Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O cladire unica, un oras futurist multilateral - sediul BBVA, Madrid, cu panouri din aluminiu Larcore

O cladire unica, un oras futurist multilateral - sediul BBVA, Madrid, cu panouri din aluminiu Larcore

 

Aflat in proximitatea aeroportului, o provocare majora a fost integrarea cladirilor deja existente si reproducerea climatului arhitectural si cultural al Spaniei. Casa de Arhitectura Herzog & de Meuron a interpretat tipologii urbane si s-a inspirat din aspectele geometrice ale gradinii maure si din iscusinta cu care au fost imbinate candva in mod ideal doua lumi: cea a constructiilor si cea a naturalului.

 

Cladiri cu trei etaje cu aspect liniar, repetitive la prima vedere, acopera aproape 80% din suprafata, ca un covor intretesut cu benzi, gradini si conexiuni incrucisate. Cladirile existente sunt parte din aceasta tesatura cu inaltime scazuta, care gazduieste cea mai mare parte a locurilor de munca.

 

In afara de reutilizarea structurilor existente, intregul complex s-a bazat pe principiul "arhitecturii pasive". Sediul BBVA Madrid este cel mai mare complex din Europa iluminat numai cu tehnologie LED.

 

Succesul proiectului este dat de atmosfera care favorizeaza sentimentul de a fi intr-un oras nou: cu benzi, strazi, piete si gradini, cladiri mici si mari, noi si vechi, reguli si exceptii. Este uimitor cum poti experimenta un sentiment real de densitate urbana, iar la a doua vedere realizezi ca acesta este realmente sediul unei singure companii.

 

Pentru informatii suplimentare despre panourile din aluminiu cu miez fagure Larcore va invitam sa accesati website-ul www.leykom.ro sau sa ne contactati la adresa de e-mail info@leykom.ro.

 

 

Obiectul este ascuns

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva