Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

O explozie de culoare, in casa unei artiste
O casa ca un magazin de arta, in care nu te saturi de privit. Ai putea sta oricat in ea, ca oaspete, dar culmea, probabil ca nici ca proprietar nu te-ai simti epuizat vreodata de atata culoare. Atat ca probabil nu ai locui tu in ea, din simplul motiv ca este  vorba de o locuinta mult prea personalizata, de o casa amenajata de un singur om pentru un singur om... dupa chipul si asemanarea ei. Karen Racicot, artista si actrita, a adunat atata culoare si energie intre peretii casei sale, incat probabil ca nu veti gasi o astfel de explozie de culori niciunde altundeva in lume.

 

Actrita, pictorita, calatoare si pasionata de lucrari de arta, Karen Racicot si-a amenajat singura locuinta, colectionand, practic, pentru fiecare obiect care se afla la ea acasa si cate o poveste din propria ei viata. Cu toata abundenta de culoare, forme, stiluri, parca nu iti permiti sa spui totusi ceva urat despre intreg rezultatul – e o unitate uimitoare in tot acest amestec, iar aceasta unitate e data chiar de caracterul artistei.

Ca un mic muzeu sau ca un magazin de suveniruri, casa e plina de ornamente din sticla colorate, de abajururi și draperii, de tablouri, statui, oglinzi, sculpturi, masti, pernute, paturi si scaune confortabile. Asia, India si Mexic isi dau mana intre acesti pereti, imbogatind spatiul nu doar prin culorile specifice, ci si prin formele si imprimeurile bogat ornamentate.

 

 

Mai multe pe Apartment Therapy

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Lucrari de intretinere pentru plante
Ingrijirea plantelor este un aspect crucial al intretinerii gradinilor inainte de vara. Iata cateva sarcini de baza pe care ar trebui sa le faci:

Taierea si ingrijirea copacilor si arbustilor: Taie ramurile uscate sau deteriorate pentru a incuraja cresterea sanatoasa a copacilor si arbustilor. Asigura-te ca indepartezi si ramurile care se intersecteaza pentru a permite o buna circulatie a aerului.

Plantarea si replantarea: Daca intentionezi sa adaugi noi plante in gradina ta sau sa replantezi plante existente, asigura-te ca faci acest lucru inainte de inceperea sezonului de vara. Acest lucru le va oferi timp suficient pentru a se adapta si a creste inainte de temperaturile ridicate.

Fertilizarea si irigarea: Aplica fertilizatorul potrivit pentru plantele tale pentru a le oferi nutrientii de care au nevoie pentru a creste sanatos. Asigura-te ca irigarea este suficienta, dar nu excesiva, pentru a mentine solul umed, dar nu saturat.

Ingrijirea gazonului
Gazonul este un element central al multor gradini, asa ca este important sa ii acorzi o atentie deosebita. Iata cum poti ingriji gazonul tau inainte de sezonul de vara:

Tuns gazonul: Taie gazonul la o inaltime corespunzatoare pentru a incuraja cresterea densa si sanatoasa a ierbii. Evita taierea excesiva, deoarece aceasta poate afecta negativ sistemul radicular al gazonului.

Aerisirea si scarificarea: Foloseste un scarificator sau un aerator pentru a desprinde solul si a permite aerului, apei si nutrientilor sa patrunda mai usor in radacinile ierbii. Acest lucru va imbunatati calitatea solului si va promova cresterea sanatoasa a gazonului.

Reparatii si reamenajari: Repara orice zone deteriorate ale gazonului, cum ar fi petele goale sau zonele cu buruieni. Semanati iarba sau planteaza rulouri de gazon pentru a revitaliza aceste zone si a oferi un aspect uniform intregii gradini.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Intretinerea aleilor si a elementelor de decor
Nu uita sa acorzi atentie si aleilor si elementelor de decor din gradina ta. Acestea sunt detalii care pot face o diferenta semnificativa in aspectul general al gradinii. Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont:

Curatarea aleilor: Asigura-te ca aleile din gradina ta sunt curate si libere de resturi vegetale. Spala aleile pentru a indeparta murdaria acumulata si pentru a le reda stralucirea.

Intretinerea elementelor de decor: Verifica starea elementelor de decor din gradina ta, cum ar fi mobilierul de gradina, statuile sau fantanile. Repara sau inlocuieste elementele deteriorate si curata-le pentru a le pastra aspectul frumos.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Pregatirea zonelor de relaxare: Asigura-te ca zonele de relaxare din gradina ta sunt pregatite pentru sezonul de vara. Curata mobilierul de gradina, adauga perne noi sau alte accesorii si creaza un spatiu confortabil unde sa te poti relaxa si bucura de frumusetea gradinii tale.

2-Soba K7.png
2-Soba K7.png
3-Soba K7-5-8kw cu Ventilator.png
3-Soba K7-5-8kw cu Ventilator.png
4-Soba K9-10-13.5KW.png
4-Soba K9-10-13.5KW.png
5-Soba Rollo 8-10.5kW - Negru.jpg
5-Soba Rollo 8-10.5kW - Negru.jpg
6-Soba K9-10-13.jpg
6-Soba K9-10-13.jpg
7-AB-otel+sammota.jpg
7-AB-otel+sammota.jpg
8-soba-AB-s2.jpg
8-soba-AB-s2.jpg
9-Soba K8-9-11kw cu ASDP.jpg
9-Soba K8-9-11kw cu ASDP.jpg
O explozie de culoare, in casa unei artiste

Eliminarea grăsimilor este importantă atât pentru igienă, cât și pentru prevenirea incendiilor. Grăsimea care nu este eliminată se va depune pe suprafețe și va crește timpul necesar curățeniei la final de program.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Controlează mirosurile: nu vrei ca toate aromele din bucătărie să ajungă în sala de mese. Oamenii nu mănâncă la restaurant pentru a mirosi ca și cum ar fi gătit acasă. Hotele profesionale controlează răspândirea mirosurilor și le rețin în zona de pregătire a mâncării (chiar și în bucătării tip open space unde oaspeții pot vedea cum li se pregăște preparatul preferat).

 

Deci, cum alegi hota sau plafonul de extracție? Parcurge cei 5 pași de mai jos și definește corect lista de cerințe a bucătăriei tale profesionale. Odată gata, te așteptăm pe pagina dedicată ventilației în bucătării pentru a începe procesul de selecție.

10-k9-cu-ventilator.jpg
10-k9-cu-ventilator.jpg
O explozie de culoare, in casa unei artiste

Dacă vorbim despre hote, acestea se aleg în funcție de specificul pregătirii mâncării:

• bucătăriile care au preparate a căror pregătire produce mult fum și grăsime

• bucătăriile care se bazează mai mult pe copt și lăsat la aburi

• bucătării care dețin echipamente care elimină atât căldură, cât și aburi

 

2. Fluxul de aer

De cât aer ai nevoie pentru ca aerul să fie proaspăt? Cantitatea de aer viciat eliminată din spațiul bucătăriei se exprimă în m3/h. Stabilirea acestei cantități depinde de căldura, fumul, aburul și grăsimile generate de procesele de gătit și igienizare.

 

De exemplu:

• mâncărurile grase (carne, lactate, uleiuri vegetale, untură) produc mai multă grăsime.

• gătitul la flacără deschisă produce mai mult fum și căldură decât gătitul la plită.

 

Dacă nu ești sigur care este cantitatea de aer care trebuie eliminată din bucătărie, poți consulta un specialist în ventilație care te va ajuta să stabilești exact care sunt cerințele tale pe baza documentelor tehnice și a planului/specificului bucătăriei.

 

3. Design-ul hotei/plafonului de extracție

Există trei tipuri de hote destinate bucătăriilor profesionale, iar alegerea corectă a modelului va depinde de organizarea bucătăriei și echipamentele folosite.

Hote montate pe perete/tavan ce acoperă un întreg conglomerat de electrocasnice și echipamente de gătit.

Hote insulare: atârnate de tavan deasupra zonei de gătit, pot fi grupate mai multe pentru a extinde potențialul de extracție.

Plafoane de extracție: cea mai complexă soluție, destinată bucătăriilor de dimensiuni mai mari, 100% personalizabile.

 

4. Dimensiuni și înălțime montaj

Cunoști deja tipul de hotă, nivelul fluxului de aer și stilul de care ai nevoie pentru bucătăria ta? Trebuie să iei în considerare și dimensiunile acesteia - sunt suficiente pentru a acoperi zona destinată pregătirii mâncării dar și pentru a se integra în spațiu cu impact minim asupra fluxului de lucru?

 

În majoritatea cazurilor, hota trebuie să acopere o suprafață mai mare decât cea a aragazelor pentru a elimina pericolul depunerii de grăsimi și a scăpării fumului în zonele adiacente.

 

De asemenea, hota trebuie să fie montată la o înălțime corectă față de electrocasnice, cuptoare, mașini de spălat vase.

 

5. Design hotă/plafon extracție

Poate cea mai importantă caracteristică: design-ul hotei este la fel de important ca funcționalitățile acesteia.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Dimensiunea hotei, lungimea rețelei de tubulatură, punctele de extracție și introducere aer din afară - toate au un impact asupra eficienței hotei profesionale. Dacă traseul de evacuare este mai lung, înseamnă că vei avea nevoie de o rată de evacuare mai mare.

 

Izolația este, de asemenea, un factor de care trebuie să ții cont mai ales dacă discutăm și despre sistemele de stingere a incendiilor.

O explozie de culoare, in casa unei artiste

Pentru mentenanță facilă, vei avea nevoie de un sistem care permite acces facil atât la unitate, cât și la rețeaua de tubulatură și porturi de extracție.

 

Aerul de compensare este probabil cel mai relevant factor în proiectarea ventilației. Ce înseamnă asta?

 

Hota de bucătărie elimină un volum imens din aer din interior la fiecare minut pentru a scăpa de căldură, miros, grăsimi și fum.

 

Ventilația trebuie să înlocuiască acest volum de aer cu aer proaspăt din exterior.


Aici intervine sistemul de aer de compensare. Absența lui sau o proiectare proastă a acestui sistem înseamnă că echipa ta va lucra într-un mediu afectat de curenți de aer provocați de diferențele de temperatură și mirosuri care migrează în locuri nepotrivite.

 

De aceea, este foarte important ca proiectarea sistemului de ventilare pentru un restaurant să fie creată de un profesionist cu expertiză specifică.

 

De la definirea cerințelor la proiectarea sistemului, instalare și mentenanță ai nevoie de soluții care lucrează pentru tine și care îți susțin misiunea: mâncare bună pentru toți cei care îți trec pragul și un mediu în care echipa ta poate lucra organizat, eficient și în siguranță.

11-soba-ab-supra.jpg
11-soba-ab-supra.jpg
12-Soba Thor 8-10kw.jpg
12-Soba Thor 8-10kw.jpg
13-BK 8-11KW - Cahle Crem.jpg
13-BK 8-11KW - Cahle Crem.jpg
O explozie de culoare, in casa unei artiste

Metalminotti este o companie certificata ISO 9001:2015. In plus, Metalminotti este certificat PED, in conformitate cu Directiva europeana pentru echipamente sub presiune.

In aproape un secol de activitate, Metalurgica Minotti a dobandit mari abilitati in productia de cupru neconventional si aliaje de cupru. Combinatia cu succes a acestor abilitati, impreuna cu investitiile continue in formare si noile tehnologii, confera produselor proprietati fizice si mecanice unice, care sunt greu de gasit in aliajele standard comune disponibile pe piata.

Dobandind o pozitie internationala importanta, Metalminotti si-a extins capacitatea de productie de-a lungul anilor, gestionand intreaga linie de productie in cele doua fabrici ale sale situate langa Milano, pe o suprafata de 30.000 si respectiv 15.000 m2. Departamentele de productie sunt dotate cu tehnologii utilaje de ultima generatie si efectueaza fiecare faza in conformitate cu standardele de management al sistemului calitatii.

Metalurgica Minotti furnizeaza cupru si aliaje de cupru de inalta performanta intr-o gama larga de calitati, stari si forme. Acest lucru le face extrem de potrivite in diferite domenii industriale, de la Electromecanic la Oil&Gas, de la Industria siderurgica la fabricarea de bunuri de larg consum, toate avand in comun nevoia de a folosi material excelent si performant, cerinta la care Metalminotti este capabil sa raspunda perfect.

Metalminotti ofera peste 45 de aliaje de cupru diferite, inclusiv marca MZ® si aliajele 205® si 206®, care s-au dovedit a fi extrem de succes pe piata. Multe aliaje respecta standardele internationale majore (ASTM, UNS...) in timp ce se disting prin propriile calitati superioare si unice in comparatie cu aliajele comune.

14-Soba Thor View 8-10kw.jpg
14-Soba Thor View 8-10kw.jpg
15-k8-cu-asdp.jpg
15-k8-cu-asdp.jpg
16-Soba K7-5-8kw cu ASDP.png
16-Soba K7-5-8kw cu ASDP.png

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.