Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

In zona de nord a orasului Mexico City exista cladirea Colegio Green Hills, un nou campus a carui dezvoltare este planificata sa se realizeze in trei etape. Echipa Broissin Architects a finalizat zona destinata gradinitei, o compozitie de volume cu forme abstracte. Gandita sa trezeasca curiozitatea si sa le starneasca imaginatia copiilor, aceasta cladire a fost proiectata in spiritul arhitecturii durabile.

 

Ideea echipei Broissin poate fi perceputa ca o incercare abstracta de a reproduce niste volume care par sa fi fost aruncate si rostogolite la intamplare. Privite din unghiuri diferite, elementele compozitiei se ascund unele pe celelalte, lasand sa se intrezareasca aleile care le leaga determinandu-i pe copii sa porneasca intr-o aventura de explorare a spatiilor. Elementele geometrice au peretii inclinati spre exterior, de parca au fost surprinse in timp ce se descompuneau. Acest lucru a fost permis prin folosirea integrala a betonului ca element structural. Pentru copii prescolari, care incep o perioada premergatoare invatamantului obligatoriu schema de design este mai liniara si mai simpla, cu o constructie suspendata pe pile din beton perforata din loc in loc de luminatoare.

 

 

Zona pe care a fost construita gradinita este situata mai sus fata de nivelul general, astfel ca apa de ploaie se poate scurge usor pe langa cladiri si sa fie absorbita de padurea din apropiere. Echipa de arhitecti a acordat o atentie deosebita interactiunii cu apa de ploaie deoarece padurea din apropiere are multe specii a caror existenta se bazeaza pe acest flux de apa.

 

In loc sa foloseasca doar corpuri de iluminat, arhitectii au gandit volumele astfel incat sa beneficieze cat mai mult de lumina naturala prin intermediul bandourilor generoase sau al ferestrelor hublou de diferite dimensiuni. Astfel acestia creeaza un mediu de lucru placut in care elevii se pot concentra mai bine si ajung sa asimileze mai repede diferitele cunostinte.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City
O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City
O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

Proiectul este dezvoltat de JDS Development Group, care se află și în spatele clădirii rezidențiale construite sub brandul Mercedes Brand în apropiere. Tot la Miami este ridicat primul turn de locuințe al Bentley, unde beneficiarii pot urca cu mașina direct în apartamentele lor. Bentley Residences, un proiect dezvoltat de constructorul auto în colaborare cu Sieger Suarez Architects și Dezer Development și construit în Sunny Isles Beach, la nord de Miami Beach, este prevăzut cu patru ascensoare hidraulice pentru mașini, iar fiecare apartament dispune de un garaj în care vor putea fi adăpostite până la patru autoturisme. Clădirea va fi gata în 2026: ”Bentley”-ul clădirilor rezidențiale are lift care te duce cu mașina până la etajul 61

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

ELITE/R3 și MONET/R3 sunt modele de o eleganță desăvârșită potrivite atât pentru bucătării, cât și pentru dressinguri sau dormitoare, iar frezarea INFINITY/R3 este folosită de arhitecți atât în forma propusă în catalog, cât și customizată conform viziunii proprii.

 

Conceptul Bespoke este definit prin unicitate și exclusivitate. Așadar, fie că îți dorești un model prezentat în catalog sau ai o schiță gândită de la 0, ideea ta prinde contur oricât ar fi de complexă. Reflectarea stilului personal este o componentă importantă, iar un model Bespoke este construit exclusiv pe alegerile clientului sau arhitectului care propune designul.

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

 

Înainte de a decide ce se completează în caietul de sarcini la capitolul protecție anticorozivă vă rugăm să:

- Solicitați infromații despre mediul de corozivitate al zonei în care va fi expusă structura metalică

- Solicitați consultanță referitoare la prevederile Standardului de Zincare termică SR EN ISO 1461:2022

- Solicitați consultanță referitoare la prevederile Standardului de vopsire SR EN ISO 12944:2018

 

Echipa Berg Banat vă este partener și vă pune la dispoziție materiale explicite referitoare la pregătirea structurilor din oțel care urmează să fie zincate termic.

Ne găsiți și pe www.bergbanat.ro

 

Acest material conține și informații preluate din revista HDG Magazine, una dintre cele mai prestigioase publicații din domeniul zincării termice, dedicată cu precădere arhitecților și proiectanților.

 

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

Aparent este un garaj cât se poate de obișnuit, structură din oțel confecționată din țeavă pâtrată. Ce nu se vede este că aceeași protecție vizibilă la exterior, există și pe interiorul țevii.

 

Iar acest beneficiu de protecție integrală este oferit doar de tehnologia de Zincare termică conform standardului SR EN ISO 1461:2022

Grajul va arăta la fel și peste 40 de ani.

Fără întreținere!

 

PRIN ZINCARE TERMICĂ VĂ PROTEJAȚI ANTICOROZIV INVESTIȚIILE INDIFERENT DE DOMENIUL ÎN CARE ACTIVAȚI!

LA BERG BANAT FACTURAREA SERVICIULUI DE  ZINCARE TERMICĂ SE RAPORTEAZĂ LA MASA STRUCTURILOR METALICE RECEPȚIONATE!

 

Berg Banat dispune de 4 secții de zincare termică

(o secție dedicată elementelor de asamblare) și ofera asistență tehnică (inclusiv referitoare la cerințele caietelor de sarcini) beneficiarilor administrații de stat (locale, județene sau naționale), sau privați pentru toate fazele de evoluție ale proiectelor.

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

Detalii sustenabile. Acoperire integrală, uniformă, cu durată de viață uniformă pentru toată structura din oțel.

Zincare termică

prime_dormitor
prime_dormitor
O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

Cand sa montezi un cos de fum din ceramica?

 

Cosurile de fum fabricate din ceramica sunt o optiune fiabila pentru casa ta, fiind robuste si reprezentand cea mai buna solutie disponibila pe piata in prezent. Este esential sa tii cont ca aceste cosuri necesita o fundatie solida, avand o greutate de 100 kg pe metru liniar.

In cele mai multe cazuri, cosurile de fum din ceramica sunt instalate in interiorul unei locuinte. Cu toate acestea, exista situatii in care acestea pot fi montate si in exterior. Un aspect pozitiv este ca aceste cosuri nu necesita izolatie suplimentara, nici macar atunci cand sunt montate in exteriorul casei tale!

In catalogul Pefoc.ro, gasesti tipuri de cos de fum ceramic potrivite pentru proiectul si bugetul tau si cu o durata lunga de viata!

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

De ce criterii depinde inaltimea cosului de fum?

 

Pentru a determina inaltimea corecta pentru un cos de fum pe care urmeaza sa-l montezi, este recomandat sa consulti un specialist in domeniu. Cu toate astea exista cateva aspecte general valabile care trebuie luate in considerare precum:

  • inaltimea cladirii;
  • zona in care este amplasata cladirea;
  • inclinatia acoperisului;
  • clădirile din apropiere;
  • curentii de aer;
  • pozitionarea fata de coama acoperisului;

Asa cum am mentionat, inaltimea potrivita va depinde si de inaltimea locuintei tale. Deoarece locuintele variaza in inaltime, nu exista un cos de dimensiuni standard care sa fie adecvat pentru toate situatiile.

Atunci cand montezi un cos de fum interior sau exterior care se intinde de la jumatatea acoperisului pana la coama, este important ca acesta sa depaseasca coama. In cazul in care cosul se afla mai aproape de marginea acoperisului, trebuie sa urci in inaltime pana cand distanta dintre varful cosului de fum si panta acoperisului este de cel putin 2 metri pe orizontala.

Sa presupunem ca avem un semineu cu evacuare de 180 mm pentru care este necesar un cos de fum de 5 metri inaltime, dar nu avem posibilitatea sa-l construim atat de inalt. In cazul acesta este recomandat sa mărim diametrul cosului. Cu toate acestea, nu trebuie sa aducem diametrul la acelasi nivel cu cel al semineului, ci sa il facem de aproximativ 200-220 mm. Este important ca diametrul achizitionat sa nu fie prea mare, deoarece acest lucru poate duce la supratiraj.

Curenti de aer slabi

Cu cat cosul de fum e mai mic in inaltime, cu atat diametru acestuia trebuie sa fie mai mare. Se poate sa avem probleme cu tirajul atunci cand curentii de aer sunt slabi, chiar si atunci cand avem un cos de fum foarte inalt. Asta deoarece ii va fi greu sa traga fumul.

In aceste situatii, trebuie sa montam un ventilator special in locul palariei care sa ajute la tiraj. Vei putea sa controlezi acest ventilator de pe telefon, cu ajutorul unei aplicatii.

Curenti de aer foarte puternici

Situatia poate fi si opusa, astfel ca atunci cand curentii de aer sunt prea puternici, tirajul va fi prea mare. Si in cazul acesta exista o solutie. Adica, montarea unei palarii antivant rotative. Un aspect important de retinut este ca tirajul mai poate fi influentat si de racordul la cosul de fum (care poate fi la 90 sau 45 de grade). Cel mai des, cosul va fi racordat la 90 de grade. Racordul la 45 se va face atunci cand tirajul va fi dificil.

O noua gradinita in New Colegio Green Hills, Mexico City

Inaltimea unui cos de fum va varia in functie de diversi factori, cum ar fi inaltimea locuintei, inclinarea acoperisului, cladirile invecinate si zona geografica in care locuiesti sau in care este amplasata cladirea pentru care se monteaza. Asadar, nu exista o dimensiune standard considerata "corecta" pentru toate locuintele. Este foarte important ca aceasta inaltime sa fie calculata corect inca de la inceput. Pentru a evita greselile, cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.