Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Plăci din plută expandată: Singurul produs din plută cu performanță certificată

Într-o piață ca România, inundată de auto-certificările și agrementările date de producători, care lasă loc de interpretări, de cele mai multe ori prea personale, fără ca nici o entitate independentă terță să verifice veridicitatea celor declarate în fișele tehnice, noi cei de la CORKLINE și AMORIM am luat decizia să urmărim excelența, recurgând la certificări date de entități terțe pentru atestarea performanțelor și a caracteristicilor tehnice ale plăcilor din plută expandată.
Plăci din plută expandată: Singurul produs din plută cu performanță certificată

Plăcile din plută expandată s-au născut în fabricile Amorim din Portugalia, căpătând în timp diferite denumiri comerciale (CORKISOL în Portugalia, Franța și alte țări europene, CORKPAN în Italia, CORKTHERM în Germania și Austria; în Romania le spunem plăci din plută expandată).


Chiar și în zilele noastre, când rigurozitățile de mediu mondiale sunt în continuă creștere, putem afirma că plăcile din plută expandată sunt singurul produs din plută pentru izolare care se poate lăuda cu performanțe tehnice, de mediu și siguranță, certificate de entități independente, depășind cu mult obligațiile mărcii CE.

CERTIFICAT ACERMI


Marcajul ACERMI certifică performanța produselor de construcții, verificând corespondența dintre valorile verificate în urma unor teste specifice și performanțele declarate de producător. Testele, repetate anual, au valoare absolută, deoarece sunt efectuate de o entitate terță.

În ceea ce privește marcajul CE, care nu necesită verificări din partea niciunui organism european, marca ACERMI certifică și garantează consumatorului că performanțele izolatoare și mecanice ale plăcilor din plută expandată declarate corespund cu verificările făcute de organizație.

CERTIFICAT NATUREPLUS, ICEA

Plăcile din plută expandată sunt singurul produs din plută care se poate lăuda și cu certificarea de produs eco-sustenabil și etic, emis de ICEA și Natureplus, cu consecința includerii în lista de produse certificate pentru construcții ecologice.

- materie primă 100% regenerabilă, 90% din energia consumată în procesul de producție provine din biomasă
- 100% produs natural, fără aditivi de origine sintetică sau fosilă
- 100% reciclabil și reutilizabil
- 100% funcțional la utilizare

În urma certificării ANAB / ICEA, plăcile din plută expandată au primit mult râvnita certificare Natureplus. Marca Natureplus este sinonimă cu respectarea sănătății, producție sustenabilă, conservarea resurselor naturale neregenerabile și ușurința de punere în operă.

MARCA CE

Plăcile din plută expandată corespund standardului UNI EN 13170 referitor la marcajul CE al produsului.
Utilizarea plăcilor din plută expandată garantează prevenirea sau rezolvarea problemelor de izolare termică și fonică, asigurând economii financiare maxime în timp.
Plăcile din plută expandată reprezintă un aliat "onest și de încredere" al celor care semnează un proiect: reprezintă un produs cu calități excelente care oferă avantaje în ceea ce privește siguranța, fiabilitatea, performanța, eco-durabilitatea și economisirea de energie.

TOATE CERTIFICĂRILE PLĂCILOR DIN PLUTĂ EXPANDATĂ:

Plăci din plută expandată: Singurul produs din plută cu performanță certificată

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CORKLINE