Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic

Cea mai recentă toaletă publică din Tokyo arată ca o navă spaţială şi foloseste comenzi vocale pentru a deschide uşa, pentru a trage apa şi pentru a difuza muzică relaxantă, printre altele.

O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic
Satoshi Nagare / The Nippon Foundation

Structura cu aspect futurist amplasată în parcul Nanago Dori din inima cartierului financiar Shibuya a fost proiectată de designerul Kazoo Sato ca parte a proiectului Tokyo Toilet, lansat de fundatia Nippon cu scopul de schimba percepţia oamenilor asupra acestor spaţii.

Kazoo a colaborat cu experţi în arhitectură, acustică şi producţia de toalete pentru a încorpora în designul său tehnologiile de ultimă oră din aceste domenii.

Hi Toilet este rezultatul a trei ani de cercetări şi vine totodată în preîntâmpinarea preocupărilor tot mai pronunţate în această perioadă privind igiena şi răspândirea infecţiilor.

Construcţia semisferică are rolul de a promova circulaţia aerului la interior. Clădirea este prevăzută şi cu un sistem de ventilaţie care funcţionează în permanenţă.

Proiectul Tokyo Toilet reuneşte 16 arhitecţi şi designeri din întreaga lume cu misiunea de a transforma 17 toalete publice din cartierul Shibuya, aflat în centrul oraşului Tokyo.

Deosebitele toalete publice din Tokyo

O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic
Satoshi Nagare / The Nippon Foundation
O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic
Satoshi Nagare / The Nippon Foundation
O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic
Satoshi Nagare / The Nippon Foundation
O toaletă publică în care nu trebuie să atingi nimic
Satoshi Nagare / The Nippon Foundation

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva