Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sisteme de acoperis monostrat Protan

Sisteme de acoperis monostrat Protan


Protan este un producator multinational de membrane de hidroizolatie PVC pentru acoperisuri. Protan produce deasemenea toata gama de membrane tehnice, prelate,membrane pentru stocarea apei potabile, pentru conducte de ventilatie si solutii tehnice textile.
Fabrica de productie si sediul principal sunt situate in Drammen, Norvegia. Protan produce de asemenea produse pre-sudate in fabrica sa din Nesbyen in conformitate cu cerintele clientului.

Incepand din 1971 numai in Europa, s-au montat mai mult de 100 de milioane mp de membrana PVC Protan si cele mai vechi acoperisuri continua sa fie in functiune si astazi fara a avea nevoie de reparatii.

Protan Roof Romania a inceput implementarea unei strategii pe termen lung, prin care isi doreste sa-si consolideze prezenta prin investitii in personal de calitate, logistica, implementare knowhow la nivel de arhitecti, firme de constructii, aplicatori, prezenta activa in reviste de specialitate si alte medii de informare.
Ne vom concentra pe ceea ce stim sa facem cu adevarat - acoperisuri la cheie impermeabilizate cu membrana PVC Protan, pe orice fel de suport - metalic, beton, lemn, cu garantie si servicii de intretinere post constructie. Oferim solutii atat pentru acoperisuri noi cat si pentru renovari de acoperisuri vechi, garantate de o experienta de aproape 40 de ani si puse in practica de specialisti de inalta clasa.

Protan Roof Romania ofera o larga gama de membrane PVC pentru orice tip de acoperis terasa, inclinat sau curb.

Sistemele de acoperis propuse sunt:
sistemul cu prindere mecanica
sistemul secret fix
sistemul prefabricat
sistemul vacuum, sistemul in aderenta totala, sistemul balastat, solutii pentru acoperisuri verzi terasa sau inclinate.

Servicii oferite: Oferta de montaj pentru sisteme de invelitoare prin aplicatorii autorizati Protan, scoala de aplicatori Protan, calculatie necesar materiale - ProPlan, garantie pentru lucrarile realizate de aplicatorii autorizati Protan, documentatie tehnica completa.

Oferta de produse: Membrane PVC 1,2 mm, 1,5 mm, 1,6 mm, 1,8 mm, 2 mm, 2,4 mm armate cu fibre de poliester sau fibra de sticla, accesorii pentru acoperisuri, membrane tehnice - membrane PVC pentru hidroizolatia rezervoarelor de ape reziduale, pluviale, potabile, prelate din PVC, Ventiflex - conducte de ventilatie din membrane PVC, tapet din PVC.


Libertatea pantei - Tehnologia monostrat permite proiectarea acoperisurilor cu pante de la 0° la 90°. Tehnologia de sudare cu aer cald permite deasemenea stationarea apei pe membrana pe termen lung.
Stratul suport - membrana PVC Protan poate fi montata in conditii eficiente pe orice tip de suport, metal, beton, lemn cu termoizolatie sau fara.
Libertatea formei si culorilor - Versatilitatea membranelor PVC monostrat, paleta larga de culori si profilele estetice Omega , permit proiectantului o libertate maxima privind designul acoperisului, atat pentru acoperisuri noi cat si in cazul renovarilor.

Sistem de acoperis complet si eficient - Sistemul de acoperis monostrat se poate instala aproape pe orice vreme, se poate suda pe ploaie usoara, zapada, temperaturi negative pana la -30
° C, este usor de instalat, sigur datorita sudurii cu aer cald (sudura intima la nivel molecular), necesita o intretinere minima si impreuna cu stratul suport si termoizolatia reprezinta un acoperis complet. Membrana se sudeaza cu ajutorul unui aparat automat de sudura cu aer cald la temperaturi de aprox. 500° C si viteze de aprox. 2-2,5 m/min. Pentru lucrari de detaliu se utilizeaza un aparat manual de sudura.


Un acoperis care respira - Membrana Protan este proiectata pentru a lasa vaporii de apa sa treaca de jos in sus, nefiind nevoie de aeratoare pentru eliminarea surplusului de vapori de apa.

Durabilitate
- Acoperisul monostrat Protan are o durata de viata dovedita de peste 30 de ani, datorita caracteristicilor chimice si mecanice ale membranei si datorita tehnologiei de executie. Membrana PVC Protan este proiectata sa reziste conditiilor grele de mediu, grindina, radiatii UV, sa-si pastreze proprietatile mecanice si chimice in conditii de variatii de temperatura intre -30° C si +130° C.

Mediu -
Cea mai buna contributie a omului la respectarea mediului inconjurator este de a produce ceva cu resurse minime. Optimum reprezinta energie cat mai putina, utilizarea de resurse regenerabile si durata de viata foarte mare. Membranele PVC Protan utilizeaza cantitati mici de materie prima si energie pentru a obtine performante maxime. Amprenta de carbon a membranei PVC Protan este una dintre cele mai mici din intreaga industrie.

Materie prima
- Pentru membrane de grosimi 1,1-1,8 mm cantitatea necesara de materie prima este intre 1,5 - 2,5 kg/m2. Acoperisul este usor iar materialul poate fi transportat cu eforturi mai mici.
Membrana PVC este realizata din policlorura de vinil (45%), aditivi speciali (plasticizatori, aditivi de ignifugare, stabilizatori,pigmenti... etc. 48%) si armatura din poliester sau fibra de sticla (7%).

Reciclare -
membrana PVC Protan este complet reciclabila

Sisteme de energie solara -
Sistemele de acoperis intrun strat sunt optime pentru instalarea sistemelor solare de obtinere a energiei electrice (tuburi, celule fotovoltaice).

Protectie la foc
- Protan SE inseamna Self Extinguishing. Membrana Protan SE nu contribuie la imprastierea focului si se autostinge. Membrana Protan are o clasificare la foc BROOF (t2) fiind testata conform ENV 1187 (t2) si clasificata conform NS-EN 13501-5.




Avantaje Protan

Beneficii aduse de membrana Protan datorate unei tehnologii de inalta clasa

Experienta
Protan este cel mai specializat producator de membrana PVC din Europa, cu o vasta expertiza in acoperisuri tip terasa si o experienta de peste 40 ani.

Durata de viata de cel putin 30 ani dovedita cu certificat BBA
Acoperisul monostrat Protan are o durata de viata dovedita de peste 30 de ani, datorita caracteristicilor chimice si mecanice ale membranei si datorita tehnologiei de productie. Membrana PVC Protan este proiectata sa reziste conditiilor grele de mediu, grindina, radiatii UV, sa-si pastreze proprietatile mecanice si chimice in conditii de variatii de temperatura intre -30
° C si +130° C. Durata de viata este mare datorita:
- Materie prima de calitate de la producatori cunoscuti: Hydro, BASF, Bayer
- Stabilizatori si plasticizatori de calitate
- Utilizarea dioxidului de titanium - pentru un grad inalt de reflexie al razelor UV
- Pigmenti de calitate (grad de stabilitate al culorii 8 din 8)

Armatura - tricot
Datorita armaturii din poliester tip tricot, Membrana Protan SE are are o stabilitate dimensionala foarte buna, rezistente foarte bune la smulgere, intindere, sfasiere, fluaj.
Membrana PVC Protan are cu 37% mai multa armatura decat alte membrane PVC din piata (85g/mp fata de o medie de 62 g/mp in cazul concurentei). O armatura tip tricot absoarbe tensiuni mai mari decat una netesuta. Tricotul confera membranei rezistente la smulgere mult mai mari, rezulta mai putine fixaje mecanice si un comportament foarte bun la actiunea vantului. Alte membrane PVC sunt armate cu poliester netesut. Armatura netesuta nu are noduri fixe, ea se poate deslana, transferand eforturile catre masa hidroizolanta din PVC rezultand valuriri si instabilitate dimensionala.

Un singur accesoriu
Membrana Protan se poate monta utilizand doar un singur accesoriu pentru fixare la parapet - pocket&bar, care este sigur, eficient, simplu si confera rapiditate in executie rezultand costuri mai mici.

Comportamentul foarte bun la foc
Acronimul SE inseamna "self extinguish" - membrana Protan SE nu contribuie la imprastierea focului si se auto-stinge in mai putin de 1 secunda de la indepartarea sursei de flacara deschisa.
Clasificarea la foc conform ENV 1187 (t2) este BROOF (t2)
Clasificarea la foc conform FM approval este Class 1A

Suprafata antialunecare (profilata)
Suprafata antialunecare confera siguranta sporita pe santier si nu in ultimul rand este un element de design.

Costuri
Pret/proiect mai bun datorita utilizarii unui singur accesoriu pocket&bar si a sulurilor de 4 m latime cu fixare ascunsa - doar la parapet;avantaje: mai putine suduri, rapiditate in executie, costuri mai mici.

Se poate suda la temperaturi negative, pe zapada sau ploaie usoara
Lucrabilitate foarte buna - membrana este flexibila si se lucreaza bine la temperaturi scazute;se poate suda pe zapada, pe ploaie usoara.

Membrana flexibila - montaj rapid, sigur si usor
Datorita compozitiei chimice a masei hidroizolante de PVC, calitatea si cantitatea componentelor, membranele Protan sunt flexibile si stabile dimensional. Se pot obtine astfel suduri de calitate la viteze mari ale masinii automate de sudura si in plaja de temperaturi exterioare de -32° +130° C.

Mediu
Protan utilizeaza CaZn ca si stabilizator, produs acceptat in UE in comparatie cu multi alti producatori ce utilizeaza BaZn care este poluant sau plumb care este interzis.

Amprenta de carbon a membranei PVC Protan este una dintre cele mai mici din intreaga industrie.

Cea mai buna contributie a omului la respectarea mediului inconjurator este de a produce ceva cu resurse minime. Optimum reprezinta energie cat mai putina, utilizarea de resurse regenerabile si durata de viata foarte mare. Membranele PVC Protan utilizeaza cantitati mici de materie prima si energie pentru a obtine performante maxime.

Alte avantaje:
- siguranta in executie deoarece se utilizeaza sudura cu aer cald si nu flacara deschisa
- sudura cu aer cald este considerata cea mai performata sudura din industria acoperisurilor, datorita legaturii intime la nivel molecular rezultand rezistente la tractiune foarte mari in dreptul sudurii.
- se evita supraincalzirea acoperisului datorita materialului in sine si prin utilizarea culorilor deschise
- detaliile si penetrarile prin acoperis pot fi rezolvate sigur si rapid
- acoperisul realizat cu membrane PVC monostrat poate fi reparat usor
- Varietate de culori si profile estetice arhitecturale


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.