Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Peretele verde care purifică aerul cât o pădure

Trei structuri monolite cu o latura imbracata in plante, fiecare cu puterea de purificare a aerului a unei mici paduri, au fost instalate permanent in doua dintre cele mai poluate zone ale Londrei.
Peretele verde care purifică aerul cât o pădure
Waltham Forest Council

Aceste filtre naturale numite CityTrees, instalate in cartierul Waltham Forest, sunt rezultatul colaborarii dintre autoritatile locale si firma de tehnologii verzi Evergen.

 

Structuri similare, care au o putere de purificare a aerului echivalenta cu cea a 275 de copaci, exista si in orase ca Berlin si Hong Kong.

 

"CityTrees reprezinta o tehnologie de ultima generatie cu filtre biotech, care foloseste diferite tipuri de muschi pentru a capta toxinele si a inlatura poluantii din mediul ambiant, rezultand un aer curat", spun reprezentantii consiliului din Waltham Forest, care a declarat in luna aprilie a anului trecut stare de urgenta climatica.

 

Fiecare monolit contine un rezervor de apa, un sistem de irigare si senzori pentru monitorizarea cresterii plantelor, toate alimentate cu energie produsa de panouri solare si cu baterii interne. Continand mai multe tipuri de muschi, acesti pereti vii pot indeparta variate substante poluante din aer, printre care particulele fine in suspensie si oxizii de azot, in timp ce produc oxigen. Autoritatile pot monitoriza in timp real capacitatea de filtrare a aerului a structurilor, precum si calitatea aerului din preajma lor.

 

In jur de 270 de oameni mor prematur in Waltham Forest in fiecare an din cauza poluarii aerului, potrivit reprezentantilor consiliului local.

 

C.S.

Peretele verde care purifică aerul cât o pădure
Waltham Forest Council

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva