Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Rosu si verde, culorile Craciunului

Rosu si verde, culorile Craciunului

Desi aparent este o combinatie de culori destul de dificil de folosit in designul de interior, imbinarea a mult rosu si verde in acelasi spatiu se dovedeste totusi o optiune mai ales in prejama Sarbatorilor. De la redecorarea unei incaperi exact pe baza acestei combinatii, pana la mici decoratiuni care sa dinamizeze un simplu colt sau sa impodobeasca o masa aranjata de sarbatoare. 

Cati oameni se imbraca in rosu si verde fara a se teme ca arata ca niste spiridusi ai lui Mos Craciun? E ceva in aceasta combinatie mult prea intens inclusiv pentru decorurile din case. Dar  acum, cand albul si petele de negru mocirlos au pus stapanire pe natura, privirea are nevoie de odihnitorul verde si de energia rosului. Totusi, chiar si vara cui nu ii place un camp de flori verde patata de petale rosii?


In decorarea interioarelor, atunci cand luati in calcul si peretii, materialele textile, mobilierul, de fapt, reusita combinatiiei rosu-verde se bazeaza pe ajutorul... galbenului: atata timp cat una dintre cele doua culori este transformata intr-una cu potential solar, cealalta poate ramane in forma de baza. Astfel, un verde intens se potriveste cu un rosu care bate in portocaliu (adica incalzit de tonuri de galben) si, invers, un rosu aprins este mult mai bine pus in valoare de catre un verde cald.


In ce priveste decoratiunile, mai ales cu ocazia primirii bradului in interior, chiar si combinatia culorilor brute este acceptata. Verdele intens langa rosul intens merge insa mai mult in combinatiile de plante, vaze, decoratiuni si ornamente de sarbatoare. Pe masa, decoratiunile si accesoriile in aceste culori sunt mai bine puse in valoare de o fata de masa alba si reflexiile argintii ale tacamurilor sau transparente alte sticlei. Totusi un rosu inchis, aproape grena, da un aer somputos, unei mese de sarbatoare si poate fi abrodat mai ales in situatii festive.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva