Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

ROCKWOOL lansează Hardrock 1000, cea mai performantă soluție din piață pentru acoperișurile tip terasă

ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, a lansat pe piața locală plăcile Hardrock 1000 cu încărcare punctuală 1000 N, care au capacitatea de a rezista traficului pietonal de pe un acoperiș.
 ROCKWOOL lansează Hardrock 1000, cea mai performantă soluție din piață pentru acoperișurile tip terasă
La montarea unui acoperiș, cele mai multe probleme apar când există un trafic intens, ceea ce poate duce la deteriorarea plăcilor de vată dacă acestea nu suportă o încărcare punctuală corespunzătoare. Noile plăci ROCKWOOL cu o încărcare punctuală de 1000 N, adică aproximativ 100 Kg forță per 50 cm2 (50 cm2 modelează tocul unui pantof bărbătesc), sunt recomandate pentru acoperișurile tip terasă circulabile sau semicirculabile unde sunt montate diferite echipamente care necesită o mentenanță periodică, precum și în cazurile în care se doresc performanțe mecanice foarte bune.

"Majoritatea produselor existente pe piaţă destinate acoperişurilor oferă o rezistenţă ridicată la compresiune, însă aceasta nu este relevantă pentru situaţiile în care va exista trafic pietonal; fie că vorbim de traficul pietonal din timpul montajului sau traficul pietonal ocazional pe perioada de mentenanță. Pentru acestea, în alegerea produsului adecvat, principala caracteristică ce trebuie avută în vedere este încărcarea punctuală. Iar, din acest punct de vedere, Hardrock 1000 este cea mai performantă soluție disponibilă pe piață în acest moment", a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

Plăcile Hardrock 1000 sunt realizate folosind tehnologia Dual Density care asigură, pe lângă încărcarea punctuală performantă, o instalare ușoară și economică datorită rezistenței sporite a stratului superior și flexibilităţii stratului inferior. Plăcile pot fi montate într-un singur strat, fără a compromite proprietățile mecanice sau termice ale soluției de izolare. Dincolo de performanțele mecanice, produsul beneficiază și de un coeficient bun de conductivitate termică, de 0,039 W/mK.

ROCKWOOL Hardrock 1000 se utilizează pentru izolarea termică, protecţia fonică şi protecţia la foc a acoperişurilor tip terasă din segmentul industrial și comercial, având ca suport atât placa de beton, cât și tabla cutată cu cută înaltă. ROCKWOOL a livrat deja peste 40.000 m2 de plăci Hardrock 1000 unui lanț de magazine de bricolaj și unui retailer de electronice din Bulgaria.

Plăcile Hardrock 1000 sunt produse în prezent la fabrica ROCKWOOL din Croația, însă în viitor acestea vor fi disponibile și la fabrica din România pe care compania o construiește lângă Ploiești printr-o investiție în valoare de 50 de milioane de euro. Producția de vată minerală din fabrica ROCKWOOL din România va începe în toamna acestui an.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ROCKWOOL ROMANIA