Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Rulourile pentru ferestre şi uşi te ajută să economiseşti căldură şi electricitate

Rulourile sunt instalate la ferestre si usi pentru a proteja spatiile de soare, vant, ploaie, zgomot etc. Designul acestora armonizeaza perfect cu restul detaliilor fatadelor pe care sunt montate. Densroll thermo produce sisteme de rulouri concepute pentru a acoperi o gama larga de solutii arhitecturale, de la rulouri aplicate tencuibile sau vizibile integral din aluminiu, pana la rulouri suprapuse cu caseta si ghidaje din pvc si covor de lamele din aluminiu.
Rulourile pentru ferestre şi uşi te ajută să economiseşti căldură şi electricitate

Rulourile exterioare din aluminiu  ofera un grad ridicat de protectie si un echilibru termic constant, bucurandu-te astfel de o protectie de calitate, cu costuri scazute.

 

Sistemele de rulouri exterioare sunt rezistente la coroziune, la expunerea la precipitatii, la raze solare si pot obtura lumina complet. Vara, ruloul formeaza o bariera termica constanta impotriva caldurii, iar iarna izoleaza fereastra de frigul de afara.

 

Rulourile din aluminiu oferite de compania noastra iti pot infrumuseta fereastra cu ajutorul aluminiului. Lamele subtiri sunt de 39 mm inaltime si 9 mm grosime si sunt oferite in  15  culori, la cerere putem vopsi in orice culoare din paletarul RAL. Rulourile sunt fabricate din materiale durabile de inalta calitate, iar procesul de productie este controlat eficient pana la furnizarea produselor finite catre clienti.

 

RULOURILE EXTERIOARE TE AJUTA SA ECONOMISESTI

Caldura cu 10%

Electricitatea cu 20%


Avantaje rulouri exterioare electrice sau manuale:

 

PROTECTIE LA INTEMPERIILE ATMOSFERICE:

Rulourile iti protejeaza ferestrele impotriva: ploii, zapezii, grindinei, vantului puternic. Obiectele luate de un vant puternic nu o sa-ti deterioreze fereastra sau usa.

 

ECONOMISIREA ENERGIEI:

Rulourile te protejeaza de diferentele de temperatura atunci cand ruloul este coborat, vara te poti bucura de o camera racoroasa, iarna ruloul retine caldura si te protejeaza de frigul de afara. Poti economisii energie electrica cel putin 20%

 

PROTECŢIA IMPOTRIVA PRIVIRILOR CURIOASE:

Rulourile izoleaza termic, fonic si ofera intimitatea de care ai nevoie ca sa te bucuri de relaxare in intimitate in apartament sau in casa

 

PROTECTIA LA ZGOMOT:

Rulourile exterioare reduc nivelul de zgomot in camera cu pana la 10 db. Aceasta protectie suplimentara este ideala daca locuiesti intr-o zona cu mult zgomot si vrei sa te bucuri pe deplin de linistea casei tale.

 

PROTECTIE SOLARA:

Rulourile iti aduc racoare in zilele calduroase si pot reduce patrunderea razelor solare cu pana la 60-80%, oferind protectie mobilerului, obiectelor din casa sau apartament, prin urmare, mentin o racoare placuta in interior.

 

Modalitati de montare a rulourilor exterioare:

 

Rulourile exterioare pot fi instalate la deschiderea usilor si ferestrelor, atat in afara, cat si in interiorul acestora, luand in considerare particularitatile arhitecturale si de design ale constructiei. Instalarea de sisteme de rulouri poate fi planificata in etapa de construcţie, precum şi dupa ce cladirea a fost construita. Rulourile pot avea carcasa inclinata la 45 de grade sau built-in “invizibil” – rulou tencuibil.

 

Sistemul de rulouri exterioare tencuibile:

 

Principala caracteristica a acestui tip de rulou consta in posibilitatea de tencuire a carcasei. Aceasta optiune de instalare implica nise speciale in caramida de la stadiul de construcţie, pentru instalarea carcasei ruloului sau se pot folosi adausuri suplimentare pentru rama ferestrei care vor masca caseta tencuibila.

 

Intretinerea rulourilor:

 

  1. Praful se sterge cu o laveta moale. Daca se stropeste cu noroi se curata cu o laveta umezita intr-o solutie de apa cu sapun sau un detergent care sa nu fie pe baza de cloruri. Este interzisa spalarea cu furtunul cu jet de apa deoarece se poate scurtcircuita motorul.
  2. Se vor evita detergentii puternici si abrazivi.
  3. In cazul in care curentul electric este intrerupt, se va trece la actionarea manuala a ruloului. Urmati pasii conform instructiunilor specificate de catre echipa care a efectuat montajul. Actionarea manuala se foloseste fara a brusca snurul sau banda actionarii. Miscarile trebuie sa fie cursive.
  4. Nu loviti, nu striviti, indoiti, nu topiti, crapati, desfaceti, nu expuneti caldurii excesive caseta actionarii manuale.
  5. Cea mai recomandata indicatie pentru durabilitatea produsului este preventia. In functie de intensitatea utilizarii ruloului, recomandam reviziile periodice. Pentru utilizari de aproximativ 5 deschideri-inchideri pe zi recomandam o revizie anuala, pentru deschideri de 50 de ori pe zi – revizie la 6 luni. Aceasta va fi efectuata de catre o persoana competenta.
  6. In cazul dotarii ruloului cu motor, timpul total de functionare neintrerupta nu trebuie sa depaseasca 4 minute. In cazul in care motorul ruloului se supraincalzeste (timpul maxim de functionare neintrerupta a fost depasit) un senzor termic decupleaza automat motorul ruloului de la sursa de curent. Pentru a repune ruloul in functiune se asteapta aproximativ 30 minute. Nu atasati alte elemente de constructie, nu modificati si nu inlaturati alte parti care asigura buna functionare a produsului. Daca din diverse cauze alimentarea cu energie are fluctuatii rapide si repetate motorul isi poate pierde memoria setata in fabrica! Aceasta nu este o defectiune. Este necesar sa se faca din nou setarile de sens si capat de cursa pentru a evita distrugerea covorului de lamele.
  7. Recomandam periodic lubrifierea sistemului mecanic. Pentru aceasta operatiune, ruloul trebuie mentinut in pozitia intredeschis.

 

Articol scris de
DENSROLL THERMO