Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sisteme de membrane complet lipite pentru subsoluri etanșe

Subsolurile și alte structuri subterane care sunt expuse la condiții agresive din sol și presiune sau cele care trebuie să asigure un mediu intern complet uscat, în timp ce, de asemenea, trebuie să fie durabile și să ofere o durată îndelungată de viață, prezintă cerința cheie a unei soluții de impermeabilizare de încredere, performante.
Sisteme de membrane complet lipite pentru subsoluri etanșe

Funcția de impermeabilizare trebuie să fie, de asemenea, proiectată pentru a include protecția structurii de beton împotriva influențelor potențial nocive ale mediilor naturale agresive, gazelor din sol, apelor subterane sau apei de mare.

Sika oferă sisteme unice de membrane TPO, complet lipite, foarte flexibile, care pot satisface cu ușurință toate exigențele și pot îndeplini în condiții de siguranță nevoile beneficiarilor - de a crea și menține rezistența și impermeabilitatea structurilor subterane noi și existente. În zilele noastre, subsolurile și alte structuri subterane trebuie să se adapteze mai multor specificații de performanță, mai exigente, ca urmare a cerințelor beneficiarilor de amenajare a zonelor lor de trai și agrement în subsolurile clădirilor rezidențiale sau ca urmare a realizării de instalații tehnice speciale, servicii și zone de depozitare sensibile în clădirile comerciale.

Având în vedere aplicarea sa simplă, rapidă și sigură, sistemul unic SikaProof® A și P poate fi utilizat nu doar pentru noi structuri, dar și pentru renovarea subsolurilor existente, câștigând un rol tot mai important.

Sistemele unice de membrane SikaProof® complet lipite oferă acest nivel ridicat de mediu uscat, cu caracterul său cheie de lipire completă. Acestea nu numai că protejează structura din beton, dar realizează și legătura completă cu betonul, ceea ce previne infiltrarea apei între structura de beton și sistemul de membrane, în cazul oricărei deteriorări a membranei.

Înalta fiabilitate și securitate a etanșării realizată cu sistemele SikaProof, combinate cu experiența de peste 45 de ani din întreaga lume, oferă beneficiarilor de subsoluri, proiectanților și antreprenorilor cel mai înalt nivel de încredere în atingerea obiectivelor lor.

Aplicații tipice

Sistemul SIKAPROOF A și P poate fi utilizat pentru structuri noi, pentru renovarea structurilor de subsoluri existente, precum și pentru o varietate de alte aplicații diferite, din ce în ce mai exigente.

Structuri subterane noi

Pentru structurile clădirilor comerciale sau rezidențiale noi, cerințele de impermeabilizare a structurilor devin tot mai exigente. Sistemele unice SikaProof A și P complet lipite oferă o perioadă îndelungată de serviciu și sunt o soluție rentabilă.

Lucrări de renovare a structurilor existente

Renovarea de tip "rezervor în rezervor" a subsolurilor existente care prezintă infiltrații devine tot mai importantă. SikaProof A, ca un sistem pre-aplicat complet lipit, oferă o soluție simplă, eficientă, de înaltă rezistență și siguranță.

Construcții prefabricate

Construcția trebuie să fie întotdeauna optimizată și astfel industria prefabricatelor este din ce în ce mai importantă. SikaProof A, ca un sistem pre-aplicat, poate fi ușor aplicat pe elementele prefabricate, ceea ce oferă o soluție simplă, optimizată ca timp și costuri.

Utilizate pentru subsoluri uscate, în clădiri comerciale și rezidențiale

  • parcări
  • arhive
  • camere tehnice
  • zone de locuit...


... precum și în subsoluri și camere suterane etanșe

  • facilități de petrecere a timpului liber
  • stații de metrou
  • pasaje subterane
  • camere de lucru


Două metode alternative de instalare:

Sistemul "pre-aplicat" SikaProof A înseamnă că membrana este instalată în cofraj înainte de consolidare și turnarea betonului. Foile de membrană sunt disponibile în role de 1,0 și 2.0 m lățime cu o bandă autoadezivă prefabricată. Această caracteristică economisește timpul pentru îmbinări și instalare, ceea ce face instalarea mai eficientă în special pe suprafețe mari.

Sistemul "post-aplicat" SikaProof P înseamnă că sistemul de membrane este aplicat pe structura de beton întărită/existentă. Pentru a crea o lipire completă, durabilă și îmbunătățită, utilizați SikaProof Primer-01 pe suprafețele de beton pregătite inițial prin șlefuire și lipiți foile de membrană SikaProof P.

Întregul sistem este aplicabil la rece - rosturile suprapuse nu sunt sudate cu pistoale cu aer cald, iar foile de membrane nu sunt încălzite cu foc deschis. Sistemul SikaProof este mult mai ușor de aplicat, deoarece este pur și simplu lipit cu benzi autoadezive, ceea ce face sistemul rapid și sigur de instalat. Detaliile sunt cheia, prin urmare Sika oferă accesorii corespunzătoare pentru a crea soluții de detaliu cu rezultate dovedite pentru toate detaliile standard.

Sistemele SikaProof sunt, prin urmare o soluție independentă eficientă pentru impermeabilizarea complexă a subsolurilor și structurilor subterane de construcții civile noi și existente. Sistemele SikaProof pot fi ușor combinate cu alte soluții compatibile de impermeabilizare Sika, cum ar fi soluțiile de etanșare a rosturilor Sika, pentru a proiecta și crea o soluție completă pentru construcții impermeabile, rezistente și rentabile, indiferent de cerințe.

Prezentare generală a sistemului de membrane SikaProof

Sisteme de membrane complet lipite pentru subsoluri etanșe
Sisteme de membrane complet lipite pentru subsoluri etanșe

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România