Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Racirea centrelor de date cu o eficienta energetica maxima

Racirea centrelor de date cu o eficienta energetica maxima

 

ServeCool reuneste trei metode diferite de racire in acelasi timp

 

Metoda de racire tip free cooling se bazeaza pe aerul exterior, utilizat in mod  indirect prin schimbatorul de caldura, astfel incat praful nu poate patrunde in centrele de date. Odata ce racirea externa a aerului nu mai este suficienta, metoda de racire adiabatica (care este foarte economica) intra in functiune: aceasta foloseste umiditatea pentru a absorbi caldura din aer, astfel inlesnind procesul de racire. In medie, aceste doua metode sunt suficiente pentru 97% din timpul total de functionare. Pentru cele trei procente ramase, intervine sistemul de racire mecanica. Acest concept de redundanta are ca rezultat o fiabilitate maxima si un consum de energie minim: prin comparatie, sistemele conventionale de racire care folosesc o combinatie intre free colling si racire mecanica  care se bazeaza 50 % pe functionare in mod mixt, si 25 % pe racirea mecanica.

 

La baza conceptului ServeCool, stau schimbatoarele de caldura in placi in contra curent foarte eficiente. Acestea reprezinta cheia solutiilor promovate pentru astfel de aplicatii de catre Hoval. Avand o lungime laterala de 1.20m, acestea sunt unele dintre cele mai mari schimbatoare de caldura in placi fabricate de Hoval. Multumita dimensiunii lor, ele ofera o eficienta a recuperarii de energie peste medie.

 

Cautati o capacitate de racire scalabila? Este simplu: conectati mai multe unitati ServeCool

 

ServeLine este potrivit pentru centre de date cu suprafete incepand de la cateva sute de metri patrati pana la cateva mii de metri patrati. Capacitatea de racire este complet scalabila: se poate adapta cerintelor prin simpla conectare simultana a mai multor module ServeCool. Acestea pot fi extinse in etape.

 

Consumul redus de energie al sistemului ServeLine mentine, de asemenea, costurile de functionare sub control. La randul sau, costul total este relativ mic. Investitia se amortizeaza rapid datorita masurilor de economisire a energiei.

 

Daca va place solutia noastra de racire a centrelor de date, va rugam sa distribuiti acest articol!

 

www.hoval.ro

 

 

Obiectul este ascuns

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva