Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Plăcile de fibrociment Ecofort pentru exteriorul proiectului tău

Proiectele clădirilor sunt acum mai complexe decât erau în urmă cu zece sau douăzeci de ani și reglementările și cerințele au devenit mai exigente. Placarea exterioară a pereților este un element de interes major pentru arhitecți, deoarece reprezintă tușa personală a arhitectului.
Plăcile de fibrociment Ecofort pentru exteriorul proiectului tău
Fațada trebuie să îndeplinească câteva criterii importante, și anume sa fie estetică, ușor de întreținut și să asigure o bună rezistență la condiții climatice. Unul dintre materialele care se pliază perfect pe aceste nevoi este fibrocimentul.

În comparație cu materialele tradiționale, fibrocimentul este, de asemenea, un material mai ușor de transportat și de instalat. Ca produs de placare, necesită puțină întreținere; rezistă putrezirii, focului și termitelor, avand în același timp o rezistență sporită la vânt, la soare, la umiditate și la vreme rece.

Materialul poate fi fabricat pentru a arăta ca lemnul, metalul, piatra sau cărămida, dar la un cost mult mai mic.

Fibra de lemn organică, pe care producătorii o iau din surse reciclate și virgine, permite panourilor să fie flexibile, rezistente și mai puțin fragile decât versiunile anterioare. Amestecul este presat și procesat în panouri de diferite dimensiuni, lungimi și grosimi. Ele pot fi presate pentru a crea texturi ce iau forma lemnului, a cărămizii sau a pietrei.

Cele mai vechi panouri din fibrociment au fost create în 1901 în Austria ca alternativă la fel de rezistentă la foc față de popularele acoperișuri (au inclus printre ingrediente fibrele de azbest care construiesc rezistența). Acum o componentă interzisă, azbestul nu a mai fost utilizat în produsele din fibrociment de mai bine de 30 de ani. Japonia a fost prima care a introdus un produs din fibrociment non-azbest și au urmat producătorii din Europa și Statele Unite.

Versiunile actuale de fibrociment au încă câteva lucruri în comun cu creația din 1901: sunt rezistente la foc și satisfac nevoia unui produs puternic, mai puțin voluminos și mai ușor de instalat decât placările alternative, cum ar fi piatra și betonul.
Placi BetopanPlus® textura lemn (yalipan)
www.ecofort.ro
Placi BetopanPlus® textura lemn (yalipan)
Dimensiuni


Grosime: 10/12 mm.
Latime: 1 250 mm.
Lungime: 3 000 mm.

Optional, la comanda se pot realiza alte dimensiuni
Panourile din fibrociment pot fi realizate pentru a semăna cu multe materiale de construcție tradiționale, astfel încât arhitecții care le specifică nu numai că reduc costurile materialelor, ci economisesc și timp și, prin urmare, bani si forța de muncă.
Articol scris de
ECOFORT