Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Parcare pentru masini ascunsa sub un pod verde

Parcare pentru masini ascunsa sub un pod verde

Orasul montan Moena din Italia avea nevoie de o noua parcare publica si de un pod, iar ideea initiala presupunea executarea unor lucrari masive de excavare generand un impact negativ asupra mediului natural. O solutie mult mai potrivita din multe puncte de vedere a fost oferita de echipa Angelo Salamone si Rossella Di Bari de la AS-DOES (Designers of EcoSystems) care a propus ascunderea parcajului la interiorul structurii podului prin folosirea elementelor prefabricate, necesitand astfel excavari de mai mica anvergura. Parte a podului este destinat traficului auto in timp ce restul va fi acoperit cu vegetatie putand fi folosit de localnici pentru diferite activitati de recreere.

 

Proiectul „the Bridge” este solutia pentru nevoile curente ale orasului oferind atat spatii de parcare cat si un mijloc de legatura intre diferte zone, avand un impact redus asupra mediului inconjurator.

 

 

Elementele prefabricate recomandate pentru a se folosi la realizarea structurii pot fi ulterior dezasamblate si reciclate. Pentru ca intregul ansamblu sa fie functional, circulatia auto va fi pozitionata la suprafata urmand ca dedesubt sa se pozitioneze platformele pentru spatiile de parcare. Aceste platforme au fost gandite sa permita ventilarea naturala a parcajului prin folosirea si dirijarea curentilor de aer din vale. De asemenea, prin pozitionare platformelor se creaza un relief terasat acoperit cu vegetatie, care se va continua in curbele de relief ale versantului celor doua maluri unde se vor amenaja spatii pentru recreere, concerte in aer liber sau diferite alte evenimente.

 

Zonele cu vegetatie vor asigura legatura pietonala intre cele doua maluri, oferind un spatiu suplimentar, inchis care va servi drept punct turistic de informare si spatiu de unde se pot inchiria bicicletele.

 

Perspectivele oferite celor care traverseaza podul vor fi spectaculoase astfel ca noua constructie va ajunge sa starneasca curiozitatea multora sporind numarul turistilor care vor ajunge in oras. 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva