Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea

Campania Hai să împădurim Dobrogea! susținută de CELCO este cea mai mare acțiune de împădurire inițiată de un producător de materiale de construcții în România.
Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea

Împreună cu asociația EcoAssist, CELCO a lansat pe 30 martie 2019 prima ediție a campaniei #plantez - Hai să împădurim Dobrogea!, un proiect de lungă durată prin care se va ridica Pădurea CELCO în județul Constanța. Peste 200 de voluntari din cadrul grupului de firme DD Group, din care face parte și CELCO, dar și voluntari independenți, au participat la acţiunea de împădurire din proximitatea localităților Mihail Kogălniceanu și Luminița.

"Ne dorim împlinirea acestui vis, Pădurea CELCO, pentru că dovedim responsabilitate socială și ne implicăm în menținerea unui mediu natural cât mai sănătos. Astăzi am împădurit 1,6 ha, mai avem încă 2 ha și mergem înainte, împreună cu Primăria Mihail Kogălniceanu. Vom dezvolta acest proiect și vom ajunge la zeci de hectare împădurite. Ne propunem să ridicam o pădure mare în această zonă minunată a Dobrogei, situată într-un cadru natural, frumos", a declarat Niculae Dușu, Președintele CELCO SA.

6.000 de puieţi de sălcioară vor prinde rădăcini pe o suprafaţă de 1,6 ha, în proximitatea fabricii de var și a carierei de calcar pe care CELCO SA le deține. Suprafața de teren pusă la dispoziție de către Primăria Mihail Kogălniceanu se va completa în toamna acestui an cu alte 1,9 hectare.

"Este prima pădure înființată prin acestă inițiativă în zona noastră, pentru că în toamnă vom continua plantarea. Sperăm să reziste și să ne bucurăm cu toții de beneficiile Pădurii CELCO din Kogălniceanu", a declarat Ancuța Daniela Belu, primar Mihail Kogălniceanu.

Obiectivul companiei CELCO, cel mai mare producător de materiele de construcții din sud-estul României, este acela ca pe termen lung să poată oferi un viitor mai bun generaţiilor viitoare. Materialele de zidărie BCA CELCO pe care le produce din materii prime naturale sunt expresia devotamentului față de oameni și mediul înconjurător.

Din grijă pentru natură, CELCO a inițiat Pădurea CELCO din dorinţa de a reface ecosistemul și echilibrul ecologic, de a reduce emisiile de dioxid de carbon și de a crea o sursă de oxigen pentru viitor, un mediu curat, un spațiu de recreere în natură şi o destinație de relaxare pentru familii.

Voluntarii s-au alăturat campaniei inițiate de CELCO și au participat cu spor și voie bună. Activitatea de plantare nu a însemnat doar implicarea într-un proiect de viitor ce aduce satisfacții personale pentru colegi, familii și împătimiți ai naturii, ci s-a dovedit a fi ideală pentru petrecerea unei zile de weekend în aer curat.

Prin implicarea în rezolvarea unor probleme sociale, CELCO își propune să contribuie la creșterea calității vieții și de aceea răspunde favorabil campaniilor de întrajutorare prin care poate dona materiale de construcții în vederea reabilitării sau construirii instutițiilor de învățământ sau a celor pentru cazuri sociale, promovează și susține competiții sportive prin care încurajează stilul de viață sănătos.

Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea
Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea
Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea
Pădurea CELCO ia naștere în Dobrogea

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO
Lucru în România