Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Placarea cu trepte din lemn a scărilor interioare din beton

Daca locuinta ta a imbracat de curand haine noi, nu uita sa acorzi atentie si finisajelor, care vor oferi aspectul estetic al intregului spatiu.
Placarea cu trepte din lemn a scărilor interioare din beton

Lemnul nu trebuie sa se gaseasca ca element dominant numai in componenta mobilierului. Puteti crea o atmosfera calda si daca imbracati scarile din beton cu trepte lemn, care vor oferi intregului spatiu un aer foarte placut si primitor.

Lemnul este un material utilizat la fabricarea mobilierului, a parchetului si a treptelor din lemn, dar si pentru multe alte obiecte indispensabile in viata de zi cu zi.

Imbracand scarile de interior din beton in lemn, intreaga incapere va capata personalitate proprie. Indiferent daca optezi pentru un stil rustic, unul elegant sau unul de lux, lemnul nu trebuie sa lipseasca din seria de finisaje pe care le folosesti pentru intregirea designului interior.

O scara din lemn va schimba in mod radical intregul aspect al casei si placarea cu acest material va incepe sa iti aduca beneficii inca din primul moment in care vei folosi scarile.

Cum sa imbraci scarile de beton cu trepte din lemn?

In momentul in care ai decis sa plachezi scarile cu lemn trebuie sa te asiguri ca treptele si contratreptele sunt egale. Daca exista o marja intre trepte, aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 5 mm.

Fiind vorba de lemn, trebuie sa tii cont si de umiditatea treptelor din beton care nu trebuie sa fie mai mare de 2%. In caz contrar, treptele din lemn vor fi supuse deteriorarii, se vor deforma si la scurt timp se vor grupa.

Niveleaza treptele din beton cu o sapa in cazul in care sunt denivelate prea mult, inainte de a le placa cu lemn.

Placarea treptelor din beton cu lemn se face prin lipire cu spuma poliuretanica sau cu un adeziv de montaj lemn care sa nu contina apa. Pentru a fi siguri ca ulterior nu se vor deforma, se fixeaza si cu suruburi autofiletante sau dibluri.

Aspectul final deosebit oferit de scarile din lemn

Parchetul stratificat din lemn si treptele din acelasi material vor oferi intregului spatiu o eleganta aparte, care va capata un aspect cu totul nou si schimbat. Casa ta va avea un aer primitor si va deveni un camin calduros. Treptele din lemn vor mentine caldura si, chiar si atunci cand nu folosesti papucii de casa, nu vei simti raceala betonului. Fata de treptele din beton pe care le-ai avut anterior, care ofereau un aspect neprimitor si nefinisat, lemnul va contribui foarte mult la crearea unui spatiu in care este pur si simplu placut sa iti petreci timpul.

Treptele din lemn reprezinta cea mai buna alegere pe care o poti face pentru casa ta. Lemnul este si un material usor de ingrijit si, mai ales daca si alegi o esenta de lemn masiv, te vei putea bucura de frumusetea scarilor pentru foarte multi ani.

Placarea cu trepte din lemn a scărilor interioare din beton
Placarea cu trepte din lemn a scărilor interioare din beton
Articol scris de
ALMA PARCHET
Lucru în România