Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Placarea cu fibrociment – soluţia ideală pentru construcţia ta

Placarea cu fibrociment este o alternativă excelentă, durabilă și ieftină la opțiunile de placare mai extravagante, cum ar fi lemnul și piatra. Este adesea un material de fundal, ușor texturat, pe care l-ai putea parcurge în fiecare zi și pe care nu il observi cu adevărat.
Placarea cu fibrociment – soluţia ideală pentru construcţia ta

Placile de fibrociment sunt adesea comparate cu alte materiale, precum panourile din PVC sau aluminiu. Unul dintre principalele motive pentru care arhitecții optează pentru fibrociment față de alte alternative este că, atunci când sunt prezentate toate calităţile, pare un produs mult mai scump. Panourile de fibrociment de înaltă calitate pot imita aspectul pietrei sau betonului la un cost mult mai mic, față de materialele tradiţionale.

Pentru a se plia perfect pe nevoile fiecărui constructor, plăcile de fibrociment sunt disponibile în diferite forme şi culorit. Majoritatea producătorilor mari de placări din fibrociment oferă produse într-o gamă nesfârșită de culori.

Plăcile de fibrociment orizontale sunt de departe cel mai comun stil folosit pentru ansamblurile rezidențiale. Acest tip de placare implică bucăți lungi și uniforme, care sunt puțin mai groase în partea inferioară decât în ​​partea de sus. Instalat de jos în sus, fiecare piesă este instalată pentru a se suprapune peste cea anterioară.

Plăci de fibrociment verticale. Cu acesti tip de placări obtineţi un aspect rustic de tip tablă sau un aspect mai curat, cu linii minimaliste simple.

Faţadă ventilată
www.ecofort.ro
Faţadă ventilată

Finisajele din fibrociment variază de la netede la texturate, existând în acelaşi timp şi plăci care imită lemnul, piatra și cărămida. În timp ce mulți arhitecți se feresc de imitația materialelor, există un întreg set de avantaje în utilizarea fibrocimentului față de alte materiale. Placile de fibrociment sunt rezistente la foc, oferă durabilitate, longevitate și mențin un aspect căutat, cu foarte puține semne vizibile de îmbătrânire. Așadar, dacă ați fost vreodată curios cu privire la potențialul placării cu fibrociment comparativ cu alte materiale de constructii, atunci Ecofort este soluţia ideală pentru orice construcţie.

Articol scris de
ECOFORT