul

Sustenabilitate

Usa si solutiile de incarcare potrivite pot reduce cantitatea emisiilor generate. Astfel, in cazul platformelor de incarcare de mari dimensiuni, rampele si usile sectionale cu deschidere pe verticala izolate termic te pot ajuta sa economisesti energie electrica, atat atunci cand usa este inchisa, cat si in timpul operatiunilor de incarcare/descarcare.

Usile sectionale cu deschidere pe verticala rapide pot face, de asemenea, o diferenta in ceea ce priveste cantitatea de energie pierduta. Cu cat usa ta este deschisa mai putin timp, cu atat va fi mai scurt timpul in care are loc schimbul de caldura.

In cazul platformelor de incarcare mai mici (sau al centrelor de distributie pentru colete), s-a demonstrat ca burduful de etansare reduce pierderile de energie cu pana la 50%, ca urmare a etansarii spatiului dintre duba si platforma de incarcare.

Siguranta

Sunt mai multe masuri pe care le poti lua pentru a imbunatati gradul de siguranta la platforma ta de incarcare descarcare. Datorita sistemelor de semnalizare luminoasa, camioanele opereaza doar atunci cand o astfel de actiune nu prezinta riscuri, iar personalul poate vedea stadiul in care se afla procedura de incarcare, eliminandu-se astfel riscul unui accident. Diverse sisteme de blocare a rotilor sunt folosite a impiedica deplasarea accidentala a vehiculelor in timpul operatinilor de incarecare si descarcare.

Sistemele de andocare integrate asigura faptul ca usile sectionale cu deschidere pe verticala nu se deschid decat atunci cand camionul este andocat in siguranta, astfel incat sa nu existe riscul ca un membru al echipajului sau marfa sa cada din masina.

Viteza

O usa rapida este importata ca pentru ca platforma ta de incarcare sa functioneze la viteza optima, deoarece nu va incetini mai mult decat este necesar operatiunile specifice. Usa poate fi prevazuta cu diverse sisteme de siguranta, pentru a fi prevenita producerea accidentelor - ceea ce inseamna ca nu va trebui sa opresti activitatea din cauza unor evenimente neplanificare

Implementarea unei proceduri standard de incarcare pe care pesonalul sau o respecte la sosirea camionului va contribui, totodata, la eficientizarea procesului.

Afla mai multe despre optimizarea operatiunilor de logistica si distrubutie pe https://www.assaabloyentrance.com/en/aaes/aaes/solutions-applications/distribution-and-logistics/

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ASSA ABLOY Entrance Systems
Lucru în România