Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Palat din sec al XVII-lea transformat in hotel de lux in centrul istoric al orasului Mexic

Palat din sec al XVII-lea transformat in hotel de lux in centrul istoric al orasului Mexic

Construit in secolul al XVII-lea, Palatul Contilor din Miravalle a beneficiat de curand de lucrari de renovare care i-au oferit sansa de a-si recapata locul in cadrul spatiului urban din centrul istoric al orasului Mexic. Aceasta transformare a fost realizata de Grupo Habita, un lant hotelier care isi construieste imaginea de marca prin realizarea unor investitii destepte si mai ales ecologice, cum este si cazul hotelului Endemico din Baja. Proiectul din Mexico City a fost conceput de echipa Cherem Serrano Arquitectos, iar conceptul pentru designul interior poarta semnatura lui Paul Roco.

 

Acest palat este una dintre cele mai vechi cladiri din centrul istoric si a fost initial resedinta lui Don Alonso de Ulibarri Davalos Bracamontes si de la Cueva, care a fost cancelarul ordinului Sfanta Cruce al Viceregatului Noii Spanii. De-a lungul timpului cladirea a avut mai multi proprietari si a suferit o serie de lucrari de renovare iar acum Grupo Habita a reusit sa actualizeze dotarile conform standardelor de confort contemporane. Cladirea avand trei niveluri a fost construita din blocuri de piatra vulcanica iar echipa de arhitecti a lucrat tinand cont de caracteristicile arhtiecturale ale cladirii, urmarind sa pastreze mostenirea istorica si elementele specifice pentru crearea unui hotel cu „o eleganta sic, boema” dupa cum declarau chiar ei.

 

 

Noul hotel denumit Downtown Mexico are 17 camere si cateva apartamente, un hostel, mai multe restaurante, magazine, o galerie de arta si o terasa superba pe acoperis, dotata cu piscina si bar. Asa cum au facut si in cazul celorlalte hoteluri apartinand lantului, administratorii de la Grupo Habita au dorit sa personalizeze spatiile, incluzand o serie de decoratii si obiecte cu influenta locala, printre care opere realizate de designeri mexicani, cum este cazul frescei „El holocausto” semnata de artistul Manuel Rodriguez Lozano (contemporan cu Diego Rivera). Influentele locale sunt resimtite atat in ambianta interioarelor dar si in preparatele care pot fi servite la restaurante.

 

Hotelul ajuta la revitalizarea zonei centrale a orasului, care a fost decretata zona Monument UNESCO.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Oglinzile Geberit Option
Oglinzile Geberit Option

Oglinzile Geberit Option – varietate de design iluminat

Noile oglinzi iluminate Geberit Option asigură condiții bune de iluminare și o imagine optimă în oglindă. De asemenea, acestea sunt un adevarat punct de atracție și cresc considerabil opțiunile de design în baie.

Cu această gamă extinsa, seria de baie Geberit Option oferă o selecție largă de oglinzi iluminate pentru diverse cerințe și bugete. În total, sunt disponibile 40 de modele în diferite dimensiuni și forme, dar și cu funcții pentru un confort sporit, cum ar fi funcția antiaburire și întrerupătorul tactil pentru a opri și porni sau a schimba intensitatea luminii.

Doua forme noi - ovală și rotundă - completează gama existenta de oglinzi pătrate și sporesc cu adevarat opțiunile de design in baie. Un punct de atracție vizuală: ramele din aluminiu negru mat ale oglinzilor Geberit Option Plus Square. Datorita dimensiunilor suplimentare, oglinzile iluminate pot fi instalate atât in bai mari, cât și in bai mici.

Oglinzile din gama Geberit Option sunt echipate cu iluminare cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic. Lumina albă caldă (3.000 Kelvin) este perfectă pentru a releva detaliile, creând în acelasi timp o atmosfera primitoare. Conceptul de iluminat asigură o iluminare ideală a baii, a imaginii oglinzii si a zonei de spălare.
Noile modele de oglinzi oferă o soluție de fixare inovatoare pentru o instalare ușoară pe perete.

Rigola de duș Geberit CleanLine50
Rigola de duș Geberit CleanLine50

Noua rigolă de duș Geberit CleanLine50 – eleganță sveltă

Subțire și funcțională: cu canalul său inclinat și lățimea de doar trei centimetri, CleanLine50 atrage atentia. Din punct de vedere tehnic, noua rigolă de duș impresionează datorită proprietaților sale dovedite: curățare simplă, design garantat etanș și cu pantă integrată.

Dușurile la nivel cu podeaua ramân extrem de populare. Avantajele sunt clare: acestea pot fi accesate confortabil și sunt ușor de curățat. În plus, ele imbunătățesc și aspectul vizual al băii. Noua rigolă CleanLine50 este completarea ideală in acest caz.

Noua rigolă de duș de la Geberit are o lățime de numai trei centimetri și dispune de un canal de scurgere asimetric. Din punct de vedere vizual, acesta aduce un plus de varietate seriei Geberit CleanLine. Materialele de înaltă calitate subliniază designul atemporal și minimalist: CleanLine50 este disponibilă in otel inoxidabil periat sau crom negru cu acoperire anti amprentă.
Cu o înălțime de zece milimetri, rigola de duș are aceeasi înălțime ca majoritatea plăcilor de gresie standard. Rigola de duș Geberit CleanLine50 are, de asemenea, o panta care evacueaza optim apa de duș. Acest lucru economiseste multa muncă, in special pentru faianțar. Rigola de duș nu mai trebuie sa fie instalată cu o ușoară curbură pentru a stabili o pantă. Acest lucru înseamnă că plăcile de gresie pot fi atașate orizontal față de CleanLine50, ceea ce o face deosebit de potrivită pentru utilizarea cu plăci de gresie de dimensiuni mai mari.

Colecția de baie Geberit Selnova Square
Colecția de baie Geberit Selnova Square

Selnova Square – produse pentru fiecare baie- extensii la gama de produs

Colecția de baie Geberit Selnova Square se extinde acum cu trei seturi compacte de mobilier de baie, formate dintr-un lavoar și un dulap pentru lavoar. Acestea sunt disponibile din aprilie 2023 in dimensiunile de 36, 45 si 50 centimetri. Două seturi de mobilier (60 și 80 centimetri) cu lavoar oval așezat pe blat sunt completări noi ale gamei. Seturile sunt disponibile in patru culori - alb, lava, nuc american și nuc american deschis.

 

Valva de umplere tip 208 – noua “inimă” a rezervorului de 8 cm

Geberit a revizuit valva de spălare dublă tip 208 și i-a optimizat proprietățile hidraulice. De exemplu, robinetul are acum un regulator cu ajutorul căruia se poate regla viteza de descărcare a apei de spălare. Manevrabilitatea a fost, de asemenea, îmbunătățită: Instalarea și demontarea sunt mai ușor de gestionat în rezervoarele de spălare care au o lățime de numai 8 cm. Robinetul de spălare tip 208 este compatibil cu produsele deja apărute, fără nicio restricție, motiv pentru care este potrivit și ca piesă de schimb pentru rezervoarele de apă ascunse mai vechi, cu o adâncime de instalare de 8 cm. Disponibil din aprilie 2023.

Modul sanitar Monolith Plus
Modul sanitar Monolith Plus

Modulul sanitar Monolith Plus – chiar și mai multă individualizare

Modulul sanitar revizuit Geberit Monolith Plus extinde posibilitățile de proiectare ale băii ca loc individual de bunăstare. Acest lucru este asigurat de noul concept de iluminat cu patru scene reglabile. În plus, modulul sanitar a fost îmbunătătit cu Bluetooth® și este compatibil cu aplicația Geberit Home. Aceasta permite programarea iluminării și a altor funcții, cum ar fi exhaustarea mirosurilor. O caracteristică nouă este spălarea la interval. Aceasta asigură spălarea regulată a conductelor de apă și a rezervorului modulului sanitar în timpul absențelor mai lungi.

Palat din sec al XVII-lea transformat in hotel de lux in centrul istoric al orasului Mexic
IZOPLAAT Windbarrier, plăci rezistente la vânt care asigurăși  izolarea pereților la exterior și a acoperișului

ISOPLAAT Windbarrier sunt plăci izolatoare fibrolemnoase poroase, compacte și rezistente la intemperii care asigură protecție împotriva vântului și a temperaturilor scăzute. Au capacitate foarte bună de izolare, o placă de 12 mm fiind echivalentă cu o placă de lemn de 44 mm, un perete de cărămidă de 210 mm sau unul de beton de 450 mm. Pot fi folosite la construcții noi sau pentru reabilitarea celor vechi. Se opun intrării umidității, dar permit ieșirea vaporilor de apă de la lucrările umede, ca o barieră de vapori.

 

Ca și cele pentru interior, plăcile ISOPLAAT Windbarrier sunt de 12 sau 25 mm grosime. Cele de 12 mm au densitatea min.240 kg/m3 și rezistența la îndoire min.1N/mm2. Plăcile de 25 mm, au densitatea minimă 230 kg/m3 și rezistența la îndoire 0,8 N/mm2. Conductivitatea termică este 0,053 W/mK pentru ambele tipuri de placă.

 

Plăcile ISOPLAAT Windbarrier contribuie și la izolarea fonică, prevenind pătrunderea zgomotului exterior și atenuând zgomotul și ecoul generat în interior. Izolarea acustică medie a plăcilor Isoplaat este Rw = 22 dB (pentru placa de 12 mm).

 

Plăcile ISOPLAAT se montează simplu și ușor

În cazul plăcilor pentru interior, este recomandată păstrarea lor în spațiul de montaj cel puțin 2-3 zile pentru aclimatizare. La fel ca și lemnul din care provin, au nevoie de o perioadă de acomodare pentru echilibrarea umidității cu cea interioară. În cazul structurilor de lemn trebuie montate pe un cadru care să permită circulația aerului. Pe pereți de piatră se lipesc cu adeziv. Suprafețele în acest caz trebuie să fie plane și fără praf. Se aplică mai multe puncte de lipire, fiind recomandat și un sistem de susținere a plăcii.


Plăcile pot fi acoperite cu tapet, vopsea sau tencuială. Înainte de vopsire sau acoperire cu tapet, capetele cuielor de prindere trebuie acoperite pentru a nu fi vizibile. În cazul în care se optează pentru tapet, se recomandă aplicarea dispersiei de adeziv și pe suprafața plăcii.

Palat din sec al XVII-lea transformat in hotel de lux in centrul istoric al orasului Mexic

Fixarea plăcilor simple pentru exterior se face cu cuie și șuruburi nichelate sau capse, pe un cadru metalic sau de lemn. Distanța dintre grinzi, măsurată de la mijlocul grindei, trebuie să fie de 600 mm. Plăcile se instalează astfel încât să rămână un rost de 2-3 mm între ele. Pentru a asigura rezistența la vânt a îmbinărilor care nu sunt pe cadru, sub îmbinare se montează o bară de lemn, iar capetele plăcilor se fixează de această bară.

 

La plăcile de 25 mm montarea este și mai simplă pentru că au din fabricație sistemul de îmbinare nut și feder. Pentru consolidarea îmbinării se poate folosi bandă elastică pentru construcții. Plăcile pot fi folosite și pentru izolarea acoperișurilor cu înclinații mai mari de 20 grd.

Plăcile ISOPLAAT Windbarrier pot fi tencuite și finisate cu orice tip de material. Pentru a avea însă o casă naturală și sănătoasă recomandăm tencuielile pe bază de lut sau var.

Basic Mini Ski Machine.png
Basic Mini Ski Machine.png
Basic Ski Machine Premium Edition – B Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition – B Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition – F Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition – F Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition – P Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition – P Type Module 1.png
Basic Ski Machine Premium Edition.png
Basic Ski Machine Premium Edition.png
Basic Ski Machine Special Edition 1.png
Basic Ski Machine Special Edition 1.png

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.