Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Piscine pentru o viata - Speranta Club Impex

Piscine pentru o viata - Speranta Club Impex

Firma Speranta Club Impex SRL, avand o bogata experienta acumulata in 9 ani de activitate in executia si echiparea piscinelor atit rezidentiale cit si cu destinatie publica, doreste sa va prezinte pasii ce trebuiesc facuti atunci cand doriti o piscina.

Consultanta - proiectare
Primul pas care trebuie facut este acela de a solicita consultanta unei firme specializate in constructia si echiparea piscinelor, pentru a cunoaste cat mai multe lucruri despre ceea ce reprezinta o piscina si ce va poate oferi aceasta si a putea introduce in proiectul de arhitectura toate elementelor necesare, conform dorintelor si necesitatiilor dumneavoastra. Consultanta din partea firmei noastre poate veni in intimpinarea satisfacerii cerintelor dumneavoastra, pentru realizarea unei piscine publice sau rezidentiale la standarde internationale de calitate si confort.
De asemenea, proiectul de rezistenta trebuie sa ia in seama in calculele lui, amplasarea acestei piscine si natura terenului pe care se va construi, prevazand totodata si spatiile tehnice necesare.

Doresc sa va prezint in cele ce urmeaza o scurta informare despre ceea ce reprezinta o piscina, astfel incit, dumneavoastra sa puteti identifica nevoile in ceea ce priveste functionalitatea, durabilitatea, aspectul si confortul, raportate si la costurile pe care le implica.
Inaintea oricaror alte probleme pe care le ridica amplasarea unei piscine in spatiul dorit, cel mai important lucru este alegerea dimensiunii, pozitiei si formei acesteia, in raport cu necesitatile dumneavoastra.
Trebuie sa aveti in vedere orientarea fata de punctele cardinale, astfel incit lumina naturala si soarele sa fie un avantaj de care sa profitati. Zonele de acces spre diverse alte puncte de interes si zonele de plaja, trebuiesc gandite inca de pe acum. Forma piscinei pe care o doriti, trebuie sa fie in concordanta cu arhitectura imobilului, iar adincimea aleasa, sa satisfaca nevoile de innot, repaos sau eventual sarituri.
Piscinele pot fi construite in doua variante: cu skimmere, care preiau apa la suprafata la aproximativ 15 cm fata de marginea bazinulu sau cu luciu de apa, varianta mult mai estetica, in care nivelul apei se afla pina la buza superioara a piscinei, aceasta revarsindu-se intr-un canal perimetral.In aceasta varianta este folosita intreaga inaltime a peretelui bazinului Pentru piscinele publice este recomandata varianta cu luciu de apa datorita unei curatari mult mai eficiente pe tot perimetrul bazinului.

Constructia piscinei
Al doilea pas este constructia bazinului pentru piscina, care nu este simpla si impune un constructor specializat cu experienta in realizarea unei etanseitati perfecte si rezistenta la presiunea pe care o da un volum atit de mare de apa, acest lucru rezultand in urma realizarii proiectului de rezistenta. Materialele folosite (armatura,beton,cofraje), sunt specifice si necesita o punere in opera speciala, incluzand si amplasarea in beton a elementelor pentru functionarea optima a filtrarii, astfel incit sa puteti avea o piscina pe care sa o folositi pentru o viata, asa cum folositi si imobilul in care locuiti. Firma noastra va pune la dispozitie experienta acumulata in timp in executia bazinelor de beton, marturie stind lucrarile de referinta realizate ce pot fi vazute pe sie-ul nostru : www.sperantaclub.ro.

Daca toate acestea au fost stabilite, deja ne putem gandi la ce am avea nevoie din punct de vedere al utilitatilor necesare si al confortului pe care dorim sa-l obtinem de la piscina noastra. Este necesara construirea unui camin in apropierea bazinului pe care trebuie sa-l racordam, la alimentarea cu apa, canalizare, energie electrica si energie termica din centrala termica pentru incalzirea apei din piscina, camin in care se vor amplasa echipamentele necesare functionarii piscinei.

Echiparea piscinei
Al treilea pas ce trebuie facut este echiparea piscinei. Sistemul de filtrare, amplasat in camin, trebuie sa fie fiabil, astfel incit sa fie exploatat la parametrii stabiliti. Acest lucru se realizeaza printr-o buna dimensionare, in functie de volumul de apa pe care urmeaza sa-l filtreze, astfel incat in permanenta sa avem o apa cristalina de o calitate deosebita. Racordarea camin-bazin, de la sistemul de filtrare la elementele necesare filtrarii ce au fost amplasate in beton este de asemenea o manopera de inalta responsabilitate pentru a nu avea pierderi de apa pe acest traseu, care dupa montaj poate fi ingropat, fara a mai putea fi vizitat. Echipamentele oferite de firma noastra sunt selectate cu atentie de specialistii nostri, asigurind o garantie suplimentara a bunei functionari a piscinei, iar instalatorii firmei noastre se pot lauda cu sutele de piscine racordate si puse in functiune de-a lungul activitatii lor.

Daca pina acum am prezentat ceea ce este strict necesar pentru a avea o piscina pe care sa o puteti folosi, de acum inainte deja va puteti gandi cu ce alte echipamente si accesorii o mai putem dota pentru o sporire a confortului si a sigurantei in exploatare.

In primul rind puteti opta pentru o automatizare a filtrarii, sincronizata cu incalzirea apei si o legare intr-un tablou electric cu sigurante, protectii termice pentru pompa si ceas programator. Un regulator de nivel ar realiza o alimentare permanenta cu apa proaspata a piscinei pe masura ce are loc evaporarea si deasemenea o legare a preaplinului gurii de refulare la sistemul de canalizare ar asigura evacuarea in cazul umplerii accidentale peste nivelul stabilit.
Tratarea automata a apei se poate face optand pentru o statie de dozare automata a chimicalelor necesare intretinerii apei din piscina.
Iluminarea subacvatica poate fi realizata cu faruri legate la transformator sau cu fibra optica legata la un generator de lumina ce poate schimba in pina la 7 culori pe contur sau prin spoturi, lumina din piscina.
Incalzirea apei necesita un schimbator de caldura ce poate fi electric pentru bazinele mici, sau cu agent termic din centrala deja existenta .
Aparatele de innot contracurentului, pot fi fixe, amplasate din start in peretii de beton ai piscinei, sau mobile, amplasabile ulterior.
Iata si alte accesorii ce pot fi folosite la piscina: scari de inox, trambuline, fotolii plutitoare, tobogane, dusuri, panori de baschet, prelate de acoperire a bazinelor, pavilioane speciale, garduri de protectie in jurul piscinelor, panouri solare, pompe de caldura, sonorizare subacvatica, cromo si aromo terapie.

De asemenea in jurul piscinei se pot amenaja locuri speciale pentru fintini arteziene, lacuri artificiale, cascade sau eventual jaccuzzi, sauna, cabina de aburi, mobilier special, pe care firma noastra le comercializeaza si le monteaza.

Piscinele de interior degaja o umiditate excesiva in incaperea in care se afla si de aceea este necesar un aparat pentru dezumidificare ce va mentine umiditatea in limitele normale. Acesta poate fi dimensionat, furnizat si montat de specialistii nostrii.

Toate aceste dotari suplimentare vin in sprijinul sporirii confortului si sigurantei in exploatarea piscinei, iar consultantii nostrii va pot detalia si prezenta toate amanuntele necesare, astfel incit sa puteti alege ceea ce doriti, pentru ca piscina sa satisfaca nevoia de relaxare si confort pe care o poate aduce familiei dumneavoastra.

Finisarea piscinei
Pasul patru este finisarea piscinei. Durabilitatea piscinei in timp, este data si de hidroizolatia speciala, armata, ce trebuie aplicata, iar aspectul final este dat de placarea bazinului cu materiale specifice: mozaic de sticla sau placi ceramice ce sunt aplicate cu adeziv special si chituite apoi cu chit de rost. Pentru prevederea cu piese speciale de rebord, ce se gasesc intr-o varietate foarte mare de culori si forme, va putem pune la dispozitie cataloage si mostre, ce pot satisface gusturile si nevoia de personalizare a fiecarui client. Specialistii nostri in placari stau la dispozitia dumneavoastra cu precizia montajului cistigata prin experienta si stadii de pregatire si perfectionare, acumulate in timp.

Ajungind in acest punct al prezentarii, putem recapitula si afirma ca : aveti un bazin de beton proiectat si construit sa reziste o viata, amplasat in cea mai buna zona, cu o forma si dimensiune in concordanta cu necesitatile incluse in proiectul de arhitectura, bine realizat, cu o etanseitate perfecta, racordat la un sistem de filtrare performant avand o instalatie fara pierderi de apa, dotat cu optiunile si accesoriile dorite, izolat cu o hidroizolatie perfecta si finisat cu o placare estetica si rezistenta. Aveti de asemenea siguranta unei executii profesionale realizata unitar, de aceeasi firma de la proiectare si pana la punerea in functiune a piscinei si o garantie oferita de o singura firma pentru intreaga lucrare.

Ultimul pas, al cincilea, necesar obtinerii satisfactiei dumneavoastra, este intretinerea piscinei, care este un lucru obligatoriu pentru a va putea folosi in cele mai bune conditii de investitia pe care a-ti facut-o in folosul intregii familii. De aceea tratarea cu chimicalele specifice si verificarea cu un masurator special va face ca apa din piscina sa-si mentina in permanenta calitatea si claritatea. Ne putem ajuta de sistemul de dozare-reglare automata, de un aspirator manual sau automat, de folia de protectie de vara cu sistem de rulare. Pentru folosirea unor cantitati mai mici de chimicale, exista alternativa folosirii unui sistem de tratare a apei cu UV, ozon, ioni de cupru si argint, sau cu sare. Toate acestea pot fi rezolvate prin incheierea unui contract de intretinere - furnizare chimicale cu firma noastra, care asigura acest lucru pe intreg teritoriul tarii.

Piscinele executate de noi, avand in vedere cei cinci pasi ce trebuiesc urmati, sunt in atentia noastra permanenta atit pentru buna functionare a echipamentelor cit si pentru intretinerea si mentinerea unei calitati deosebite a apei in bazin, ne reprezinta si ne recomanda ca si constructori de piscine pentru o viata.

Ing. Sorin Curca
Speranta Club Impex SRL
Str. Matei Basarab nr 106, bloc 73, et. 1, ap 4, secor 3, Bucuresti
Tel/fax: +4021 321 02 00 / +4021 321 02 74
www.sperantaclub.ro
www.constructiipiscine.ro

Birou: Str. Matei Basarab nr 106, bloc 73, et. 1, ap 4, secor 3, Bucuresti
Tel/fax: +4021 321 02 00 / +4021 321 02 74
CUI: RO5298561
Reg Com: J40/2840/94
www.sperantaclub.ro
piscine@sperantaclub.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.