Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Scafe pentru imbinarea dintre perete si plafon. Cum se monteaza

Scafe pentru imbinarea dintre perete si plafon. Cum se monteaza

Scafele montate la imbinarea dintre plafon si perete au nu doar o valoare decorativa, ci si una practica. Ele pot masca o serie de accesorii, fire, cabluri, tevi, care altfel ar strica aspectul unei incaperi. Sau pot ascunde privirii corpurile de iluminat. Daca scafele si din ipsos sunt preferate de cei care aleg estetica, materialul natural si rezistenta ipsosului, montarea acestora este recomadata numai specialistilor.  In schimb, daca alegeti unele din materiale sintetice operatiunea de montare va fi simpla si pentru un incepator.
Ipsosul folosit in diverse irnamentatii si stucaturi este fragil si destul de greu, de aceea, daca nu sunteti obisnuit sa lucrati cu astfel de materiale, lasati-l in seama profesionistilor. In schimb,  puteti achizitiona din magazine scafe si cornise din PVC sau alte materiale sintetice, care arata suficient de bine si pot fi vopsite fara probleme in ton cu peretii.

Inainte sa mergeti la cumparaturi, verificati daca suprafetele pe care veti monta cornisele prezinta neregularitati mari, deoarece materialele sintetice nu sunt atat de flexibile. In caz ca exista neregularitati, ca sa nu ramana goluri intre cornisa si zidarie, va trebui sa cumparati si un mortar special, cu care sa umpleti si sa neteziti suprafata de lucru.


Pentru lucru aveti nevoie de: un ferastrau de mana, ca sa puteti indrepta cornisele la capetele de imbinare; rigla cu bula de aer si ceva cu care sa trasati liniile de ghidaj pe perete; adeziv pentru cornisa, in functie de materialul ales si de natura peretelui (verificati la magazinul de unde luati scafele sau cornisele); o spatula sau un spaclu pentru adeziv; un burete.

Pentru taierea colturilor aveti nevoie de un ghidaj de taiere cu inclinare reglabila (necesar pentru imbinarile in V, mai ales daca aceste colturi nu sunt la 90 de grade). Daca sunteti atent si lucrati precis, puteti face si singur un ghidaj de taiere mai ieftin, imbinand doua piese de carton mai gros sau placaj exact in unghiurile in care se imbina peretele. Imbinarile pot fi cu varful spre interior sau exterior, si pentru exercitiu puteti pune doua mici bucati de scafa peste ghidajul de taiere facut din placaj. Desenati unghiul de taiere si decupati, apoi verificati imbinand bucatelele de scafe direct peste zid, ca sa vedeti daca v-a iesit corect taietura.


Cum se procedeaza

Masurati inaltimea scafelor si pozitionand-o pe prima trasati sub ea linia care va va ghida in montare. Desenati in continuare (sau folositi o sfoara cu pulbere colorata) liniile de ghidaj pe perete, verificand sa fie perfect drepte. Umeziti suprafata de lipire de pe perete si eventual plafon (dar verificati mai intai indicatiile de pe adeziv). Puneti fiecare bucata de scafa pe perete inainte de a o lipi, pentru a verifica daca este corect taiata si se incadreaza bine. Dati scafa cu adeziv pe zona de contact si montati-o pe perete, apasand bine, chiar daca o parte din adeziv iese afara. Inalturati excesul de adeziv cu spaclul si continuati cu montarea urmatoarei piese. In functie de durata de intarire a adezivului puteti sa faceti operatiunea de inalturare a excesului de adeziv si dupa ce terminati montarea tutror scafelor. Stergeti cu un burete umed surplusul de adeziv. Dupa uscare, puteti vopsi peretele si scafele (sau doar scafele, daca nu vreti sa refaceti finisajul peretelui).


Produse care va pot fi de folos:

Mortar pentru repararea structurilor MAPEI

MAPEI

MAPEI
În această gamă:
16 documentații
178 imagini
12 produse


Produse similare:

Obiectul este ascuns

Obiectul este ascuns

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România