Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pod mobil peste raul Hull

Pod mobil peste raul Hull

Podul realizat din otel negru peste raul Hull se remarca prin formele robuste, organice, pastrand ceva din caracterul local al trecutului industrial si maritim al zonei. Proiectul castigator al unui concurs de design international, podul a fost construit conform conceptului original de catre firma de constructii impreuna cu ingineriii M&E Qualter Hall, arhitectii McDowell+Benedetti si inginerii de structuri Alan Baxter Associates.

 

Planul includea amenjarea unei noi gradini urbane si a unei piatete de catre arhitectii de la Grontmij impreuna cu Sutton Vane. Amplasat in Kingston upon Hull la este de centrul orasului, podul face legatura intre zona veche a orasului si zona industriala de pe maul estic. Conceput ca facand parte din prima faza a unui masterplan, interventia urmareste sa creasca potentialul zonei adiacente raului si sa ii incurajeze pe investitori sa initieze proiecte menite sa regenereze cartierele de la est de centrul orasului.

 

 

Cilindrul avand 16m in dimetru amplasat la un capat al podului, are baza ancorata in malul de vest al raului putand sustine cu usurinta o consola de 35m care asigura legatura cu celalalt mal. Platforma se arcuieste putin deasupra raului astfel incat se poata permite barcilor de mici dimensiuni sa treaca pe dedesubt. In momentul in care ambarcatiuni mai mari trebuie sa circule, un mecanism electric pune in miscare podul, rotindu-l in jurul cilindrului de baza pana cand ajunge la 90grade fata de cursul apei.

 

Artistul Nayan Kulkarni a creat o instalatie care foloseste lumina si sunetul pentru a semnaliza podul. Atunci cand mecanismul de deschide al podului este activat, o serie de clopote incep sa sune combinate cu semnale luminoase care pulseaza in functie de viteza cu care se misca podul. Pe timpul noptii lumini fluorescente integrate in montantii verticali ai balustradelor pun in valoare formele podului, aducand culoare si stralucire in vechea zona industriala a orasului.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva