Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Primul hotel subteran din lume a fost construit într-o mină părăsită

Primul hotel subteran din lume, InterContinental Shanghai Wonderland, isi va primi in curand cei dintai oaspeti.
Primul hotel subteran din lume a fost construit într-o mină părăsită

Complexul de lux a fost construit intr-o cariera parasita adanca de 88 de metri din localitatea Songjiang, situata la 35 de kilometri de Shanghai, China, si este considerat o minune a arhitecturii moderne. Dintr-un total de 18 etaje, 16 se afla tehnic sub nivelul solului, iar doua etaje sunt chiar scufundate sub apa. Privita de la inaltime, intreaga constructie este camuflata de acoperisul imbracat in vegetatie bogata.

Hotelul a fost construit in conformitate cu principiile designului prietenos cu mediul, functionand cu energie generata de sisteme solare si geotermale.

Cele 337 de camere au balcoane curbate, de la care oaspetii pot admira cascadele de pe peretii minei si ochiul de apa ca azurul din cariera. Etajele de sub apa adapostesc camere de oaspeti si un restaurant. La baza hotelului se afla un centru de agrement, unde oaspetii au inclusiv posibilitatea sa practice sporturi nautice.

InterContinental este unul dintre numeroasele proiectele arhitecturale ambitioase ale Chinei, care sunt stimulate de cresterea sa economica rapida. A fost proiectat de Studio JADE+QA in colaborare cu firma britanica de design Atkins, care se afla si in spatele hotelului Burj Al Arab din Dubai, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume.

 

Peste 5.000 de oameni au lucrat timp de un deceniu la hotelul din mina. InterContinental Shanghai Wonderland urmeaza sa fie deschis chiar in aceasta luna.

 

Randari: Atkins

Primul hotel subteran din lume a fost construit într-o mină părăsită
Primul hotel subteran din lume a fost construit într-o mină părăsită

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva