Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O solutie pentru suprafetele alunecoase

O solutie pentru suprafetele alunecoase

Aveti o bucatarie in care umezeala de pe pardoseala sau peliculele de grasime va dau batai de cap? Nu o data erati gata sa va accidentati grabindu-va sa faceti o treaba? Baia nu este nici ea mai sigura, mai ales daca nu aveti un paravan de dus, iar daca faceti parte dintre cei care au o piscina acasa probabil stiti ca scarile de acces in psicina, marginile sau zonele din apropiere prezinta un risc si mai crescut de alunecare. Este ceva de facut? 

De vina este alegerea unei placari lucioase, dar din fericire, exista o solutie mai simpla si mai ieftina decat schimbarea placilor. Exista in comert benzi adezive antiderapante, concepute special pentru piscine sau pentru suprafete cu risc crescut de a fi udate sau patate cu solutii alunecoase, dar care sunt foarte practice si intr-o serie de alte aplicatii casnice. Se pot aplica inclusiv in cazile care va creeaza probleme.

Facute din materiale cu proprietati antiderapante, au avantajul ca se fixeaza de pardoseala cu ajutorul unei suprafete autoadezive foarte puternice, care nu doar fixeaza benzile, ci rezista chiar la solicitari accidentale (sunt rezistente la tractiune, la raze UV si la temperaturi mari – daca suprafata e afara, pot fi lasate si iarna).

 

Daca vreti sa aplicati singuri astfel de benzi, metoda e simpla si nu e nevoie decat de putina precizie in lucru. Nu uitati sa cititi insa sa alegeti un produs potrivit cu spatiul pentru care aveti nevoie de ele si sa cititi si indicatiile producatorului, care va pot da mai multe informatii despre montare.

 

De regula, pasii de lucru implica o curatare a suprafetei ce urmeaza a fi acoperite: aceasta se degreseaza bine si se curata de praf. Dupa aceea, aplicarea se face simplu, dezlipind treptat hartia care protejeaza adezivul, iar la final acoperirea se preseaza cat mai bine, cu o rola, pentru o aderenta cat mai buna.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România