Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Showroom-ul Haworth din Beijing, primul proiect cu certificat LEED V4

Showroom-ul Haworth din Beijing, primul proiect cu certificat LEED V4

LEED V4 este ultimul si cel mai exigent set de standarde in ce priveste arhitectura durabila creat de Green Building Coucil din Statele Unite. Unii sunt de parere ca aceste reglementari sunt mult prea stricte si nu mai lasa loc de manevra dar cu toate acestea primul proiect care s-a realizat in conformitate cu aceste prevederi dovedeste contrariul. Showroomul Haworth amenajat in interiorul cladirii Parkview Green (cu certificat LEED Platinum) este expresia unei arhitecturi durabile care nu a facut concesii in privinta esteticii si a spatiilor functionale.

 

 

Showroom-ul prezinta un concept pentru spatiile de lucru care combina birourile individuale, cele operationale cu zonele de relaxare si discutii. Aceste zone compun „Clubul” iar spatiile pot fi deopotriva folosite de catre locatarii cladirii, clientii hotelului sau membrii comunitatii locale. Totul incepand de la peretii de compartimentare, salile de intalnire, spatiile de discutii si birourile individuale pot fi rearanjate pentru a se adapta optim cerintelor de zi cu zi ale utilizatorilor. Acest design flexibil determina economii semnificative de timp si bani, reducand in acelasi timp si deseurile rezultate in urma lucrarilor de recompartimentare.

In realizarea acestui spatiu 60% din elementele interioare, nestructurale au fost refolosite. Toate vopselurile, adezivii si masticurile indeplinesc cerintele stricte de compusi chimici netoxici, astfel ca aerul la interior depaseste cu 35% cerintele de calitate.

 

Pentru reducerea consumului de energie, designerii au instalat ventiloconvectoare in pardoseala care impreuna cu sistemul de racire din tavan ofera posibilitatea unui control precis al temperaturii in zonele expuse soarelui sau in spatiile interioare. Un sistem de ventilare eficient impreuna cu un sistem de iluminat LED, surse si sisteme de cotrol furnizate de Philips, permit reducerea cu 59% a consumului de energie electrica.

 

Un sistem de reciclare al apei uzate precum si baterii eficiente reduc consumul total cu pana la 53%. In plus, mobilierul prevazut in proiect este aproape in totalitate refolosit din alte showroom-uri sau are certificat Greenguard. De asemenea, Haworth a cumparat certificate verzi care echivaleaza cu energia pe care showroom-ul o va folosi timp de cinci ani, aceasta fiind o practica deja impamantenita in cadrul proiectelor internationale care vizeaza obtinerea certificatelor LEED.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România