Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reteaua de telegondole pentru transportul in comun ce va fi construita la Tel Aviv

Reteaua de telegondole pentru transportul in comun ce va fi construita la Tel Aviv

 

Tel Aviv, un oras recunoscut la nivel mondial pentru problemele in trafic, este primul care va beneficia de telegondole pentru transport, iar daca proiectul are succes, se vor deschide astfel de retele si in Franta, India sau California.  SkyTran, compania americana care se ocupa de noile mijloace de transport in comun,  a declarat ca planul consta initial in construirea unei unui traseu de 500m in cadrul IAI (Israel Aerospace Industries), urmat de o intreaga retea comerciala ce va fi gata pana la finalul anului 2016.

 

Astfel, vehiculele pentru doua persoane vor fi suspendate pe sine magnetice elevate printr-o tehnologie numita MagLev, si vor atinge viteze de pana la 70km/ h in faza incipienta, urmand ca o data cu construirea retelei comerciale sa se ajunga chiar si la 240km/ h.

 

Compania dezvoltata de NASA spera ca telegondolele vor demonstra eficienta tehnologiilor implicate, si ca retelele comerciale vor reprezenta o alternativa avantajoasa si sustenabila la mijloacele de transport cu care am fost obisnuiti pana acum. Costurile de constructie se vor ridica la 80milioane de dolari.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România