Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Prize încorporabile în mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria a fost si este de multe ori denumita inima si sufletul casei. Cu toate ca s-a incercat mutarea interesului de la bucatarie catre living prin infiintarea asa-zisei zone de dining in living, bucatariile au ramas centrul casei. Foarte multi au incercat sa inteleaga si sa explice de ce toti se simt mai bine si in largul lor in bucatarie decat in orice alta zona din casa si de ce de cele mai multe ori discutiile de socializare se petrec in bucatarie.
Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria este incaperea in care iti petreci o mare parte din timp, gatind, luand masa impreuna cu familia sau savurand dimineata cafeaua, socializand cu prietenii, zona in care de cele mai multe ori copiii ajung sa isi faca temele (memorabila masa din bucatarie) etc.

Cand iei in considerare sa redecorezi bucataria este important sa tii cont de mai multe aspecte: spatiul pe care il ai la dispozitie, ce activitati vei desfasura in bucatarie, cat timp vei petrece in bucatarie etc.

Bugetul este un aspect important, insa nu definitoriu cu atat mai mult cu cat statistica ne spune ca in medie mobila de bucatarie se schimba o data la 15 ani.

Aduc asadar in discutie un alt aspect: calitatea materialelor folosite: de la fronturi, blaturi, feronerie sau accesorii. Cu atat mai mult cu cat in acea incapere va fi o umiditate crescuta sau risc ridicat de patare.

Mobila de bucatarie trebuie sa fie combinatia perfecta intre aspect si functionalitate. Cu toate ca aspectul este foarte important, pe primul loc va ramane functionalitatea si utilitatea mobilei de bucatarie si a accesoriilor folosite.

Intrebarea fireasca este: Cum aleg cea mai buna mobila de bucatarie pentru a raspunde tuturor acestor nevoi?

Calitatea materilelor si a accesoriilor trebuie sa fie una din prioritatile tale atunci cand alegi mobila de bucatarie. Exista o paleta destul de mare de materiale care se utilizeaza la fabricarea mobilei de bucatarie, cu diferite avantaje si dezavantaje care se rasfrang in pret, calitate, durabilitate si aspect.

Accesoriile si feroneria sunt si ele foarte importante deoarece influenteaza durabilitatea si rezistenta mobilei de bucatarie.

Acestea trebuie sa fie de calitate, astfel incat mobila de bucatarie sa reziste in timp, indiferent de gradul de utilizare la care este supusa zilnic.

Daca in trecut cand se lua decizia redecorarii bucatariei se apela si la un electrician pentru a trasa noi circuite electrice pe perete in functie de pozitia mobilei, in ultimii ani tot mai mult designeri, producatori de mobila sau clienti finali au inteles importanta solutiilor electrice care se aplica in sau pe mobilier. Solutiile de mobilier Bachmann intrunesc toate cerintele, avand un design spectaculos, posibilitate de personalizare in functie de dorinta clientului si o varietate mare de culori.

Toate produsele noastre sunt produse in Germania sau in Romania si trec prin cel putin 3 verificari individuale de calitate inainte de a trimite produsul spre vanzare. Pentru noi siguranta in folosire si calitatea sunt cele mai importante aspecte pe care le luam in calcul cand producem o priza de mobilier.

De-a lungul timpului s-au facut cercetari si s-a ajuns la concluzia ca in medie in bucatarie zilnic au loc aproximatic 360 operatiuni ce includ si apucarea, intinderea si deplasarea.

Spatiul din bucatarie a fost compartimentat de catre specialisti in 5 zone importante (in functie de dimensiunea bucatariei putem discuta chiar de 6 zone):

1. Zona de provizii
2. Zona de pastrare
3. Zona chiuvetei
4. Zona de preparare
5. Zona plitei
6. Zona de luat masa (optional)

Scopul acestei compartimentari este reducerea distantelor si a timpilor morti, cu atat mai mult incat traim intr-o lume in care timpul nostru este extrem de important.

Mobila de bucatarie trebuie proiectata in functie de forma bucatariei, de spatiul disponibil si de nevoi.

Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria in linie - potrivita pentru spatiile mici, inguste sau in cazul in care exista o singura persoana care gateste. Se recomanda folosirea corpurilor de perete foarte inalte pentru a maximiza spatiul.


Pentru aceste bucatarii Bachmann iti propune varianta Elevator cu posibilitatea de montaj in corpul suspendat astfel incat zona de preparare sa poata fi folosita la maximum.

Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria cu insula - o alegere buna pentru incaperile mari, pentru cei care gatesc intens, mai ales in cazurile in care sunt mai multe persoane care lucreaza simultan. Distanta intre corpurile liniare si insula trebuie sa fie de minim 120 cm pentru a putea deschide cu usurinta usile si sertarele si a te misca lejer. Insula poate fi folosita si ca loc de luat masa, bar, separator pentru open space si poate fi dotata cu chiuveta, cuptor/plita.


Pentru aceste bucatarii, Bachmann iti propune solutia Lift - cu acces 360 grade la multipriza.

Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria in forma de L - este varianta ideala daca doresti sa asezi o masa sau o insula mica pe unul din peretii perpendiculari. Trebuie insa sa lasi spatiu suficient intre chiuveta/plita/frigider pentru a evita accidentele casnice sau aglomerarea spatiului.


Pentru acest tip de bucatarii o solutie foarte buna poate fi Kapsa, cu posibilitate de montaj pe blat sau un peretii laterali ai mobilei.

Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria in forma de U - perfecta pentru spatiile mari in care doi oameni gatesc concomitent. Evita amenajarea spatiilor in oglinda si lasa spatiu intre randurile bucatariei de cel putin 120 cm, pentru a permite persoanelor sa se desfasoare simultan.


Bachmann iti propune pentru acest tip de bucatarii Casia - o solutie ce vine aplicata pe mobila, fie orizontal pe blat, fie vertical pe colt intre blat si corpul suspendat, fie chiar si sub corpul suspendat.


Prize încorporabile în  mobilierul de bucătărie: Cum o alegi pe cea care îți va ușura activitatea

Bucataria in linii paralele - solutia perfecta daca fereastra, respectiv usa sunt amplasate in capetele bucatariei. Se aplica aceeasi regula ca in cazurile precedente: cel putin 120 cm intre linii.


Bachmann iti propune pentru acest tip de bucatarii Twist si Pix, doua modele circulare cu adancime de montaj extrem de redusa, cu un design foarte atragator si foarte usor de folosit.


Nu uita nici un moment ca bucataria este unul dintre acele locuri in care iti dai frau liber creativitatii. Asadar, creeaza pentru tine si familia ta un loc original, frumos decorat, complet functional in care sa te simti cu adevarat ACASA.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România