Refugiu printre stele: Acest planetariu va fi construit într-o pădure norvegiana

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de SpatiulConstruit.ro, la

Arhitectii de la Snohetta vor construi langa observatorul solar Solobservatoriet din Norvegia un planetariu inspirat chiar de corpurile ceresti pe care vizitatorii vor avea ocazia sa le studieze in incinta sa.

Snohetta
refugiu_printre_stele_acest_planetariu_va_fi_construit_intr_o_padure_norvegiana_planetariu_51745

Situat intr-o padure din localitatea Harestua de la nord de Oslo, observatorul este un turn de cercetare inalt de 12 metri construit de Universitatea din Oslo pentru eclipsa solara din 1954.

Viitorul planetariu va avea o suprafata de 1.500 de metri patrati si un acoperis verde plantat cu iarba, flori salbatice si fructe de padure, in armonie cu piesajul inconjurator.

In centrul planetariului se afla un teatru cu 100 de locuri care va avea forma unui dom auriu.

Planetariu va fi prevazut si cu o sala de receptii, o cafenea si o zona pentru expozitii, precum si cu o rampa care le va permite vizitatorilor sa urce pe acoperis si sa priveasca stelele.

In jurul planetariului vor fi construite sase cabane in forma de planete, care vor putea gazdui pana la 118 de oameni, structura care imita "modul in care planetele orbiteaza in jurul Soarelui, inspirand un sentiment de mirare si de surpriza”, spun arhitectii norvegieni.

Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in 2019, iar planetariul ar trebui sa fie gata pana in 2021.

Firma de arhitectura norvegiana se aflata in spatele unor lucrari remarcabile precum primul tunel pentru nave si primul restaurant subacvatic din lume.

Snohetta
Snohetta
Snohetta
p
p
Snohetta
Snohetta
Traducere si adaptare: Camelia Sisea
Subiect preluat din:
newatlas.com
Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta: