Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Peste 150 de antreprenori si angajati cheie din companii au participat la cel mai important eveniment de afaceri al anului din Tg. Mures: ,,IMM Restart - Descopera-ti potentialul’’

Peste 150 de antreprenori si angajati cheie din companii au participat la cel mai important eveniment

 

In ceea ce priveste fiscalitatea, au fost clarificate noutatile privind impozitul pe venitul microinterprinderilor, modificarile in ceea ce priveste scutirea de impozit pe profitul reinvestit, noile cote ale impozitului pe cladiri sau criteriile care fac diferenta intre activitatile dependente si independente.

 

Participantii au aflat informatii importante despre mediul de afaceri: mai putine insolvente nu inseamna neaparat un cadru economic mai bun, atata timp cât desi numarul total al insolventelor scade, dinamica se inregistreaza ca si rezultanta a diminuarii numarului de insolvente pentru companii mici si cresterii numarului de insolvente pentru companiile mari. Un interes deosebit l-a reprezentat un set de indicatori de avertizare timpurie pentru companiile care se indreapta spre insolventa, in vederea limitarii efectelor negative ale starii de insolventa a acestora asupra partenerilor comerciali corecti. In România doar 2% din societatile intrate in insolventa incheie cu succes planul de redresare financiara. In 2014 s-au inregistrat circa 20.000 de insolvente la un numar de 440.000 de companii active in România, in timp ce in Polonia, doar 823 de companii au ajuns in insolventa, la un numar de aproape 1,8 milioane de companii.

 

Vorbitorii din cadrul conferintei au prezentat instrumente veritabile pentru obtinerea de informatii utile despre furnizori si potentiali clienti, solutii tehnologice pentru optimizarea costurilor afacerilor, dar si aspecte legislative legate de utilizarea programelor informatice pentru o gestiune corecta si profitabila a software-ului.

 

Instrumentele pentru atingerea potentialului de dezvoltare personala al managerilor si psihologia vânzarilor au fost detaliate pe larg in cadrul evenimentului si au reprezentat un alt set de elemente util pentru reprezentantii cheie ai companiilor care au ales sa participe la acest eveniment.

 

Partenerii evenimentului IMM Restart — Descopera-ti potentialul organizat la Tirgu Mures au fost : Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurari, EY Romania, Microsoft Romania, ExpertIT, BCR, BCR Pensii, BSA|The Software Alliance, REI Finance Advisors, Coface, Equatorial, DAW Benta,  Kompass Romania.

Conferinta a fost sustinuta prin prin parteneriate media de: Agerpres, AvocatNet.ro, Business24, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, Transilvania Business, Spatiul Construit, Amcor, Ziare.com, Calendar Evenimente, Cariere, Punctul.ro, Radio România Tg. Mures.

 

Conferinta nationala IMM Restart — Descopera-ti potentialul a inclus in 2015 mediul de afaceri din Brasov, Arad, Sibiu, Pitesti, Iasi, Galati si Tirgu Mures, iar in 18 noiembrie 2015, oamenii de afaceri si salariatii cheie din companiile din Oradea vor putea participa la acest eveniment. In Bucuresti, in data de 10 noiembrie 2015, Doingbusiness.ro organizeaza, de asemenea, evenimentul Business to more business (detalii aici: http://evenimente.doingbusiness.ro/b2mb).

Lucru în România