Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Programul "Casa Verde Fotovoltaice": A fost publicată lista cu primele dosare aprobate

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat prima lista cu dosarele aprobate in cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice".
Programul "Casa Verde Fotovoltaice": A fost publicată lista cu primele dosare aprobate
Pixabay

Peste 5.300 de dosare au fost acceptate dintre cele aproximativ 7.600 de dosare evaluate pana acum in cadrul programuluiprin care se acorda finantare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala. Lista a fost publicata pe site-ul AFM. 

Lista cu dosarele respinse urmeaza sa fie publicata in cursul acestei saptamani.

Institutia precizeaza ca analiza dosarelor beneficiarilor va continua intr-un ritm accelerat, publicarea de noi liste se va realiza la intervale regulate, iar pana la finalul lunii aprilie va fi incheiata evaluarea tuturor celor 26.000 de dosare depuse in cadrul programului guvernamental.

 

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a fost oprit pe 10 septembrie 2019, dupa doar cateva ore de la deschiderea lui, pe fondul suspiciunilor de frauda la inscrierea unor dosare, AFM invocand o "analiza asupra modului de functionare". Programul a fost reluat in noiembrie.

 

Bugetul alocat programului este de 656 de milioane de lei, iar autoritatile estimeaza ca in jur de 33.000 de gospodarii vor beneficia de finantarea de pana la 20.000 de lei de solicitant pentru achizitionarea si instalarea unui sistemul de panouri fotovoltaice cu putere minima instalata de 3kWp. Suma va acoperi cel mult 90% din costul total al proiectului (atat produsele - panouri fotovoltaice, invertor, conectori, tablouri electrice, cat si instalarea, TVA inclus), iar beneficiarul plateste diferenta de 10% din costul total.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva