Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Se poate locui intr-o casa de doar trei metri latime?

Se poate locui intr-o casa de doar trei metri latime?

Pentru a reusi sa incapa pe teren, volumul cu doua niveluri al casei Imai este extins la maxim, pe 21m lungime. Este clar ca nu a fost spatiu pentru a se crea holuri, astfel ca interioarele sunt organizate ca o simpla insiruire de camere si functiuni.

 

Un spatiu ingust intre zona de zi si dormitorul parintilor a fost amenajat ca zona destinata copiilor. Zona de dormit este ridicata pe un perete si se compune din doua paturi supraetajate in timp ce pe peretele opus spatii de depozitare si un blat de lucru le ofera copiilor un loc in care pot studia si isi pot face temele. O serie de perforatii de forme patrate au fost pozitionate aleatoriu pe peretele cu paturile astfel incat copii sa poate beneficia de lumina naturala.

 

Potrivit celor declarate de arhitecti, functiunile camerelor se pot schimba intre ele. „Amenajarea spatiului este neutra, poti sa dormi, sa servesti masa sau sa te relaxezi oriunde doresti. De exmplu, familia poate considera ca este mai placut sa serveasca masa in gradina interioara decat in locul pe care noi l-am creat pentru aceasta activitate”. 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva