Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Principii de reparare și protecție a betonului

Repararea și protejarea structurilor de beton necesită o evaluare și o proiectare relativ complexă. Prin introducerea și definirea principiilor-cheie de reparare și protecție, Standardele Europene EN 1504-9 ajută beneficiarii și profesioniștii din construcții să înțeleagă complet problemele și soluțiile din toate etapele diferite ale procesului de reparare și protejare.
Principii de reparare și protecție a betonului

De ce principii?

Diferitele tipuri de degradare și cauzele lor fundamentale sunt binecunoscute de mulți ani și, în același timp, au fost instituite metode corecte de reparare și protejare. Toate aceste cunoștințe și competențe practice sunt acum rezumate și prevăzute clar în cele 11 principii din EN 1504, Partea 9.

Acestea permit inginerului să repare și să protejeze corect toate degradările potențiale care pot apărea la nivelul structurilor de beton armat. Principiile de la 1 până la 6 se referă la defecte intrinseci ale betonului, principiile de la 7 până la 11 se referă la degradarea din cauza coroziunii de la nivelul armăturii.

Uniunea Europeană a introdus complet toate standardele europene 1504 în ianuarie 2009. Aceste standarde definesc lucrările de evaluare și diagnosticare necesare, produsele și sistemele necesare, inclusiv performanța lor, procedurile alternative și metodele de aplicare, împreună cu procedura de control al calității materialelor și a lucrărilor la fața locului.

Prezentare generală a principiilor de reparare și protejare a betonului în conformitate cu EN-1504-9

Principii referitoare la defectele betonului

1. Protecție împotriva infiltrațiilor
2. Controlul umidității
3. Restaurarea betonului
4. Consolidare structurală
5. Creșterea rezistenței fizice
6. Rezistență la substanțe chimice

Principii referitoare la coroziunea armăturii de oțel

7. Conservarea sau refacerea pasivității
8. Creșterea
9. Control catodic
10. Protecție catodică
11. Controlul zonelor anodice

Utilizarea principiilor din EN 1504

Pentru a veni în ajutorul beneficiarilor, inginerilor și contractanților în selecția corectă a principiilor și metodelor de reparare, apoi cu referire la produsele corespunzătoare, împreună cu specificațiile și utilizarea lor, Sika a dezvoltat un sistem schematic util de abordare. Acesta este proiectat să întrunească cerințele individuale ale unei structuri; expunerea și utilizarea sunt ilustrate la paginile 44 până la 47 din broșura atașată.

Soluții SIKA în conformitate cu EN 1504


Sika este lider global de piață și tehnologie în dezvoltarea și producția de produse și sisteme specializate pentru construcții. "Repararea și protejarea" structurilor de beton reprezintă una dintre competențele principale Sika, gama Sika incluzând aditivi pentru betoane, pardoseli pe bază de rășini și sisteme de acoperire, toate tipurile de soluții de impermeabilizare, etanșare, îmbinare prin aderență și soluții de consolidare, precum și o gamă completă de produse dezvoltate în mod special pentru repararea și protejarea structurilor din beton. Aceste produse Sika dețin toate omologările internaționale relevante și sunt disponibile la nivel mondial prin intermediul societăților comerciale Sika locale și prin partenerii noștri specializați de contractare și distribuție.

În ultimii 100 de ani, Sika a dobândit o experiență și cunoștințe de specialitate extinse în toate aspectele legate de repararea și protecția betonului, cu referințe documentate de proiecte mergând până în anii 1920. Sika asigură TOATE produsele necesare pentru repararea și protejarea corectă din punct de vedere tehnic a betonului, toate în deplină concordanță cu principiile și metodele definite acum în standardele europene EN 1504. Acestea includ sisteme de reparare a degradării și defectelor betonului, precum și pentru repararea degradării produse de coroziunea armăturii de oțel. Sunt disponibile și produse și sisteme Sika speciale de utilizat pe numeroase tipuri diferite specifice de structuri și pentru executarea lucrărilor de reparații în toate condițiile diferite de aplicare, climaterice și de expunere.

Documente atasate:
    

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România