Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid
Un apartament de optezci de metri patrati din Madrid a fost renovat si modernizat. Planurile au prevazut in primul rand crearea unor spatii deschise, prin eliminarea usilor si transformarea peretilor despartitori dintre spatiile de zi. Finisajele si amenajarea decorativa completeaza de minune locuinta, aducand lumina si culoare intr-un spatiu care, inainte de renovare, parea inghesuit si intunecat din pricina dimensiunilor relativ mici. Iata ce se poate face cu un proiect bine pus la punct.

 

Desfiintarea usilor a fost o idee perfecta pentru a aduce lumina si in camerele mai putin norocoase, fara a se renunta insa la distribuitia zonelor de zi si separarea acestor pe functionalitati. In plus, un perete este inlocuit de un dulap cu rafturi deschise care creeaza o separare intre hol si living, iar un alt perete a fost demolat pana la jumatate si transformat intr-o insula alba, care separa bucataria de zona de primire.

 

Din punct de vedere decorativ, ambientul este primitor si luminos., beneficiind de cantitatea perfecta de portocaliu, adica inconjurat de mult alb, cu mici pete de verde, rosu, gri, intr-un echilibru de culoare perfect. Chiar daca e vorba de doar optzeci de metri patrati, apartamentul  din imaginile urmatoare poate indeplini cu usurinta standardele casei de vis.

 

 

Mai multe pe Micasa

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Printre brandurile Unior Tepid cu produse din domeniul gradinaritului se numara: Pilana, Tovarna Kos, Unior, Kronus, Irwin, Stayer etc.

Indiferent daca aveti o gradina mica sau una mare, alegerea sculelor potrivite poate face diferenta intre o gradina bine ingrijita si una neglijata. Investiti in scule de calitate, care sa fie confortabile in utilizare si rezistente in timp. In plus, asigurati-va ca intretineti sculele in mod regulat, curatandu-le si ascutindu-le lamele pentru a mentine performantele optime. Cu un set adecvat de scule de gradina, veti putea sa va bucurati de frumusetea si productivitatea gradinii dvs. pentru multe sezoane de gradinarit viitoare.

Unior Tepid este lider pe piata sculelor profesionale de calitate industriala din Romania. Oferta exhaustiva, solutiile multibrand si reteaua de distributie inegalabila i-au adus reputatia de a fi una dintre cele mai de incredere marci din industrie.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Printre avantajele pe care le detine Unior Tepid se numara:
• Stoc impresionant de produse: compania are peste 50.000 de produse in depozitul din Parcul Industrial Prejmer, ce reprezinta stocuri permanente de peste 7 milioane euro. In plus, compania ofera garantia ca absolut orice produs comandat poate fi livrat in cel mai scurt timp, de regula in ziua primirii comenzii, prin curierat rapid sau cu mijloace auto proprii.
• Calitate industriala, solutie multibrand: compania colaboreaza cu peste 50 de producatori industriali de top din UE si SUA, reprezentati in Romania in regim de exclusivitate.
• Oferta personalizata: coerenta ofertei care cuprinde toata gama de uneltar este asigurata de structurarea pe grupe de produse si tipodimensiuni. Marcile alese in mod sinergic acopera 100% orice nevoie din piata.
• Preturi competitive: veriga scurta din aprovizionare, lipsa intermediarilor si relatia directa cu producatorii garanteaza preturi imbatabile si cea mai inalta calitate.
• Livrare in 24 ore: relatia directa cu distribuitorii permite companiei sa livreze majoritatea produselor in 24 de ore, iar pentru sculele cu grad inalt de specializare, livrarea se face in 3-5 zile.
• Servicii complete: consiliere, suport tehnic de calitate oferit clientilor, dar si service de reparatii sau mentenanta produse.

O investigație vizuală între vechi și nou cu ajutorul generatorului Stable Diffusion 2, de Hassan Ragab
Hassan Ragab
O investigație vizuală între vechi și nou cu ajutorul generatorului Stable Diffusion 2, de Hassan Ragab

"IA este cel mai revoluționar instrument al timpului nostru și nu putem subestima rolul său în modelarea viitorului arhitecturii - de la caracterul orașelor noastre la calitatea mediului nostru construit. Descoperirile noastre arată că arhitecții sunt curioși și deschiși cu privire la IA, iar unii dintre noi sunt adevărați pionieri. Prin încurajarea colaborării interdisciplinare și a unei culturi de inovare responsabilă, putem valorifica puterea IA pentru a crea un mediu construit mai inclusiv, mai rezilient și mai durabil. Nu mai este cale de întoarcere", declară președintele RIBA, Muyiwa Oki.

Ca răspuns la creșterea popularității instrumentelor de IA, RIBA a înființat un "grup consultativ de experți" pentru a investiga posibilele implicații ale utilizării lor în industria arhitecturii.

 

Riscul ca lucrurile să nu meargă conform planului


Îmbrățișarea inteligenței artificiale de către profesie nu vine însă fără provocări, atrag atenția unii arhitecți.

"Nu există reglementări reale în vigoare, iar riscurile etice sunt semnificative, de la proprietatea intelectuală, creativitatea în design, angajare și riscurile potențiale asupra mediului construit (dacă lucrurile nu merg conform planului)", declară unul dintre participanții la sondaj.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Urmăriți acest video și aflați mai multe despre schimbul de date dintre Advance Steel și Advance Design:

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Control mai bun al modelului

 

Flux de lucru Advance Steel – Advance Design: Tips & Tricks

Lucrul cu două programe software poate prezenta provocări întrucât fiecare program oferă soluții în spațiul de lucru și necesită diferite cerințe pentru a atinge rezultatul dorit. Provocarea este aceeași atunci când lucrați cu Advance Design și Advance Steel, fiecare utilizator având nevoie să păstreze modelele pentru a atinge parametrii necesari pentru calculul analitic și obținerea planșelor de fabricație.

În astfel de situații, este necesar un flux de lucru care permite inginerului, proiectantului și fabricantului să facă schimb de model pentru a-și îndeplini sarcinile specifice în anumite etape din cadrul proiectului. Acest lucru înseamnă că modelul este pregătit, transferat și ulterior transformat în model de fabricație ce poate fi modificat în diferite etape.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Pentru acest flux de lucru, procesul Graitec Transfer centre (GTC) poate fi folosit între platformele Graitec Advance Design și Autodesk Advance Steel – folosind instrumentele GTC utilizatorul poate transfera datele și sincroniza orice modificări între modelele sursă, cu mențiunea că normele trebuie să fie păstrate pentru a permite funcționarea fluxului de lucru.

Pentru a ajuta la înțelegerea acestor funcționalități am creat un mic ghid având ca subiect ‘Colaborarea între Advance Steel și Advance Design’, care prezintă cele mai bune practici care trebuie urmate pentru a obține schimbul de date.

 

Advance Design – Calcul structural cu element finit pentru inginerii constructori

 

Advance Design este un program performant de analiză structurală care folosește metoda elementului finit, ușor de utilizat, conceput special pentru inginerii constructori care lucrează în mediul BIM. Programul poate proiecta în întregime orice tip de structură, cu orice tip de încărcări, fiind capabil să combine elemente din beton, lemn și metal. Include cele mai noi prevederi ale codurilor de proiectare (europene și nord americane).

Oferă utilizatorilor interoperabilitate inteligentă a modelelor. Advance Design funcționează ca platformă BIM și asigură transferul informațiilor geometrice și analitice pe tot parcursul procesului de modelare. Rezultatele analizelor sunt stocate, de asemenea, în modelul digital și sunt parte a procesului BIM. De exemplu, ele pot fi utilizate pentru proiectarea armăturilor sau pentru îmbinări metalice direct din Revit.

Aceste opțiuni permit fluxuri de lucru inovatoare.

  • Performant și ușor de utilizat
  • BIM – Compatibil în întregime cu Revit®
  • Economie de timp de până la 20%
  • Asistență asigurată de o echipă experți în domeniu
  • Mii de referințe internaționale
Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Ce este de facut? Un pont bun este sa incerci sa valorifici lumina pe care o ai astfel incat sa devina punctul de interes al apartamentului tau. Spatiul din jurul ferestrelor trebuie sa fie cat mai liber, iar daca doresti sa ai si perdele sau draperii, acestea ar trebui sa fie in nuante deschise si usor transparente. Jaluzelele retractabile reprezinta si ele o solutie de luat in calcul, astfel poti avea atat lumina, cat si intimitate, in functie de necesitatea ta.

Foloseste carpete sau covoare deschise la culoare. Ele se pot dovedi ceva mai dificil ade intretinut, insa vor compensa la capitolul luminozitate. Vor retine mai putin din lumina naturala

Un truc interesant este folosirea oglinzilor inteligent, plasate in zona in care lumina naturala patrunde in camere, pentru o distributie a acesteia unifor in casa sau focalizata catre o anumita zona.

Evita sa pozitionezi rafturi sau piese de mobilier in dreptul ferestrelor: chiar si o planta mica poate sa iti blocheze lumina din apartament. In schimb, pozitioneaza rafturile sau sub langa ferestre, in acest mod nu blochezi lumina si iti vei evidentia decoratiunile sau plantele preferate.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Vopseaua potrivita poate sa faca minuni

 

Cea mai buna metoda de a evita aspectul de pivnita este sa nu vopsesti peretii ca atare, desigur, cu exceptia situatiei in care chiar iti doresti asta. Culorile calde puternice precum nuantele de rosu sau oranj pot da un aspect agresiv camerei. Peretii vopsiti in astfel de culori au farmecul lor, insa in contextul unui spatiu care iti permite aceasta joaca.

In cazul unui apartament la demisol, o alegere mai buna este reprezentata de culorile deschise, indiferent ca alegi o paleta calda sau rece. Daca mobilierul este alcatuit din piese statement in culori vibrante, alege nuante neutre precum cele de gri si nu ai cum sa dai gres. Pentru a da senzatia unui spatiu deschis si luminous, formula cromatica cea mai fericita este data de culori deschise pentru pereti combinate cu decoratiuni sau piese de mobilier in culori indraznete si nu invers.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Controleaza calitatea aerului din casa

 

Nimic nu pune mai mult amprenta de ... demisol decat un aer specific spatiilor inchise, umede, neaerisite.

Calitatea aerului dintr-un apartament aflat la demisol poate sa ridice multe probleme din cauza faptului ca acesta nu circula corespunzator. In mod ideal, calitatea aerului se masoara cu ajutorul unui aparat special care arata concentratia de CO2 din aer, temperatura si nivelul de umiditate.

In cazul apartamentelor de la demisol este necesara o atentie sporita fiindca exista o predispozitie mai mare la inhalarea unui aer "consumat", cu o concentratie redusa de oxigen sau "alterat" de microparticule nocive, care in timp se poate dovedi nociv pentru sanatatea ta si a familiei tale. Este extrem de important sa tii ferestrele deschise cat timp vremea de afara iti permite acest lucru (si este posibil in functie de configurata blocului), insa ce este de facut in zilele ploioase sau friguroase? Iata cateva aparate accesibile care iti vor garanta confortul unui aer mai sanatos acasa:

Dezumidificatorul de aer

Lipsa unei ventilatii corespunzatoare combinata cu un sezon ploios ar putea ridica probleme precum aparitia mucegaiului si degradarea peretilor. Aici intervine dezumidificatorul de aer, un aparat care extrage apa excesiva din aer, pereti sau alte obiecte care absorb umiditatea. Apropo, poti folosi un dezumidificator pe post de uscator de haine, avand astfel posibilitatea de a-l folosi pe tot parcursul anului, nu doar in conditii extreme. Destul de tare, nu?

Poti alege dintr-o gama variata dezumidificatorul perfect pentru apartamentul tau. Alege in functie de dimensiunea spatiului tau si functiile dorite precum cea de purificare, ionizare sau conectare WiFi.

Purificatorul de aer

 Dupa cum ii spune si numele, acest aparat purifica aerul din locuinta ta, avand o contributie notabila asupra sanatatii tale dar si a starii tale de bine. Pe langa factorii poluanti vizibili cu ochiul liber - dintre care amintim scamele, praful, parul de animale sau sporii de mucegai – exista si acei “dusmani invizibili” precum acarienii, virusii, bacteriile sau diverse ciuperci, care pe termen lung pot sa iti dea dureri mari de cap indiferent de tipul locuintei tale, insa cu atat mai mult la demisol, in lipsa unei ventilatii corespunzatoare.

Purificatoarele de aer cu filtre TRUE HEPA elimina pana la 99,97% dintre microorganismele mai mari de 0,3 microni, performanta ce le plaseaza in topul celor mai eficiente filtre de pe piata.

Ventilatoarele de camera

 Apartamentele dela demisol sufera, in general de o ventilare insuficienta. Daca nu ai un sistem special care sa aduca aer proaspat din exterior, accelereaza ventilarea aerului prin ferestrele sau usile lasate deschise cu ajutorul unui ventilator de camera.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Indrazneste sa iesi din tipare

 

Chiar daca in aparenta un apartament la demisol te poate limita cand vine vorba de designul interior, in realitate tocmai aceasta particularitate te poate impinge sa iti depasesti limitele cand vine vorba de creativitate. Cum poti imbina indrazneala cu sentimentul de “acasa” la demisol? Mai simplu decat credeai!

Alege piese de arta voluminoase

 Obiectele de arta aduc suflet si culoare oricarei case, prin urmare acestea trebuie alese pe baza unei reguli stricte: sa te bucuri atat de mult cand le privesti incat sa nu iti poti imagina viata fara ele. Astfel vei reusi sa delimitezi piesele de arta care te reprezinta si iti reflecta personalitatea, de piesele de arta care pot impresiona vizitatorii. Nu uita: singura persoana care trebuie impresionata esti tu. Plasand piese de arta in punctele de interes ale casei tale vei obtine un look indraznet invidiat chiar si de un apartament de la etajul 2.

Creeaza un perete accent

Un perete accent este o metoda foarte buna de a-ti expune personalitatea si stilul cand vine vorba de designul unui apartament. Dar care este cea mai buna abordare in contextul unui apartament la demisol? Vopseaua va fi mereu o optiune insa trebuie sa ai grija sa nu intuneci interiorul apartamentului mai mult decat este necesar.

O alta optiune de actualitate si foarte cool este crearea unui perete verde alcatuit din plante. Astfel, vei avea un colt de natura acasa si iti vei imbunatati considerabil si calitatea aerului. Plantele mici, precum cele suculente, sunt perfecte pentru un astfel de proiect.

Sau poti sa folosesti un tapet printat cu un peisaj care sa confere camerelor prospetime.

Investeste intr-un sistem de iluminat de calitate

 Un sistem de iluminat trebuie sa compenseze lumina naturala limitata dintr-un apartament aflat la demisol, prin urmare poti opta pentru lampi led incastrate in tavan. Deoarece tavanul este mai jos intr-un astfel deapartament, lampile led vor lumina cu usurinta intreaga incapere. Pe langa sistemul de iluminat standard, nu trebuie sa uiti de luminile decorative care iti pot transforma casa intr-un loc feeric si relaxant, din care nu vei mai dori sa pleci.

Renovarea unui apartament de 80 mp, in Madrid

Pregătiți pentru următorii 30! respectând trecutul, acționând în prezent pentru viitor, Menatwork a creat o tradiție prin a sărbători aniversările grupului prin acțiuni de plantare. 30 de copaci noi au fost plantați cu ocazia aniversării celor 30 de ani ai grupului, pădurea Menatwork fiind alcătuită azi din 100 de copaci care, alături de oameni, dau viață „verdelui” Menatwork.

 

“Faptul că plantăm astăzi noi copaci arată că ne pasă de ceea ce lăsăm în urma noastră. Îmi place să îmi imaginez pădurea Menatwork cu pomi măreți și rodnici, atribute pe care le asociez cu parcursul nostru. Ready for the next 30 years este declarația și angajamentul nostru pentru viitor”, a declarat Monica Grafu, CEO Grup Menatwork în discursul ținut cu ocazia plantării aniversare la care au participat aproximativ 200 de angajați din București.

 

Menatwork înseamnă astăzi, dincolo de firmele de producție și comerț, o echipă formată din 370 de oameni, mai mult de jumătate cu o vechime de peste 10 ani în companie, în cele 4 filiale teritoriale: București, Cluj, Constanța și Craiova. În peste 5000 de clădiri de birouri, hoteluri, spitale, locuințe colective, spații industriale, culturale, sportive sau comerciale din România se regăsesc soluții pentru construcții furnizate de Menatwork. De la clădiri moderne și inovatoare până la construcții istorice renovate și până la clădiri cu utilizare mixtă, portofoliul Menatwork cuprinde o diversitate de proiecte finalizate cu succes indiferent de provocările tehnice întâlnite.

Inaugurare Showroom ECLISSE Cuneo
Inaugurare Showroom ECLISSE Cuneo

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.