Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Parcul Ballast Point din Sydney, o veche zona industriala restaurata

Parcul Ballast Point din Sydney, o veche zona industriala restaurata

Parcul Ballast Point Park a fost in trecut un complex industrial destinat fabricarii uleiurilor si lubrifiantilor. Amplasat pe un promontoriu care se deschide catre portul Sydney, Australia complexul a fost curatat si transformat intr-un spatiu primitor, plin cu vegetatie si spatii amenajate pentru relaxare. Choi Ropiha Fighera s-a ocupat de proiect iar sursa de inspiratie a acestuia a fost chiar istoria locului. Pentru a mentine caracterul spatiului pe care l-a suspus lucrarilor de reconversie s-au folosit multe din materialele si elementele existente la fata locului.

 

Ballast Point a jucat un rol foarte important in decursul istoriei orasului Sidney iar acum parcul va readuce la viata aceasta istorie prin lucrarile de restaurare, design si instalatiile pe care le va gazdui. Design-ul propus de Choi Ropiha Fighera a urmarit sa redea naturii mare parte din spatiile fostului complex, pastrand cateva vestigii care sa le permita vizitatorilor sa vada etapele si activitatile care s-au desfasurat in incinta, printre care pescuitul, vanatoarea, mineritul, productie si depozitare. Cele 2,6 hectare ale parcului ofera acum alei pentru plimbari, piste pentru biciclisti si spatii amenajate pentru picnic, toate permitandu-le vizitatorilor sa se bucure de privelisti panoramice asupra orasului si Podului Harbour.

 

Lucrarile de renovare ale fostului complex industrial au impus realizarea in prealabil a unor lucrari de decontaminare ale vechilor constructii si crearea unor noi zone cu apa care sa ajute la filtrarea apei de ploaie care ajunge pe teren inainte sa fie deversata in port. Pentru a micsora cantitatea de materiale noi si implicit si costurile reconversiei, Choi Ropiha Fighera a reciclat materialele originale, obtinute in urma lucrarilor de demolare si a construit noi pereti, platforme si spatii de relaxare. Au fost proiectate si o serie de elemente noi cu structura industriala menite sa ofere umbra cu ajutorul unor tesaturi realizate prin impletirea centurilor de siguranta de culoare galbena, reciclate. Au fost plantati o serie de copaci de esente locale, arbusti si iarba.

 

Proiectul s-a bucurat de recunoastere si in mediile de specialitate primind in 2009 premiul Institutului de Arhitectura la sectiunea Mici Proiecte de Arhitectura, nominalizarea speciala a juriului de la Arhitectii Peisagisti NSW iar in 2010 premiul Energy Australia National Trust Heritage si premiul onorific Waterfront Centre (Washington DC).

 

 

Mai multe informatii gasiti pe:http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Parcul Ballast Point din Sydney, o veche zona industriala restaurata

 

Acoperișurile din tablă Wetterbest beneficiază de o garanție de până la 30 de ani la culoare și 50 de ani la coroziune. Pentru a ajunge să reziste o perioadă atât de lungă este nevoie de o întreținere periodică a acestora.

În mod normal acoperișurile din țiglă metalică necesită eforturi minime de întreținere. Astfel, o dată sau de două ori pe an și în special înaintea sezonului rece este recomandată verificarea acestora.

În timp se pot acumula depuneri de vegetație, pamânt sau alte resturi și trebuie înlăturate. Acest lucru se poate face cu o perie moale și cu apă sub presiune.

Pe lângă burlane, jgheaburi sau alte elemente ale sistemului de drenaj care trebuiesc verificate periodic, la aproximativ cinci ani de la instalarea acoperișului este recomandat să fie verificate accesoriile precum: garniturile șuruburilor de fixare, bureții de etanșare, racordurile la calcan.

De reținut, aceste intervenții de verificare și întreținere a acoperișului trebuie efectuate de personal calificat pentru lucrul la înălțime.

Geometria panourilor de ţiglă Wetterbest este realizată astfel încât să asigure evacuarea rapidă a apei de la nivelul acoperişului şi la degajarea zăpezii. De asemenea, caracteristicile țiglei metalice Wetterbest contribuie la creşterea rezistenței profilului și aduce un plus de rezistenţă la încercările mecanice la care va fi supus sistemul de învelitoare.

 

Parcul Ballast Point din Sydney, o veche zona industriala restaurata

 

Un acoperiș de țiglă metalică rezistă 50 de ani și oferă protecție doar dacă se respectă proiectul inginerului constructor, iar montajul este realizat de profesioniști. Deși pare simplu, montajul se face după mai multe calcule și măsuratori, iar alegerea unghiului de înclinare este stabilit în funcție de locul unde este amplasată casa și în funcție de condițiile meteorologice.

Rezistența unui acoperiș în fața forțelor naturii este influențată de mai mulți factori. De la alegerea unei table de acoperiș de calitate, dimensionarea lemnului pentru șarpantă, a elementelor de fixare și până la șuruburi.

Produsele Wetterbest au o durată de viaţă mai mare decât învelitorile tradiţionale din țiglă ceramică sau tablă zincată, fiind compatibile cu orice tip de construcţii: case, blocuri de locuinţe, case de vacanţă, spaţii comerciale, hale industriale, proiecte de renovare sau construcţii noi.

Placi hidrofobizate din vata minerala URSA TERRA 68ph.jpg
Placi hidrofobizate din vata minerala URSA TERRA 68ph.jpg
Parcul Ballast Point din Sydney, o veche zona industriala restaurata
Pexels

Dacă vorbim de un bebeluș, selectarea unor culori luminoase și jucăușe care se potrivesc cu personalitatea lui poate contribui la crearea unui mediu primitor și stimulativ. Dacă un copil este puțin mai mare, selectarea culorilor care reflectă interesele și hobby-urile lor poate fi o modalitate foarte bună de a face ca spațiul să se simtă mai personalizat. De asemenea, este important să luați în considerare dimensiunea generală a camerei atunci când selectați culorile. Culorile închise la culoare pot face ca un spațiu mai mic să se simtă mai înghesuit, în timp ce culorile mai deschise pot ajuta la obținerea unei senzații de spațiu mai mare. Țineți cont și de cantitatea de lumină naturală pe care o primește camera, deoarece acest lucru poate afecta aspectul general și senzația de spațiu.

 

Idei pentru designul pereților în camera unui copil

 

Prin decorarea pereților din dormitorul copilului dumneavoastră puteți adăuga personalitate și stil spațiului. De la artă murală la imagini de fundal, există multe moduri creative și interesante de a da viață camerei.

Adăugarea de artă murală este o altă opțiune pentru a adăuga culoare și interes unei camere. Lucrările de artă înrămate, posterele și imprimeurile pot fi toate folosite pentru a crea un aspect personalizat pe care copilul îl va iubi.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități temporare de decorare, luați în considerare adăugarea unui perete cu tablă cretă sau a unui perete magnetic. Acești pereți sunt grozavi pentru a desena pe ei sau pentru a afișa lucrări de artă și pot fi folosiți pentru a încuraja creativitatea și imaginația. Imaginile de fundal pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea un aspect unic.

 

Idei de mobilier confecționat de voi

 

Adăugarea de rafturi și mobilier într-o cameră poate ajuta la a o face să se simtă mai organizată și mai primitoare. Cu ajutorul rafturilor și mobilierului făcute în regim do it yourself puteți da frâu liber creativății și profita la maximum de spațiu.

Rafturile agățate, plutitoare, sunt o altă modalitate excelentă de a adăuga spațiu de depozitare și de expunere într-o cameră. Aceste rafturi sunt ușor de instalat și pot fi folosite pentru a depozita cărți, jucării și alte obiecte. De asemenea, puteți adăuga câteva cârlige de perete pentru a expune obiecte precum opere de artă sau bijuterii.

Mobilierul făcut de voi poate fi, de asemenea, o soluție pentru a crea un aspect unic și conexiune cu cel mic. Posibilitățile sunt infinite și puteți folosi materiale precum lemnul, țesătura și chiar cartonul pentru a crea obiecte real unice. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai funcțional, luați în considerare posibilitatea de a face un cadru de pat sau un birou pe care copilul îl poate folosi.

 

Decorațiuni creative pentru camera copilului

 

Decorați camera copilului pentru a o face să se simtă mai primitoare și mai confortabilă. Există multe decorațiuni creative pe care sa le faceți singuri și care pot ajuta la adăugarea de interes și personalitate spațiului.

Arta de a improviza decorațiuni înseamnă un plus de culoare și interes pentru camera copilului. Puteți folosi țesături, hârtie sau chiar vopsea pentru a crea piese unice care cu siguranță vor înveseli spațiul. Decorațiunile cu șnururi sunt o altă idee pentru a crea un aspect unic pe care copilul dvs. îl va iubi.

Completarea cu mobilier făcut de voi este, de asemenea, o cale excelentă de a adăuga culoare și interes spațiului. Puteți face mobilier din lemn, țesătură sau chiar din plastic. Acestea pot fi atârnate de tavan sau create pe rafturi pentru a crea un afișaj unic și atrăgător.

Indiferent de ceea ce vă decideți să faceți, transformând dormitorului copilului dumneavoastră într-un spațiu mai primitor și mai plăcut vă arătați dragostea și grija. Cu câteva sfaturi creative și din obiecte de bricolaj, puteți transforma cu ușurință o cameră plictisitoare într-una care să reflecte personalitatea și interesele unice ale copilului. Fie că doriți să adăugați strop de culoare cu artă murală sau să transformați un perete plictisitor într-o capodoperă magnetică, există o mulțime de modalități de a face spațiul atât elegant, cât și funcțional pentru cel mic.

Scaune parametrice  66.jpg
Scaune parametrice 66.jpg
Scaune parametrice  62.jpg
Scaune parametrice 62.jpg
Scaune parametrice  65.jpg
Scaune parametrice 65.jpg
Scaune parametrice  68.jpg
Scaune parametrice 68.jpg
Scaune parametrice 63.jpg
Scaune parametrice 63.jpg
Scaune parametrice  69.jpg
Scaune parametrice 69.jpg
Scaune parametrice 60.jpg
Scaune parametrice 60.jpg
Banci si canapele parametrice  12.jpg
Banci si canapele parametrice 12.jpg
Banci si canapele parametrice 19.jpg
Banci si canapele parametrice 19.jpg
BC003.jpg
BC003.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.