Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O locuinta de dinainte de razboi transformata intr-un element de arhitectura moderna

O locuinta de dinainte de razboi transformata intr-un element de arhitectura moderna

Privita de la nivelul strazii, locuinta de la nr.105 Villiers din Queensland se integreaza cu usurinta in arhitectura cartierului aratand ca o locuinta tip ce obisnuia sa se construiasca inainte de al doilea Razboi Mondial. Dar odata ce i-ai trecut pragul, interioarele te surpind prin estetica moderna si spatiile ample. Biroul de arhitecti din Brisbane a lucrat la transformarea acestei vechi case intr-o locuinta moderna care sa se potriveasca cu nevoile curente si cu traiul in secolul 21.

 

Cea mai „verde” casa (gandidu-ne din punct de vedere ecologic) este aceea deja construita. Beneficiarii vechii case au avut grija sa pastreze elementele definitorii ale acesteia iar modificarile aduse nu trebuiau sa schimbe aspectul exterior al fatadei dinspre strada.

 

 

Casa este construita intr-o zona pe care arhitectii o catalogheaza ca fiind „excesiv de reglementata” comparativ cu alte cartiere din Queensland, Australia. Pentru a putea face acestor constrangeri impuse prin regulamentul local, designerii de la Shaun Lockyear Architects au regandit spatiile astfel incat curtea din spate sa devina elementul principal. Functiunile la interior, cel putin la nivelul parterului au fost amenajate pe un plan liber creand senzatia unor spatii ample lucru amplificat si de inaltimea mai mare la care a fost pozitionat tavanul.

 

Intreaga zona din spate se deschide catre gradina, in care s-a amenajat o mica piscina. In acest fel curtea si terasa par sa compuna o alta incapere a locuintei. Pentru a lumina din plin spatiile interioare din zona centrala arhitectii au propus o serie de luminatoare. Suprafetele vitrate mari de la etaj au fost protejate cu panze astfel ca interioarele sa nu se incalzeasca excesiv pe timpul verii.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.