Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Penetron impermeabilizează și protejează rezervoarele stației de epurare a apelor uzate din Midland, Texas

Deschiderea noii stații de tratare a apelor uzate în decembrie 2019 în orașul Midland din Texas a evidențiat succesul unui parteneriat cu beneficii pentru ambele părți, respectiv autoritățile locale și compania Pioneer Water Management. PENETRON ADMIX este produsul ales pentru a proteja infrastructura de beton față de tratamentele agresive la care este supusă.
Penetron impermeabilizează și protejează rezervoarele stației de epurare a apelor uzate din Midland, Texas

Asigurarea protecției împotriva substanțelor chimice caustice

Proiectul în valoare de 133,5 milioane de dolari a fost dezvoltat de inginerii de la Jacobs Engineering și CH2M-Hill. Încă de la început, acestia au fost conștienți de necesitatea protejării structurilor din beton armat ale noii stații de substanțele chimice extrem de caustice din canalizare și deșeurile industriale. De asemenea, regiunea în care se află stația prezintă un nivel ridicat de sulfat în sol, ceea ce a făcut și mai urgentă găsirea unei soluții pentru atenuarea sulfaților.

Cum se reduc costurile de reparație și de întreținere pe termen lung

"Echipa de ingineri a văzut că PENETRON ADMIX, cu capacitatea sa de a rezista la substanțele chimice periculoase care atacă agresiv structura de beton tipică în stațiile de tratare a apelor uzate, poate sigila complet betonul - și poate reduce semnificativ costurile de reparație și de întreținere pe termen lung", a spus Christopher Chen. De asemenea, erau familiarizați cu proiectele sistemului de evacuare a apei sărate pe care Penetron le-a finalizat de-a lungul anilor. Succesul demonstrat a fost un factor esențial în luarea deciziei.

PENETRON ADMIX a fost adăugat la amestecul de beton. Substanțele chimice active proprii ale produsului au inițiat o reacție catalitică în urma căreia betonul a devenit impermeabil.

Vezi continuarea aici 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PENETRON ROMANIA