Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Probleme cu mucegaiul? Plăcile din plută expandată montate pe pereți sunt soluția

De ce se formeaza mucegaiul, condensul si petele de calciu? Mucegaiul se formeaza mai usor pe peretii din piatra, caramida solida sau beton ori atunci cand peretii nu respira, ca urmare a tratamentelor cu vopsea lavabila, quartz si produse sintetice. Problema mucegaiului apare inclusiv atunci cand peretii sunt reci sau sufera din cauza lipsei unui schimb eficient de aer in camera.
Probleme cu mucegaiul? Plăcile din plută expandată montate pe pereți sunt soluția

Petele de calciu sunt prezente in case sub forma unor pete de nitrati si apar ca niste forme inflorite; acest efect are loc in mod normal in zonele joase ale casei. Izolatiile din pluta expandata montate pe pereti se comporta ca un filtru, in masura sa transfere umiditatea din perete in aer si sa absoarba in acelasi timp o parte din umiditatea rezultata din activitatile zilnice.

Aplicata pe perete, pluta expandata produce un efect pozitiv: permite un proces de regenerare sporind viteza de evaporare a continutului umed al peretelui, asigurand in acelasi timp conditii optime de trai in spatiul izolat si oferind si o izolatie termica si fonica foarte buna.

O problema deranjanta si nesanatoasa care poate fi rezolvata

Imaginati-va doar dopul sticlei de vin vechi: ganditi-va la viata acestui dop din pluta, in beciuri, in intuneric, in contact cu tanini, acid, zahar, alcool si in conditii de umiditate relativa ridicata constant, aceste dopuri nu fac niciodata mucegai. Puteti observa doar o pata rosie, dar si aceasta pata este doar la suprafata. Dopul nu este ud in interior si este cald (aprox. +13°C). Acest lucru inseamna ca pluta este ca un filtru care nu absoarbe, dar respira.

Daca punem un dop de pluta intr-un frigider (-22°C), temperatura interioara a acestuia va ramane constanta (+13 °C). Acesta este motivul pentru care umiditatea se evapora. Placile din pluta pot fi lipite pe peretii din casa, peste care sa se vina cu un finisaj de 2-3 mm.

Placile din pluta expandata va protejeaza sanatatea si va ajuta sa economisiti energie.

Probleme cu mucegaiul? Plăcile din plută expandată montate pe pereți sunt soluția

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CORKLINE
Lucru în România