Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Prima sala de concerte gonflabila

Prima sala de concerte gonflabila

Sculptorul Anish Kapoor si arhitectul Arata Isozaki au lucrat impreuna pentru a concepe si realiza prima sala de concerte gonflabila, de mari dimensiuni in Tohoku, Japonia. Structura mobila, denumita Ark Nova, a fost proiectata nu numai pentru a gazdui concerte si evenimente similare dar si pentru a insufla incredere in populatia din nord-estul regiunii Honshu, care in ultima perioada s-a confruntat cu o serie de calamitati, fie tsunami sau cutremure. Aceasta sala de concerte va fi inaugurata pe 14 octombrie.

 

Structura gigant este realizata dintr-o membrana translucida, de culoare mov care are nevoie de doar doua ore pentru a fi umflata. Sala astfel creata poate gazdui 500 de sprectatori care vor sta pe scaune realizate din lemn de cedru recuperat de la copacii distrusi in timpul tsunamiului din 2011. Aceasta sala de concerte poate fi mutata cu usurinta din oras in oras in vederea organizarii unor turnee prin intreaga regiune.

 

 

Organizatorii Festivalului elvetian Lucerne au finantat realizarea acestei structuri pentru Festivalul de muzica Ark Nova din Matsushima City. Acestia considera proiectul drept „o simbioza intre arhitectura, design, reprezentatiile traditionale de kabuki si muzica clasica precum si o educatie muzicala.”

 

Arhitectul Arata Izozaki a lucrat indeaproape cu o serie de specialisti din domeniu pentru a reusi crearea unei sali de concerte care sa ofere o atmosfera perfecta pentru diferite tipuri de reprezentatii. Yasuhisa Toyota de la Nagata Acoustics a fost persoana care s-a ocupat de acustica salii in timp ce David Staples de la Theatre Projects din Londra a fost specialistul care a organizat din punct de vedere functional spatiile salii de concerte. Aceasta poate fi astfel amenajata incat sa gazduiasca evenimente diferite, de la spectacole cu orchestra, muzica de camera, jazz sau dans si expozitii. Deshiderea pe care o acopera suprafata gonflabila ajunge pana la 30-36m si pana la 18m inaltime in punctul de maxim.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România