Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie

Parizienii din suburbia Issy les Moulineaux nu trebuie sa se repeada pana la plaja din oras pentru a se putea bucura de apa si soare. O noua propunere pentru realizarea unui complex de piscine publice a fost proiectata de echipa de la Mikou Design Studio pentru a aduce natura si buna dispozitie la un loc. In ce priveste intregrarea optima in peisajul inconjurator cladirea urmeaza a fi acoperita de vegetatie. Inspirati de miscarea apei, volumetria complexului „Piscine du Fort” se potriveste cu natura inconjuratoare.

 

Proiectul propus de Mikou Design Studio este castigatorul concursului organizat pentru realizarea noilor piscine. Structura a fost gandita sa fie in intregime inchisa dar planul sa fie lasat liber, presarat cu numeroase luminatoare ce se deschid catre cer si impreuna cu vitrajele perimetrale de mari dimensiuni vor crea un spatiu aerisit si intr-o relatie mai stransa cu natura. Interioarele albe, curate si cu forme moderne asigura o atmosfera placuta dar in acelasi timp contrasteaza cu formele ceva mai organice ale exteriorului.

 

Arhitectii s-au gandit sa infasoare cladirea in placi din lemn care vor reduce din masivitatea constructiei si ii vor conferi o imagine mai apropiata de estetica organica a cadrului natural inconjurator. Acoperisul este organizat in zone cu vegetatie bogata dar si spatii cu terase din deck unde oamenii se pot bucura de soare.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

De-a arhitectura în Școala 36 (sector 4, București) – implementarea proiectului
Monica Golea
De-a arhitectura în Școala 36 (sector 4, București) – implementarea proiectului

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Participarea în programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”), a cărui desfășurare o voi coordona în acest an școlar, a fost de la început ceva special pentru că are rezultate palpabile și imediate. Copiii sunt implicați în dezvoltarea unui proiect de la idee la implementare. În acest proces folosesc cunoștințe din multe domenii și dezvoltă abilități diverse: de analiză și sinteză, de comunicare, de fundraising, management de proiect, organizare de evenimente, de atragere și coordonarea voluntarilor, de implicare a întregii comunități a școlii și a celei din afara ei. Cred că este un lucru foarte important. Cunoștințele nu sunt suficiente dacă nu avem uneltele care să ne ajute să acționăm și să obținem rezultate, individual sau în comunitate.

Care este motto-ul tău personal?

Nu am un motto personal, dar cred că este important să acordăm timp și atenție copiilor. Dacă nu facem acest lucru, atunci e clar pentru ei că nu reprezintă o prioritate pentru noi.

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie
Pexels

Bolovăniș, rocă sau stâncă – indiferent de compoziție (calcar, gresie, bazalt etc.), este suportul ideal pentru fundația unei case, datorită capacității portante mari și stabilității sale. În cele mai multe situații, stratul de rocă este poziționat sub un strat de sol, iar apa are un efect negativ limitat asupra construcției. Singura problemă care poate apărea este obținerea planeității terenului, atunci când există denivelări sau stânci masive; de asemenea, trebuie prevăzută o investiție mai mare pentru fundație din cauza dificultății săpăturilor.

Mâlul – are o granulație mai fină decât nisipul, fiind compus în general din cuarț spart, sedimentat într-un lac, canal sau râu care (eventual) au devenit teren construibil. Este o variantă modestă de a deveni teren de fundare, întrucât are o capacitate mare de a reține apa, iar atunci când se usucă are un aspect făinos. În amestec cu argilă sau nisip, poate deveni extrem de fertil, dar nu și potrivit pentru a susține o casă, fără măsuri suplimentare de stabilizare.

Solul echilibrat – compus din nisip, argilă și mâl, este un bun teren de fundare, cu condiția să nu conțină prea multă vegetație în descompunere. De exemplu, normativele prevăd că un sol cu mai puțin de 40% nisip și 30% argilă este o variantă optimă. Astfel, se gestionează destul de bine prezența apei, iar dacă are o stratificație uniformă și este orizontal, sunt probabilități mici ca în timp să apară probleme.

În concluzie, în cazul construcției unei case cu două sau trei niveluri, ne este de folos să știm mai degrabă de ce să ne ferim: solurile nisipoase sau prăfoase foarte afânate, sau care (conform studiului geotehnic), se pot lichefia în caz de cutremur, pământurile sensibile la umezeală, cele cu peste 5% materii organice, cele cu umpluturi netasate (de regulă umpluturile au sub 10 ani și nu au apucate să se compacteze), umpluturile cu resturi menajere, indiferent de vechimea lor.

EMS FORCE 5543.jpg
EMS FORCE 5543.jpg
Isoterm și tehnologii spumă poliuretanică
Isoterm și tehnologii spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică implică o metodă completă de izolație: termica, fonica și bariera de vapori. Acest material aderă aproape la orice suprafață, sigilând-o și limitând aproape complet schimbul de aer cu exteriorul.

Isoterm folosește tehnologii de top, obținute de la producători de renume global: Huntsman, Tecnopol, BASF și Synthesia Technology. Izocianatul și poliolul sunt cele două componente de fabricare a spumei poliuretanice, iar calitatea acestora determină în mod direct și calitatea spumei.

În funcție de compoziția chimică a poliolului, spuma obținută este fie cu celulă deschisă (mai moale, poroasă, potrivită pentru poduri și în general zone în care nu suntem limitați de grosimea spumei), fie cu celulă închisă (cu densitate mult mai mare, rigidă și cu cel mai bun coeficient de conductivitate existent).

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă

Este o spuma ce are un coeficient de conductivitate λ = 0,036 W/m*K, asigurând în același timp o etanșare perfecta dar și o izolație fonică excelentă. Aplicarea se face extrem de rapid, având capacitate de a izola 2500mp/zi. Spuma cu celula deschisă se aplica la minim 10cm grosime și este potrivita în general spațiilor neîncălzite, dar și zonelor locuibile cu condiția să se monteze o bariera de vapori după.

Spuma poliuretanică cu celulă închisă

Aceasta e utilizată deseori de Isoterm și conferă o etanșare perfectă asigurând eficiență energetică maximă. Pentru locuințe, acest lucru se traduce prin costuri mai mici de întreținere și totodată prin niveluri ridicate de confort termic. Aceste izolații din spumă poliuretanică au coeficientul de conductivitate λ ≥0,021 W/m*K, cu până la 100% mai bun decât al celorlalte materiale din piață. Acest lucru înseamnă ca putem atinge un coeficient de conductivitate U= 0.14 W/m2K cu doar 15cm grosime. Izolația cu celula închisă este în general recomandată în spațiile locuibile(încălzite) și atunci când avem nevoie de eficiență energetică maximă la o grosime minimă.

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie

Spuma izolatoare utilizată de Isoterm este și foarte adaptabilă. Fiindcă aderă pe beton, lemn, cărămidă, BCA, metal și chiar folia anticondens, aceasta poate fi folosita în multe aplicații, pentru a izola obiectivele HoReCa, locuințele în integralitatea lor, dar și halele metalice sau construcțiile din lemn.

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie

Aproape că nu există limită de utilizare dacă suprafețele sunt curățate și uscate înainte. Doar spuma poliuretanică poate fi folosită cu succes în eforturile de izolare ale construcțiilor cu suprafețe curbe, fiindcă nu necesită cadre de susținere.

Studioul Mikou Design creaza un complex de piscine acoperit integral de vegetatie

Firma de izolații Isoterm cunoaște infinit mai multe lucruri despre universul spumei izolatoare și despre pașii pentru o lucrare perfectă de izolare. Utilizarea acestor informații conduce la evoluția în izolații, situație abia așteptată de mulți alți români.

Țevi corugate din PEHD și fitinguri
Țevi corugate din PEHD și fitinguri

Țeava corugată cu perete dublu din polietilenă de înaltă densitate este un tip de țeavă cu perete interior neted și structură de perete exterior în formă de inel. TUBIMAX.RO livrează o gamă extinsă, de la diametre de 110 mm la 3000 mm.
Are o capacitate puternică de susținere a presiunii, greutate redusă, instalare simplă, siguranță și fiabilitate, performanțe bune de etanșare și rezistență puternică la coroziune.
Țevile sunt livrate la lungimi standard de 6m cu mufă integrată la unul din capete. Mufa împreună cu garnitură din cauciuc EPDM realizează o etanșare sigură și rezistentă în timp.
Țeavă corugată din PEHD are avantaje care o clasează pe o treaptă superioară oricărui concurent, ceea ce garantează funcționalitatea și eficiența în oricare aplicație.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.