Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O pictură murală cât 780 de arbori

Locuitorii Varsoviei respira un aer mai curat gratie unei noi picturi murale care decoreaza zidul unei cladiri din oras.
O pictură murală cât 780 de arbori

Lucrarea, parte a proiectului City Forests al companiei americana Converse, este rezultatul unei colaborari intre artistii polonezi Dawid Ryski si Maciek Polak, viziunea acestora fiind executata de expertii in picturi murale de la Good Looking Studio. “Ingredientul secret” se afla in vopseaua folosita.

Este vorba de o vopsea foto catalitica, mai exact, care, sub influenta luminii, transforma substantele poluante din atmosfera in nitrati inofensivi, imbunatatind astfel calitatea aerului. Situata vizavi de statia de metrou Politechnika, intr-o zona intens circulata, pictura are o capacitate de purificare a aerului egala cu cea a 780 de arbori, sustin reprezentantii Converse. Potrivit acestora, orice suprafata acoperita cu aceasta vopsea se transforma practic intr-un purificator de aer.

Conceptul artistic aduce la un loc elemente urbane si natura, sub sloganul "Create Together For Tomorrow", pentru realizarea picturii fiind aleasa special o zona fara panouri publicitare.

"In orasul meu de vis al viitorului, panourile publicitare nu exista si toata lumea a renuntat la masini pentru biciclete. Viziunea meau pentru un viitor mai bun este reflectata de proiectul notru. Il vad ca o simbioza intre oras si natura, care se completeaza reciproc intr-o maniera perfecta”, spune Ryski.

O alta lucrare de acest gen realizata in cadrul proiectului se afla in Bangkok, Thailanda. In centrul picturii create in parteneriat cu artistii Teerayut Puechpen, cunoscut ca TRK, si Sorravis Prakong se afla doua maini, simbol al unitatii, iar impactul acesteia asupra aerului este similar cu cel al plantarii a 150 de arbori.

Obiectivul proiectul este acela de a produce in total arta purificatoare cat 3.000 de arbori. Pe lista Converse se afla inca 11 orase pentru care sunt planificare picturi murale similare, si anume: Sydney, Manila, Sao Paulo, Jakarta, Belgrad, Lima, Santiago, Johannesburg, Melbourne, Bogota si Panama.

 

Foto: goodlooking_studio/Instagram

Vezi mai multe imagini aici

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva